купе за 4х4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
butsefal
Автомобил: Golf 2 syncro passat B5 4motion
Двигател: RP AFN
Контакти:

купе за 4х4

Мнениеот butsefal » Вто 22 дек 2009 22:40

Колеги, още не съм от много вещите по въпросите и затова ще питам направо.
Имам мк2 със стандарто (предно) задвижване, ще ми се след време като тръгна да си сменям двг-то (понеже ми е малко) да си сложа синхро, но до момента така и не мога да разбера има ли някаква особенос по купето, която няма да ми позволи такава интервенция или макар и с малко пригода ще мога да си сложа 4х4, много хора ще ме питат за какво ти е това 4х4 и на тях ще кажа само че едни от най стабилните коли са рали автомобилите, а не съм чувал за такъв който да не е 4х4
Благодаря предварително за мненията ви :beer :bowdown

П.С. Имайте в предвид че всичко по колицата си го правя сам (за да знам как е станало, а не да дам пари на някой майстор който ма ми каже че сичко е 6 а след два дена да търся друг...)

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Re: купе за 4х4

Мнениеот znainainai » Вто 22 дек 2009 22:47

Има разбира се на synchro тунелът е по-висок. Със независимо задно окачване е багажника е по плитък заради задният диф. Резервоара е по-различен като форма. Мисля че имаше и разлика в магарето заради раздатката. Дясната полуоска не е по дълга като на предното а мисля са еднакви двете пак заради раздатката. Това се сещам на първо четене :roll:

Потребителски аватар
kristinobal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristinobal » Вто 22 дек 2009 23:05

Имаше и нещо за шаси.

Ако ти трябва нещо 4x4 си вземи нещо такова като на аватара ми, всичко друго измама. Няма пълно щастие.

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Сря 23 дек 2009 18:01

znainainai написа:Има разбира се на synchro тунелът е по-висок. Със независимо задно окачване е багажника е по плитък заради задният диф. Резервоара е по-различен като форма. Мисля че имаше и разлика в магарето заради раздатката. Дясната полуоска не е по дълга като на предното а мисля са еднакви двете пак заради раздатката. Това се сещам на първо четене :roll:

Шаси има "кънтри"-то. "Синхро" мисля, че няма. Не би трябвало да има разлика във височината на "тунела", защото иначе си губи смисъла изобщо да има тунел в купе, което не е предвидено за синхро.

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Сря 23 дек 2009 18:09

тунела със сигурност не е същия.като сложиш кардана ауспуха по земята ли ще се влачи :?:

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Сря 23 дек 2009 18:19

Той не е в тунела така или иначе ама пак има разлика. Най-голямата е отзад. Няма къде да хванеш задните носачи ако намериш такива от някъде!

extreme_rider
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот extreme_rider » Нед 30 дек 2012 14:25

Темата е старичка, но все пак ще попитам... Някой има ли си на идея задните амортисьори на обикновения голф и на синхрото дали са еднакви.. Купетата ясно са абсолютно различни от долната страна, но амортисьорите? Като цяло на синхро багажника е доста по-плитък, тунела е около педя висок, и респективно задния мост е коренно различен...
На мен идеята ми е може ли да се използват койловъри за обикновен голф за задницата на синхрото.

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Пон 31 дек 2012 17:32

По принцип са по-къси на синхрото.Ползвай или койлове от поло или такива които са си за синхро :wink:

Потребителски аватар
butsefal
Автомобил: Golf 2 syncro passat B5 4motion
Двигател: RP AFN
Контакти:

Мнениеот butsefal » Пон 31 дек 2012 18:47

тези за от поло и ибиза са идентични имаше и от други модели но сега не се сещам

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”