байпасен клапан за парното на голф2-как работи?
-
- Автомобил:
- Двигател:
байпасен клапан за парното на голф2-как работи?
някой може ли подробно да ми обясни как работи байпасния клапан,който е закачен за маркучите на парното на голф2 ? нямам проблем с колата искам да разбера как работят как е правилната работа на тези клапи,ако някой е запознат нека пише нека ми обясни и пак казвам нямам проблем с колата
Последна промяна от zdravko_jett на Съб 29 дек 2012 16:22, променено общо 1 път.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: байпасен клапан за парното на голф2-как работи?
Може би е термостат,а не байпасен клапан....
-
- Автомобил:
- Двигател:
Iezekil написа:Може би е термостат,а не байпасен клапан....
както и да е,искам д аразбера начина му на работа катое студена от къде на къде пуска вода и акто загрее ? понеже в момента разполагам с тях, алуминиевото има нещо подобно на ремостата пружина и клапа обаче като го загреяя с гореща вода и тази клапа затваря намаля отвора в посоката която ще преминава вода към радиаторчето
- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Това е предпазен термостат. При прегряване изолира радиаторчето в купето. Точната температура на затваряне не ми е известна.
Освен това при правилен монтаж (като на снимката) спомага за обезвъздушаването на същото радиаторче.
Освен това при правилен монтаж (като на снимката) спомага за обезвъздушаването на същото радиаторче.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Това е монтирано само и единствено на немските сглобки и след определена възраст термостата като затвори и в купето можеш да умреш от студ.
-
- Автомобил:
- Двигател:
anrus написа:Това е предпазен термостат. При прегряване изолира радиаторчето в купето. Точната температура на затваряне не ми е известна.
искаш да кажеш че няма никаква функция да загрява по бързо колата
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”