Кое е по-здраво - полиестерно въже или колан за теглене?
- calidad
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: 2.0 AZH 4motion
- Контакти:
Re: Кое е по-здраво - полиестерно въже или колан за теглене?
От кое е по-здрав колана ? От стоманеното въже ли бе ? Хах хах ха х Май не си давате сметка сигурно не сте виждали как се къса това полиестерно въже от един път и ако си на пътя му може да те среже на две като много мощен камшик. При стоманеното въже това не може да стане то започва да се разплита пука и човек може да спре на време преди да е станало фатално. Абе май има много хора дето пишат без да знаят за какво става дума и пишат, за да се намират на приказка. Що не бяхте сега в Шуменско да ви видя с те смешни въженца как щяхте да излизате от преспите по-добро било. Спрете се бе ей !!!! Къде ще го сложиш колана за 6-7-8 тона в хечбек като 4-ката примерно, този колан е една раница. Стоманеното въже е Леко! Много здраво! Не заема място!При правилна експлоатация е вечно! За новобранците има даже и вариант с буфер! Това е идеалният вариант. Какво полиестерно въже, какъв колан,какви 5 лева. Колан може да се ползва(като компромисен вариант) за в машина където има място да го съхраняваш и пак не е по-добре щото като се намокри навиваш го той се вмирисва в колата и става !!!!!лисичарник !
Темата е за полиестерно въже или полиестерен колан - стоманеното въже изобщо не се обсъжда.
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
calidad написа:не стават !
Добре..."професоре"
Колко коли дръпна?
Колко въжета скъса?
Скъсано стоманено виждал ли си какви щети нанася на колите?
Толкова години не мога да проумея как хората не правят разлика между форум с широка аудитория и маса в кварталната кръчма?
Как може да пишеш/говориш толкова убедено за неща в, които не си сигурен?
с въже от колани ще ти закача колата на скорост и дръпната ръчна и ще я влача като пръскачка из лозе...
да щото съм го правил и то не веднъж
има хора от форума, които могат да го потвърдят
и снимки имам даже
аааа... сега се сетих
преди много години, една жигулка с въже от отрязани задни колани додърпа друга до Перник от... Будапеща!
да тази Будапеща дето е в Унгария

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Преди около 30 години близо до нас затъна един трактор с ремарке, дойде булдозер, ама вместо стоманено въже извадиха обикновен колан от лека кола (ако ме бяха питали щях да има кажа, че ще се скъса като конец, ама тогава съм бил 10тина годишен и чичковците не се интересуваха особено от мнението ми). Като потегли булдозера вместо да се скъса колана стана два пъти по-дълъг и трактора заедно с ремаркето се измъкна от локвата. Оттогава имам страхотно доверие в коланите.
Иначе не ми е много ясен въпроса на тази тема, доколкото знам коланите също са полиестер, знача въпроса е само за каква да е плетката на въжето - плоска или кръгла.
Моето въже което ползвам в колата е някакво китайско менте, няколко пъти се къса, но не го изхвърлям защото е един вид предпазител - по-добре да се скъса въжето отколкото да ми изкърти теглича.
Иначе не ми е много ясен въпроса на тази тема, доколкото знам коланите също са полиестер, знача въпроса е само за каква да е плетката на въжето - плоска или кръгла.
Моето въже което ползвам в колата е някакво китайско менте, няколко пъти се къса, но не го изхвърлям защото е един вид предпазител - по-добре да се скъса въжето отколкото да ми изкърти теглича.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
ktamen написа:Преди около ...
10 години се направих на мъж, на път за хижа Алеко, заек да заслепявам и да мачкам.
Зимата с москвич 412, 4 броя чисто нови гиславеди. Изгледах му опашката в гората, а москвича го забих в канавката, на тлъст сняг легна по корем.
Отдясно снега беше ниво до прозорците, а в канавката можеше да пълзиш под колата спокойно.
Скъсахме неговите колани, скъсахме и коланите на една баничарка рено, втората кола келеши с които се качихме. Да си намериме белята горе.
С реното се върнахме до пътната база, по-надолу по пътя да молиме за помощ - москвича се завари в снега.
Предложиха ни ЗИЛ 130 песъкар, почесах се и рекох, че няма да стане с него.
Тогава попитаха в кое дере е точно колата и запалиха един Т 150К

Огромен, мощен с много дебело стоманено въже.
Трактора откъсна едното ухо за теглене, на москвича. Те са две отпред

Наложи се да прекараме въжето през предния мост, и повЕрвайте ми: ТК150-то боксуваше с всичките си гуми докато да извлече проклетата кола.
Друг случай, пак в калната зима естествено: Магирус песъкар влачи Ифа песъкар, с тлъст камионджийски теглич. Влачеше Ифата да я запалят.
Един път Ифата повлече гуми отзад, не можа да превърти - на втория път Магируса и изскубна ножа за риене отпред.
Изтръгна го със все болтовете от рамата, всичко това се посипа на оживено, Софийско кръстовище. Без жертви.
Защо дрънкам всичко това: дърпането е беля работа. Много е тънко да прецениш ситуацията, да си събереш акъла и да се приключи без ексцесии.
- calidad
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: 2.0 AZH 4motion
- Контакти:
Весело посрещане на новата година !
Прощавам ви невежеството

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”