Пасат Б5 1,9 ТДИ AFN пада температурата при работа на място
- lord_aggo
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 2016 DFCA
Re: Пасат Б5 1,9 ТДИ AFN пада температурата при работа на място
хаха много се радвам да видя, че тая тема е широко обсъждана.. Бях си помислил, че моето тди е единственото дето го прави това 

- ti6ogb
- Автомобил: WV Passat Variant TDI 1.9
- Двигател: AVF - 2001
.Колеги помагате.Майстора ми каза да пробвам колата ,като я пусна по стръмен наклон на 5 скорост(така както е на 90 гр.)и да видя дали ще падне.Направих го и температурата падна на70 гр..Да му вярвам ли и да сменям термостатни и ако да марка.
Значи термостата отваря при 87 градуса, но при колко затваря ? Не е ясно.
Та въпроса е имаш ли парно при тия 70 градуса и добро ли е ? А и тая стрелка дава отклонение спрямо Ваг кома !
Та виж си имаш ли парно и дали долния на радиатора е топъл /леден.
Ако имаш парно при 70 не барай. А при температури под 65 трябва и да е леден долния някъде, ако термостата работи що годе коректно. Тогава и свещите допълнителен подгрев работят активно.
Та въпроса е имаш ли парно при тия 70 градуса и добро ли е ? А и тая стрелка дава отклонение спрямо Ваг кома !
Та виж си имаш ли парно и дали долния на радиатора е топъл /леден.
Ако имаш парно при 70 не барай. А при температури под 65 трябва и да е леден долния някъде, ако термостата работи що годе коректно. Тогава и свещите допълнителен подгрев работят активно.
- ti6ogb
То че парно има има,не ефирна вътре,но си има.А сега абелязах това- колата я оставих за едно кафе(+-30 мин.),запалих яи за2 км. стигна 70,ас още малко каране даже и 90.Пипнах радиатора беше топъл,както и маркуча който е на него горе и те са топли.Долу има някакво разклонение и датчик(предполагам темп. радиатора)но не мога да го определятопъл/студен ли е.Използвах момента че колата е на 90 гр. и нарочно пуснах парното и вентилатора на макс.Темп.падна само с 5 - 8 гр.Подържах така и не мръдна.Изключих парното и се качи на 90.Та вече и аз незнам какво да реша.Лошото че вече се разбрах за утре да го сменям,ала да не махна здрав????
Майче това ще направиш. Според мене няма смисъл това е ТДИ.
Моето на -3 градуса за 15 минути оня ден на место така и не одлепи стрелката от 50те и радиатора беше лед с маркучите и само тия свещи грееха яко и парното дойде след 5 минути. А аз имам една изгоряла и тия дни ще сменя и трите, щото другите харчат зверски ток-20 ампера на стартов ток.
Та ако имаш такива ги мери и виж тях
Моето на -3 градуса за 15 минути оня ден на место така и не одлепи стрелката от 50те и радиатора беше лед с маркучите и само тия свещи грееха яко и парното дойде след 5 минути. А аз имам една изгоряла и тия дни ще сменя и трите, щото другите харчат зверски ток-20 ампера на стартов ток.
Та ако имаш такива ги мери и виж тях

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Така, както го описваш, се каниш да смениш здраво с ново. Не съм специалист, но според мен ти е ОК термостатът. Не го сменявай.
Всъщност колега щом ти пада температурата до 70 градуса, значи тия свещи, ако ги имаш греят и ти я държат на минимума, където колата е предвидено да работи и да имаш парно. Друг е въпроса дали термостата затваря когато е необходимо за да не сваля температурата и да кара свещите да работят без необходимост.
Тоест това е минимума около 70 за да се каже че колата работи в режим за ТДИ
Тоест това е минимума около 70 за да се каже че колата работи в режим за ТДИ

-
- Автомобил:
- Двигател:
в другата тема за подгряване на антифриза пеше,ча тези свещи греят до 40 или 45гр. до колкото си спомням.70гр.не са малко и не е нуждо чак до там да греят.
Абе за да имаш парно трябва да греят до 70. При 40 градуса си пипаш загрята вода и не се париш. Пералнята ми при 40 е просто топла водата.
Да не говориме че и термостата някъде там затваря и реално за да се задържи температурата от 70 е необходима помощ особено при външни температури под 0-та.
Да не говориме че и термостата някъде там затваря и реално за да се задържи температурата от 70 е необходима помощ особено при външни температури под 0-та.
- ti6ogb
А да ми кажете къде се намират точно тези свещи ?
Разкачаш вакумите и барабар с Н18 махаш целия пластмасов въздуховод над тандем помпата, така ми е най лесно.
И гледаш зад тандем помпата- при мене са същите лули, като на цилиндровите свещи, ама тука са три-една през друга е там трябва да е.
И гледаш зад тандем помпата- при мене са същите лули, като на цилиндровите свещи, ама тука са три-една през друга е там трябва да е.
Последна промяна от kossis на Съб 29 дек 2012 0:02, променено общо 1 път.
- PagocmuH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ето къде са свещите колега ti6ogb.
Колега тия свещи повече от 70 няма да вдигнат,нали го осъзна ¿
- PagocmuH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И да отбележа,че днес пробвах колата.
Към десетина минутки я оставих на топло да духа,на максимална степен.
Стрелката си стои на 90градуса.
Към десетина минутки я оставих на топло да духа,на максимална степен.
Стрелката си стои на 90градуса.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Че то днес какъв студ е ? Че да не стои на 90 гр. Спри за спама