голф 4 1,6 SR 101 к.с. един от цилиндрите е износен
голф 4 1,6 SR 101 к.с. един от цилиндрите е износен
Колеги, колата ми е голф 4 1,6 SR 101 коня,наскоро ми се наложи да сменя гарнитурата и се оказа, че един от цилиндрите е износен. Та, въпроса ми и е ремонт на старият двигател или нов би бил по-добрият вариант. Благодаря предварително!
- teddy
- Автомобил: golf 4
- Двигател:
Re: голф 4 1,6 SR 101 к.с. един от цилиндрите е износен
Колега как установихте, че единия цилиндър е износен, а другите не са? Да не би да сте се заблудили по нагара на ръба в горната част на цилиндъра? Мерихте ли компресията?
Самият цилиндър не е гладък като другите три, изглежда така е карана доста дълго време, дори ме посъветваха да я продам докато все още не дава сериозни проблеми.
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
колега на стария ми опел имах подобни проблеми,надрани цилиндри,счупени сегменти.....съвета на майстора беше или да сменям двигателя или да нося този в някакво село до плевен за хонинговане и да сменям буталата с ремонтни....дрън дрън, естествено отидох на друг маистор който се занимава с хонинговане направо с блока,той го премери с микрометъра,огледа го и каза да сложа нови сегменти с които ще мина поне 150 000км,така и направих , първия майстро докато го събираше каза че правя грешка.......в момента двигателчето е минало 200 000км на газ и пърха като пеперуда......много съм доволен едни сегменти за 100лв и се родих......естествено не го карам аз а един познат(та го следя как се държи) и малко ме е яд че не го оставих....малко отклонение,Опела понася газ много добре сравнение с Голфа
Благодаря колега, ще поискам и второ мнение от специалист по хонинговане да чуя и неговата присъда.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”