Голф 3 1.6 АЕК 96 г. Denso или NGK свещи ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
stypkata
Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
Двигател: AEK

Голф 3 1.6 АЕК 96 г. Denso или NGK свещи ?

Мнениеот stypkata » Нед 30 дек 2012 6:25

Здравейте колеги и весела НГ.
Дойде време за смяна на свещите но се чудя дали да взема NGK за 50лв или иридиевите Denso за 100лв.Чета доста противоречиви мнения дали си заслужават двойната цена за това ще съм благодарен ако някой сподели от опит дали има някакви проблеми с тях и как се държи колата откъм мощност и разход.Благодаря

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: Голф 3 1.6 АЕК 96 г. Denso или NGK свещи ?

Мнениеот Iezekil » Нед 30 дек 2012 8:29

Излишни пари.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 30 дек 2012 8:57

100 лв не е сериозна цена за качествен консуматив за такава кола. Потърси нещо за 150 - 180 лв.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 30 дек 2012 9:23

stypkata написа:Здравейте колеги и весела НГ.
Дойде време за смяна на свещите но се чудя дали да взема NGK за 50лв или иридиевите Denso за 100лв.Чета доста противоречиви мнения дали си заслужават двойната цена за това ще съм благодарен ако някой сподели от опит дали има някакви проблеми с тях и как се държи колата откъм мощност и разход.Благодаря

Ще извиняваш, ама ти си купи един амортисьор, щото ти се досвидяха пари да вземеш комплект два, сега ще метнеш 100 лева за свещи. Абе странен народ сме ние, българите :bowdown Правилно ти е рекъл Мунс - сложи някои за 180-200 лева ако има такива mhihi
Скъпите свещи намалят разхода и колата бЕга много. Така казват тия, дето си ги купуват и дават по 100 лева за тях :lol: :lol:

Потребителски аватар
stypkata

Мнениеот stypkata » Нед 30 дек 2012 18:27

stefan4o написа:
stypkata написа:Здравейте колеги и весела НГ.

Ще извиняваш, ама ти си купи един амортисьор, щото ти се досвидяха пари да вземеш комплект два, сега ще метнеш 100 лева за свещи. Абе странен народ сме ние, българите :bowdown Правилно ти е рекъл Мунс - сложи някои за 180-200 лева ако има такива mhihi
Скъпите свещи намалят разхода и колата бЕга много. Така казват тия, дето си ги купуват и дават по 100 лева за тях :lol: :lol:

Имам чувството,че нямате живот извън форума.Как пък го помниш това случило се преди 2 години .То аз не го помня а ти се сети...Направо нямам думи и за какво са ми 2 амортисьора като ми трябва само 1? И в крайна сметка взех 2 и сега единия стои и пращасва и само ми пречи.А и тогава беше по време в което още изплащах колата (270лв/месец).Това ,че не съм купил 1 излишен амортиьор не означава ,че съм свидлив ;) Ама какво да ви обяснявам вие всичко знаете.3
И да и аз това чета ,че има мнения според които свещите от 100лв излизат по-евтини от тези за 20 или за 50лв тъй като след 20-30 000км се изплащат а те имат живот над 100 000км.Междувременно колата върви по-добре,двигателя работи по-равномерно и паленето е по-лесно заради по-добрата искра и по-доброто изгаряне.Защо да не инвестирам в скъпи и качествени части като смятам да я карам тази кола ,а не да я продавам. И каква е колата ми и каква не е няма как да знаете без да сте я карали и дори видели на живо ;) Весела НГ.

Последна промяна от stypkata на Нед 30 дек 2012 18:35, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 30 дек 2012 18:34

Как няма да го помня бе човек, та ти си единствен случай дето сменя един амортисьор. Аз и там ти обясних, че има работи дето се сменяват КОМПЛЕКТ ама ти твърдо реши, че се заяждам.
Относно питането ти - изплатил си вече колата, имаш някой лев, няма лошо. Не ги давай на вятъра за свещи. Ако си решил тия пари да ги даваш така или иначе вземи си по-добре един ТАП, ако нямаш монтиран, гледам, че караш на газ. Това е моят съвет по въпроса, който си задал :beer
Весели празници.
С 3-електродните на Беру аз изкарах около 50 000км, дадох точно 4лв. за бройка. Колата си върви, пали и гори съвсем в рамките на нормалното. Има много повече неща, от които зависят тези три работи, а свещите са едно от последните неща в редицата (говорим в случай, че са читави, а не с изядени електроди и различно разстояние от заводски предписаното).

Последна промяна от stefan4o на Нед 30 дек 2012 18:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stypkata

Мнениеот stypkata » Нед 30 дек 2012 18:37

Вече втора година немога да си отговоря защо си сигурен,че се сменят комплект . Може ли да ми обясниш? Ако искаш ще ти дам да покараш малко да ми покажеш къде е проблема с единия амортисьор? И не само аз имам 2-ма приятеля единия на мондео другия на астра които сменят по 1 амортисьор и колите им са нормално стабилни и нямат никакви проблеми с возия ,стабилност или каквото и да е а не карат пенсионерски ,млади момчета са.

