За колегата ArturDent искам да кажа, че от известно време маслата на Приста се правят в Турция и Texaco не са се отказали от ПристаОйл.
От друга страна кой съм аз да защитавам реномето на тази фирма, като дори и не карам с такова масло
Това което съм чувал аз по въпроса е ,че Пристата се прави по лиценз и технология на Texaco и колкото Пристата е Тexaco толкова и Корморана е Мишелин и освен това маслата на OMW си били чиста Приста. Личен опит нямам , вече 7 пъти съм слагъл Mobil M 15W40, харчи ми 100-200 мл на 10 000 км и не съм пробвал с друго.
И аз не мога да кажа добри думи за Приста, но и лоши също. Но принципно Приста M10D съм слагал на двукатовия мотор и въобще не бях доволен. Разхлопаха му се биелните лагери. Също слагах и некакво творение R90 в скоростите. Ефекта -> при студен двигател не ми отлепяше съеденитела ама въобще. Смених седенител и лагери и после слагах само Castrol в консерви. Истинския и нямаше такива проблеми. Изводите ги оставям на вас.
pakumba написа:.... дали ще караш с приста 400 000 км или с кастрол 430 000 се ми е тая/дори и така да е, а не го вярвам/ най-малкото няма фалшификати на приста.
pakumba, ако караш само с Приста едва ли ще достигнеш до 400 000 км. без основен ремонт!!!