признаци на запушен горивен филтър
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: признаци на запушен горивен филтър
Само да питам да не би случайно да си зареждал преди да пътуваш и да са ти сложили бензин вместо нафта ?? А това за смяната на горивен филтър на 15 000 е пълна глупост /естествено ако е истински филтър а не Филтрон и др. подобни и зареждаш на големите вериги/,по-малко от 40 000км не съм карал с един филтър не само на Голфа /на него съм стигал 60 000 с един/ а и на Королата, даже нейния го разкостих като го свалих за да видя аджеба колко "мизерия" има вътре и си беше чист като сълза /имам тема в Тойота форума за това/ . Ама който иска да ги сменя с маслото,парите са си негови 
- shemkov
- Автомобил:
- Двигател:
Смених старият доста мръсотия излезна от него. Изсипах нафтата в една чашка и какво да видя
черни мънички парцалчета .. яд ме е само, че не се сетих да снимам да погледнете за какво става на въпрос. За сега колата няма проблем с паленето дано и да няма занапред
благодаря на всички които ми помогнаха и писаха в темата 
благодаря на всички които ми помогнаха и писаха в темата 
-
salico
- Автомобил:
- Двигател:
Горивният ми филтър ,Бош' вече 40/50 хиляди не съм го сменял но съм зареждал само от реномирани бензиностанции като ЕКО - РОМПЕТРОЛ и др. горивен филтър се сменя когато при висока скорост се получава един вид не достик на гориво.Пример при 120/130 км. нагоре се получава предърпване и недостик на гориво.
- DA@KA
- Автомобил: Caravelle
- Двигател: ACV 1998
Не във всеки филтър има жаби колеги.Филтърната хартия по книга е 5 микрона,биодизела е причината да намали неината пропускливост.Да подчертая че същия има срок на годност 6 месеца,след това става на черни парцали,дори и в резервара на бензиностанциите.Няма да споря ,те някои хора карат ангренажи по 150 000км всеки си има глава на раменете.Весела Коледа

- microelement
- Автомобил: Audi B5
- Двигател: AFN
- Контакти:
Горивният филтър както всички други филтри в един автомобил е консуматив
което ме навежда на мисълта че не е нужно да спре да работи и тогава да се смени...
40-50 хиляди е абсурден пробег за един филтър,бил той ако щеш маслен въздушен или в случая горивен.
На тези километри ако ще и в НАСА да зареждаш дизел пак е много

което ме навежда на мисълта че не е нужно да спре да работи и тогава да се смени...
40-50 хиляди е абсурден пробег за един филтър,бил той ако щеш маслен въздушен или в случая горивен.
На тези километри ако ще и в НАСА да зареждаш дизел пак е много

- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
При мен на около 10000км започва да пали трудно и да дава признаци за смяна и за това всеки път го сменям заедно със маслото, ама този път излезе по-корав
Вече е на 15000 и още си пали без проблем 

-
salico
- Автомобил:
- Двигател:
microelement написа:Горивният филтър както всички други филтри в един автомобил е консуматив
На тези километри ако ще и в НАСА да зареждаш дизел пак е много![]()
Кво сега не вярваш ли че е на 40/50 хиляди гор.филтър 4/5 год. стана от както съм я внесъл колата от Белгия лично от мен и този горивен флт. не е сменян .Ако ти кажа че наскоро съм сменил ангренажния ремък на който му е даден около 100 000 км. пробег е ако не ти се вярва проблема си е твой.По нагоре се казва че колата не пали от запушен филтър ами то 100% е запушен еми къде са били до тогава за да се запуши напълно еми то си дава предварителни признаци за запушване /като предърпване недостик на гориво при висока скорост/.
- microelement
- Автомобил: Audi B5
- Двигател: AFN
- Контакти:
Не че не вярвам че си минал 50к с един филтър просто казвам че в моите очи това е направо мордария и лоша поддръжка.Аз не чакам да почне да ми прави мизерий и тогава да го сменя.А мисля че малко хора в този форум чакат до последно - да издъхне някъде по пътищата
за да го сменят

за да го сменят

Върни се в “Дизелови агрегати”