Пътен данък при ИНВАЛИДИТЕ и регистрация - ПОМООЩ

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Пътен данък при ИНВАЛИДИТЕ и регистрация - ПОМООЩ

Мнениеот Spectre™ » Чет 16 ное 2006 9:38

Колеги изпаднал съм в следния проблем... Трябва ли да се плаща пътен данък като колата е на инвалид или не.. Защото като я вкарвахме на инвалид ми казаха, че не се плащало.. Бабата реши да ходи да си вземе някакви намаления и работи от социалните и сега не и дават, защото колата била еди кво си... Две години до тук не съм имал проблеми, сега се сетиха.. :? Кажете какво да правя, защото съм доста объркан.. После тая дето отговаряла за помощите и казала, че колата не е регистрирана в района в който живее инвалида... Аз я регистрирах в моя район като я вкарвах, но се води на бабата...
Абе с две думи може да и откажат всички помощи, а това няма да си го простя.. Та кажете сега какво да правя... :dontknow: :(

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Чет 16 ное 2006 11:42

Никой ли не знае... :(

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Чет 16 ное 2006 12:10

Не се плаща пътен данък и винетка,но винетката трябва лично инвалида да си я вземе.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 16 ное 2006 12:38

данък за МПС не се дължи
пътен данък няма, има винетка-тя също е безплатна
виж за района че е различен :roll: :roll: :roll: още при легистрацията е трябвало да се запише на нейния адрес нали е нейна колата юридически...

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Чет 16 ное 2006 12:50

Те се заяждат за това, че не бил плащан данък за две години.. :?
И даже казват, че колата не била регистрирана в данъчното.. До сега баба ми е взимала за тези две години стикери и винетки без проблем, а сега тая се е сетила за тия работи и неще да и даде и помощите за парно, карти и там други работи.. :(

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Чет 16 ное 2006 13:49

колега сорри че ти се меся в темата... ама какво става ако колата не е обявена в данъчното.. ( не са взимани никакви винетки и стикери )

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Чет 16 ное 2006 14:03

Muncho написа:колега сорри че ти се меся в темата... ама какво става ако колата не е обявена в данъчното.. ( не са взимани никакви винетки и стикери )

Ами не знам то този данък не ме притеснява аз ще го платя.. Въпроса е да не прецакат баба ми.., заради глупости... А и аз мисля, че не може да се регистрира кола без да си минал през данъчното за една специална бележка, която пък се носи при социалните, които пък от своя страна ти дават друга бележка за пред митницата и КАТ..Ма лошото е, че беше преди 2 годинки и не си спомням какво съм правил точно.... :? Затова ви питам вас ако някой се сеща или си спомня нещо..

Потребителски аватар
teneketo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teneketo » Чет 16 ное 2006 15:53

МОйта Голфара е на името на баща ми и той е инвалид. Купувана е преди 4 година (май толкова станаха) и нито е регистрирана в данъчното нито пък пред КАТ е иламо проблеми . До сега и никой не се е обадил да за някаква нередност . Само един път когато ходих на праглед с нея ми казаха , че им трябва квитанция за платен данък и като им показах документ от ТЕЛК на баща ми престанаха да дрънкат .
Та до този момент за пръв път от теб чувам ,че се заяждат

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Чет 16 ное 2006 16:35

teneketo написа:МОйта Голфара е на името на баща ми и той е инвалид. Купувана е преди 4 година (май толкова станаха) и нито е регистрирана в данъчното нито пък пред КАТ е иламо проблеми . До сега и никой не се е обадил да за някаква нередност . Само един път когато ходих на праглед с нея ми казаха , че им трябва квитанция за платен данък и като им показах документ от ТЕЛК на баща ми престанаха да дрънкат .
Та до този момент за пръв път от теб чувам ,че се заяждат

Ми а ДЕ... :dontknow: И аз не знам за какво мрънкат.. Утре съм си взел почивка от работа и ще ходя да се разправям с тая.... Дано не измислят някоя глупост още.. :?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”