Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот 110afn » Пон 24 дек 2012 18:43

JC написа:Много ми е странно като заговорите за "за парите си"

колата или се държи добре или не, никой не ме пита вечер някъде си по ледовете как е за парите си гумата ..

и кой е толкова голям капацитет, че да определя кое как е за парите си ...има добри и лоши гуми, средните дето се лигавят на всичко за мен са лоши !

нищо лично иначе, весело посрещане на празниците :да:

Така е, прав си, само че темата съществува заради немотията и цените.
Иначе щеше да е лесно всеки да може да си позволи върхът на сладоледа. То и на върхът пак ще има спор между 3-4 марки......

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пон 24 дек 2012 18:58

Дебицата си е даже много добра!Поне тука във Варна знаете за каква зима става дума !Държи се много добре и никъде не закъсах.Днес я карах и на мокро и пак си е добре!За мене става аз нямам големи претенции ,важното е да ме закара за където съм тръгнал.Имам пари и можех да си купя скъпи гуми ,но не съжалявам за Дебицата.

Потребителски аватар
kok12
Автомобил: Golf 4
Двигател: ASZ
Контакти:

Мнениеот kok12 » Пон 24 дек 2012 19:31

Дебицата е хубава и много "рови", минуса и е, извън града е прекалено шумна

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пон 24 дек 2012 19:36

kok12 написа:Дебицата е хубава и много "рови", минуса и е, извън града е прекалено шумна

А бе не е някаква велика гума ,но върши работа!Пък за шума не е по шумна от Мишлен енерджи лятна.Преди това бях с такива.

Потребителски аватар
Vantage
Автомобил: Golf R 2017
Двигател: Variant 4motion

Мнениеот Vantage » Пон 24 дек 2012 20:09

Да споделя за Dayton DW 510 - размерът е 175/65/14. Гумите са чисто нови.

На 19-ти, в сряда, по време на бедственото положение пътувах до Варна(Свищов-Попопо-Търговище-Шумен-Варна)Мисля, че няма нужда да ви казвам какъв ад беше- пътища нямаше, -16 градуса, виелица, катастрофи, закъсали тирове, джипове и какво ли още не... Аз без вериги драпах навсякъде и нямах спиране. На излизане от Търговище ни спряха, за да може БТР-ът на гражданска защита да направи някакво смешно подобие на път. Излязох от колата за да видя какво става и един от полицаите гледа колата и "Абе ти без вериги ли си ? От къде пътуваш ?" Като му казах, че идвам от Свищов и през къде съм минал, ме гледаше като гръмнат. :Mr Green Fun Бях една от последните коли, които пуснаха, преди напълно за затворят пътя.
Определено съм меко казано приятно изненадан от гумите. Не очаквах да имат такива качества толкова нисък клас гуми. На сухо и мокро също се представят добре. Единствения минус е, че са малко по-шумни(определено са по-тихи от Lassa Snoways 2 mhihi ), но не е болка за умиране.

Самият аз се чудих много преди да ги купя и бях много предубеден, но сега ги препоръчвам горещо. :да:

Последна промяна от Vantage на Вто 25 дек 2012 2:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пон 24 дек 2012 23:45

Марка на Бриджстоун са - явно са успели да доближат оригинала по качество , не като онази смотана марка на Мишлен - Корморан :banghead: :banghead: :banghead:

ILIANJO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ILIANJO » Вто 25 дек 2012 3:01

колеги лоша чисто нова гума почти няма.. И аз в момента моя фаерстоун (4 чисто нови) не ме е спирало нищо никъде и си мисля че са велики но ще ги видим 2-3 сезон в кво състояние ще са, което е мн. важно!!

Потребителски аватар
Vantage
Автомобил: Golf R 2017
Двигател: Variant 4motion

Мнениеот Vantage » Вто 25 дек 2012 12:24

Ясно е, че истински хубавата гума си проличава след втория-третия сезон, но аз и без това не мисля да ги търкалям толкова- имам навика след втората зима да минавам на други. :да:

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Вто 25 дек 2012 17:22

Аз карам Пасата 2ра зима със 2бр. kleber krisalp hp2 и бр. vredestein snowtrack и съм доволен много и от двата вида гуми.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Вто 25 дек 2012 17:29

Golf_Diesel_ написа:Аз карам Пасата 2ра зима със 2бр. kleber krisalp hp2 и бр. vredestein snowtrack и съм доволен много и от двата вида гуми.

За Клебер съм чувал добри отзиви!

ILIANJO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ILIANJO » Сря 26 дек 2012 0:43

Чуй отзивите за Клебер след 2рия сезон. Даже за 2ри сезон не мога да кажа нищо хубаво. Особено ако не са съхранявани добре или са карани в по + температури мн. мн. бързо спичат...
От тук нататък ще залагам само на водещите марки. Тази година Мишелин и континентал доста добри промоции удариха за водещите си модели. Особено декември месец за 15ка Мишелин от масова цена над 130лв. падна на 105-110 парчето.
А аз си купих фаерстоун на 93лв. бр. понеже разликата с "водещите" беше 40-50 лв на горе за бр.
Масово в цяла бг. предимно мишелина беше се изчерпал на макс, и декември месец почти никъде не можеше да се намери и правиха мащабни заявки за внос.
Наблюдавам на майка ми гумите - новия дънлоп, за година не е мръднал а пък е навъртял около 40 000км, да не кажем и повече ( предимно в чужбина )

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Сря 26 дек 2012 7:22

Е да - ама в белите държави има пътища поне .... да налееш маса пара в хубава гума ..... у нас ниски заплати - кофти пътища ...... хората нямат пари да платят парното - затова промоциите в Метро и другите хипермаркети са екстра ...... не говорим за качества - говорим за ниска покупателна способност

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Сря 26 дек 2012 16:32

веселин написа:Е да - ама в белите държави има пътища поне .... да налееш маса пара в хубава гума ..... у нас ниски заплати - кофти пътища ...... хората нямат пари да платят парното - затова промоциите в Метро и другите хипермаркети са екстра ...... не говорим за качества - говорим за ниска покупателна способност

Абсолютно вярно!!Иначе нямаше нужда от темата,всички щеше да караме с водещи марки.Но има и по евтини гуми дето пак вършат работа!

Потребителски аватар
vankatagb
Автомобил: Vw Passat B 5.5
Двигател: AZM 2001

Мнениеот vankatagb » Чет 27 дек 2012 14:00

Sava eskimo S3 , засега съм доволен, държат се добре на сняг и не са много шумни на Хасфалта:)

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Чет 27 дек 2012 16:51

Vantage написа:Ясно е, че истински хубавата гума си проличава след втория-третия сезон, но аз и без това не мисля да ги търкалям толкова- имам навика след втората зима да минавам на други. :да:

Не се плаши и повече от 2 сезона ще те изкарат.

Сега на моите (185/65/15) им е 3та зима(около 16-18 000 км.).
Живея в София/Бояна на една стръмна улица, където никога не се чисти.
Да чукам на дърво(пък и ако нещо друго има) не са ме изоставяли никога.Винаги си се прибирам с колата до нас, за разлика от някой мои комшии.
Един приятел ги кара 3 зими и едно лято(отминалото 2012) и в момента е 4та зима с тях - няма ядове mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”