А това,дали парите за скъпи свещи са на вятъра нека го кажат хора,които са си ги купили и са имали възможност да ги пробват .

И този т.н. "ТАП" не е ли за обикновени ГУ? При газовия инжекцион има ли смисъл от него?

Последна промяна от stypkata на Нед 30 дек 2012 18:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 30 дек 2012 18:43

Аз пък имам един колега, дето поръча за служебната си кола ЕДНА, да, точно така ЕДНА чисто нова гума, щото сметнал, че нямало нужда да сменява другата, била хубава :lol: Знаеш ли какъв смях падна, като началникът гледа бройките и вика "абе кой е поръчал само една гума за колата си" :063: mhihi
Стига лирични отклонения, казах си мнението за свещите :beer
А това,дали парите за скъпи свещи са на вятъра нека го кажат хора,които са си ги купили и са имали възможност да ги пробват .

Ако очакваш някой да ти каже "Да се е@а в бунака дето толкоз пари дадох за свещи, а разлика не усещам като за парите им", ще има да си чакаш :Mr Green Fun За разлика определено ще има, но едва ли ще е такава голяма, че чак да я забележиш.

Последна промяна от stefan4o на Нед 30 дек 2012 18:49, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stypkata

Мнениеот stypkata » Нед 30 дек 2012 18:48

stefan4o написа:Ако очакваш някой да ти каже "Да се е@а в бунака дето толкоз пари дадох за свещи, а разлика не усещам като за парите им", ще има да си чакаш :Mr Green Fun

Ако аз бях дал за свещи 100лв и не бях останал доволен щях много здраво да ги наредя така,че никой друг да не си даде стоте лева при тях (ако са измамници).Няма смисъл да защитаваш някой,който те е вкарал с пари.

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Нед 30 дек 2012 19:00

Взех си NGK преди около 50000 км. и си карам доволно, не помня колко струваха, беше преди 4 години. С колата ходя само до работа. За амортисьорите - смених ги и двата задни въпреки че само единия беше заминал, но нямаше да важи гаранцията :-)

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 30 дек 2012 19:04

2Може ли да ми обясниш? Ако искаш ще ти дам да покараш малко да ми покажеш къде е проблема с единия амортисьор? И не само аз имам 2-ма приятеля единия на мондео другия на астра които сменят по 1 амортисьор и колите им са нормално стабилни и нямат никакви проблеми с возия ,стабилност или каквото и да е а не карат пенсионерски ,млади момчета са"
Качи колата на стенд друсачка за тест на амортисьори и ще запееш друга песен. Като видиш графиката сам ще се увериш в правилността на смяна по 2 ка.
Вземи си 3 електродни NGK които са предписани за двигателя и не наливай пари в смехории. Намират се на цена по 8-9 лв бр. карат по 50-60 000км безпроблемно. 3к-та х36 лв =108 лв - поне 150 000 до 180 000км и винаги са нови.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Нед 30 дек 2012 19:11

Стъпка,по колко километра караш на година??

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 30 дек 2012 19:13

stypkata написа:Ако аз бях дал за свещи 100лв и не бях останал доволен щях много здраво да ги наредя така,че никой друг да не си даде стоте лева при тях (ако са измамници).Няма смисъл да защитаваш някой,който те е вкарал с пари.

Тук не идва реч за измама, а просто за доста добре украсена истина. Ако някой от Стара Загора кара с прехвалените НГК иридиеви ли бяха, не помня - да се свърже с мен на ЛС. Ще платя една проба на газ-анализатор да видим тия разлики дето всеки твърди, че забелязва като си смени обикновените свещи с тях. :beer После ще публикувам резултатите във форума, за да ги видят всички. Ако разликата е фрапираща - ще си купя такива и ще карам с тях. Аз вярвам само на сухи цифри, а не на усета на някой, че колата му палела по-добре с тях :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 30 дек 2012 19:23

100 лв на 18 годишен курник знайш кога mhihi
На стария голф му купувах Денсо от Косер,понеже имаме отстъпка там от сервиза.Но нямам впечатления понеже след 2-3 месеца колата се продаде.
На сегашния ми АЕК даже не ги и знам какви са,важното е,че пали лесно и на газ и на бензин и няма гърмежи.
На пролет евентуално като сменя гарнитурата на капака,че сълзи ще погледна и свещите как са,че са на шибано място...

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Нед 30 дек 2012 19:41

Това имам и аз предвид,ако човека кара по 100 000 на година го приемам за инвестиция.Ама да купувам свещи за 10 години напред ми е малко смешно.Още повече,че моята кола пали на четвърт,а с тия как би трябвало да пали не знам.Всеки има право на избор,човека пита и си казахме мнението.Моята кола като са я правили са изчислили какви да са свещите.А пък човека като иска и златни да си вземе.
Карам с Денсо от 4-5 години но догодина като ги сменям се връщам на НЖК.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”