Мерси на включилите се по моя въпрос..Значи, купувам си 3 кутии, едната я почвам, другите 2 ги оставям.Ще пробвам и ще споделя, но не вярвам да има проблем. Иначе при нас най-евтините цигари са 4.20 лева или 242 динара. А Борото е 5 лева или 285 динара
Зимно изискване: От 1 ноември до 1 април всички автомобили, пътуващи през Сърбия трябва да имат ЗИМНИ гуми (с маркировка M&S) с минимална дълбочина на протектора (грайфера) 4 мм.
изискването за вериги в багажника не съм сигурен дали остава, но е препоръчително да си ги возите за всеки случай.
Днеска минавах, до Ниш се кара бързо и добре натам кофти работа, обърнати тирове чаканици ужас, Нищ-Пирот 3 часа го пътувах. На касите на Нищ ме спряха полицаи и направо питат, вериги имаш ли (беше идеално сухо и няма реално нужда от вериги ама са задълвителни) викам няям, и куката пита 100 евро глоба ли да ти пиша или да ми дадеш 20 евро за мен и колегата по 10 няма толко нагли накрая склониха на общо 10 евро и по 1 редбул и 1 кока кола, обичам ги сръбските милиционери, трябва наще при тях на стаж да ги пратим
ланци, ланци... требе си може и снежинка да няма. за буса са ми искали кирка и лопата да имам.
jabre, и тука е така: ако си местен те цакат с глоби и точки. ако си чужденец освен пари друго нищо не могат да ти вземат в Сърбия съм минавал с безалкохолни и шоколади тук не ми се мисли по темата
Някой ще пътува/минава ли през Сърбия скоро за една малка услуга в полза на човечеството?
Снегопочистването е г/д добре но има поледици,навеища и се движиш като в тунел,доста задръствания има по границите от бързането на хората да се приберат по домовете си,автовозчета с коли,тирове и главен проблем е не работенето на митничари/полицай ако когато работят все трябва нещо да изкярат. Ако ще пътуваш за Австрия/Германия мини през Румъния/Унгария е приказка за пътуване онзи ден по Карпатите и не само слънце грейна даже.
За Румъния имай предвид ако минеш от там предполагам знаеш за глобите за превишаване на ограниченията за скорост,неправилно изпреварване и др за който ти отнемат книжката и солените им глоби. Зимни гуми с добър грайфер,светлините да са ти наред. Пълен резервоар и Попътен вятър.