Бележка за катализатор
Бележка за катализатор
Моля, кажете ми, ако някой знае, кой може да ми издаде бележка, че колата има катализатор. Надявам се така да ми намалят данъка, иначе е 167 лв, за 110 к.с.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Re: Белжка за катализатор
Щом е над 100кс няма да ти го намалят и две бележки да представиш 

- martinesto
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Белжка за катализатор
Попринцип когато се вписва автомобила в съответната община се попълва декларация,че е с действащ катарализатор,ако са ви казали,че трябва да попълните такава.Доста често си промълчават.
Можете да отидете в Столична община и да си я попълните,не е задължително да е в момента на регистрация на колата.Също така би трябвало да общината да има сайт в който се побликуват на файл местните данъци и такси чрез него може да си изчислите какъв ви е данъка или ще Ви кажат на място.Като гледам автомобила е 110 к.с със сигурност данъка няма да е под 100 лв .Това го знам от обща култура и личен опит,може нещо да съм изпуснал. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Бележка за катализатор
Катализатора намалява данъка само на автомобили до 101к.с.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, ако имаш човек в данъчното, плати му да ти напишат колата 90 коня, и готово! Много познати така правят, карат мощни коли плащат за асматици като моя! Друг начин не виждам! То и без това колата ти не е 110 коня, тия 10 коня 100% са умряли (без да се засягаш) 

Marto_Polo написа:Катализатора намалява данъка само на автомобили до 101к.с.
Разбрах, че е така, намерих в нета някакъв калкулатор за изчисляване и проверих, прав си.
Здраве да е...
www.calculator.bg
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
В ЕМ комплект 33 издават такава бележка.
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
Излишна или не, пиша по темата т.е. къде се издава. Може на някой друг колега да е полезна информацията, а не да се пълни форума с хиляда еднородни теми!
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
да допълня, че след 12-та година данъка намалява почти наполовина
п.с. Много благодаря на колегата по-долу, че ми свали кюфтетата от очите. Едва ли щях да преживея без тази жизненоважна информация
и просто за протокола - до 14-тата година на моята кола(110kW) е бил 220лв в общината в която живея, след това е 136лв и стотинки
и по темата -
п.с. Много благодаря на колегата по-долу, че ми свали кюфтетата от очите. Едва ли щях да преживея без тази жизненоважна информация
и просто за протокола - до 14-тата година на моята кола(110kW) е бил 220лв в общината в която живея, след това е 136лв и стотинки
и по темата -
- няма как да станеtgegova написа:.....Надявам се така да ми намалят данъка, иначе е 167 лв, за 110 к.с.
Последна промяна от madmen на Пет 04 яну 2013 11:39, променено общо 2 пъти.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”