За какво служат фланците?
За какво служат фланците?
Някой може ли да ми даде линк или да ме насочи къэм тема, в която е обяснено за какво се използват фланците на джантите /преходните ми е ясно/, че с търсачката нещо не успявам.
- FreeSoul
- Автомобил:
- Двигател:
Re: За какво служат фланците?
Единствено за изнасяне на джантата навън, за да изглежда добре, а не хлътнала, тоест естетика.
Другият вариант, който пак е за изнасяне, но не заради визия ами при положение, че спирачния апарат опира в джантата и за да не опира се слага фланец.
Другият вариант, който пак е за изнасяне, но не заради визия ами при положение, че спирачния апарат опира в джантата и за да не опира се слага фланец.
- FreeSoul
- Автомобил:
- Двигател:
Под изнасяне се има предвид точно това да изравниш/нагласиш/компенсираш офсет на джанта според твоя вкус.
фланците имат много приложения, повечето положителни, ако са качествени и подходящо подбрани.
-с увеличаване на междуколесното разстояние се увеличава страничната стабилност.
-получаване на желано изнасяне , при джанти с голямо ЕТ, може да се постигне много приятна визия
-отдалечване от спирачния апарат ако опира.
-може да се ползват при комбинация от голяма главина и джанта с малък централен отвор
-преходни от един размер на друг
-визия
-има и още една теория, която много хора отричат, но аз лично мисля , че има доза истина. При увеличаване на рамото на окачването (не говорим за окачване тип мост) едно , че се увеличава натоварването, но и возията става по мека на теория.
-с увеличаване на междуколесното разстояние се увеличава страничната стабилност.
-получаване на желано изнасяне , при джанти с голямо ЕТ, може да се постигне много приятна визия
-отдалечване от спирачния апарат ако опира.
-може да се ползват при комбинация от голяма главина и джанта с малък централен отвор
-преходни от един размер на друг
-визия
-има и още една теория, която много хора отричат, но аз лично мисля , че има доза истина. При увеличаване на рамото на окачването (не говорим за окачване тип мост) едно , че се увеличава натоварването, но и возията става по мека на теория.
- vilden
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Голямото натоварване не трябва да се пропуска. Не всичко е визия.
vilden написа:Голямото натоварване не трябва да се пропуска. Не всичко е визия.
чак пък голямо

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”