Основното на което държа е фирмата от която ще го купя без значение къде се намира тя в страната е да е коректна и ако имам проблем да не се правят на интересни (ще ми се да е като на лаптопа некст бизнес дей, но уви

Най-важното, много държа или съм си въобразил процесора да бъде И7 или в най лошия случай И5, без да съм профи в тази област не ми се иска да е АМД.Видео картата ми е много важна, не знам дали има положението като при лаптопите вградена или не, бих искал да не е.Захранването да е максимално безшумно, дразни ме да ми бръмчи.Добра идея е Хард-а да е на 7200 оборота и да е 1 ТБ (но тук може и компромис и с двете стига той да е от доказана марка).Рамта- колкото повече толкова повече както и за честотата разбира се.Това са най базовите неща, там кутия и други не са ми от никакво значение е бих искал да има повече УСБ порта (това за дъното) и да са със стандарт 3.0 (но това последното е просто опция).
Да има оставена възможност за някакъв ъпгрейд след да речем две годинки.
Отделно от тези пари ще се търси монитор не повече от 23 инча до 400-500 лева от наистина доказана и сериозна марка.Гледах Ейцо и Яма но не се класирам там.
Клавиатура и мишка ще се уаиър лесс, като не влизат в цената на компщтъра но макс до 70-80 лева или близки до тази сума.
Ами това е като цяло, не бързам с покупката но до два месеца трябва да взема нещо защото добрата ми стара машинка се озорва вече.
P.S.Ако нещо си заслужава много бих свалил от парите за монитора да речем 100-на лева както и да не взимам на първо време такава клавиатура за да ги добавя към компонентите за компютъра.