Двигател от GOLF3 на GOLF 4
- Jovany
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Двигател от GOLF3 на GOLF 4
Нито една четворка не е близка дори и малко до тройката. Четете малко бе момчета. Точно една тема такава се потули малко назад в форума. Беше обяснено с подробности защо не става от вещ колега и вие пак въртите едни мотори. За нищо нямате сменянето на двигател все едно са гуми.
- Stoqnov_
- Автомобил:
- Двигател:
Точно - ЕДИН ПРОСТ МОТОР! Бахти темата стана,, следя я, точно заради "титуловани" колеги, "професори" и т.н. Ако не сме само "шофьори" , ами се размислим малко, ще се сетим, че е просто един най-обикновен мотор. Има ли смисъл да се дават примери?? На Е30-то ми двигателя е консуматив,,, на Голф-двойката ми - също. Трудно е човек да се сдържи да не употреби по-силна дума, щото който не може, вади от хилядо кледенеца вода, за да покаже, че щото - еди-кво си там е различно, затва не може да го напрай. Бахти простият мотор, трябва само малко свободно време и мерак, кво толко се усуква, не мога да разбера.
Двигателят се слага за един ден, още няколко дни се отделят, да се навърже инсталацията. Въпросът е не да стане по-добре от завода, а просто да се използва хубавото купе и да се движи с един обикновен мотор. Не се прави совалка ..
Позволявам си да пиша в тема за смяна на двигател, защото ги сменям, колкото и безсмислено да им се струва на тези колеги, които не ги сменят. Еми - налага ми се, мога, сменям, затва пиша,, който не може, защо го отказва момчето?? С какво се помага, като се обезкуражи ентусиастът? Не трябва нищо друго, просто да се запали. Климатроника може да духне и догодина, а специално задните стъкла или комфорт модула може и да не проработят през цялата следваща. И какво от това?? Когато има време, тогава ще се направи, трябват две жици на кръст и една проста джаджа, да проследиш от къде къв сигнал дава. Ако ще трябва да стане "оргиналдъ" ще е малко повече заигравка. Но пак ще стане. Кой от последните тук писали смени двигател?? Само мнения да има в темата не върви.
Към колегата, пуснал темата - ПОЧВАЙ, СМЕЛО!!! Защо е нужно да се "угояват" измислените майстори по сервизите, не слушай и тея, де те отказват! Щом ти сече малко мозъка и имаш мерак - почвай! Иначе темата е за триене.
Двигателят се слага за един ден, още няколко дни се отделят, да се навърже инсталацията. Въпросът е не да стане по-добре от завода, а просто да се използва хубавото купе и да се движи с един обикновен мотор. Не се прави совалка ..
Позволявам си да пиша в тема за смяна на двигател, защото ги сменям, колкото и безсмислено да им се струва на тези колеги, които не ги сменят. Еми - налага ми се, мога, сменям, затва пиша,, който не може, защо го отказва момчето?? С какво се помага, като се обезкуражи ентусиастът? Не трябва нищо друго, просто да се запали. Климатроника може да духне и догодина, а специално задните стъкла или комфорт модула може и да не проработят през цялата следваща. И какво от това?? Когато има време, тогава ще се направи, трябват две жици на кръст и една проста джаджа, да проследиш от къде къв сигнал дава. Ако ще трябва да стане "оргиналдъ" ще е малко повече заигравка. Но пак ще стане. Кой от последните тук писали смени двигател?? Само мнения да има в темата не върви.
Към колегата, пуснал темата - ПОЧВАЙ, СМЕЛО!!! Защо е нужно да се "угояват" измислените майстори по сервизите, не слушай и тея, де те отказват! Щом ти сече малко мозъка и имаш мерак - почвай! Иначе темата е за триене.
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Стоянов ти Голф 4 виждал ли си ?
Аз смея да те попитам понеже съм сменял не един двигател на такъв, и съм присаждал двигател от такъв на друга кола ?
Колко пъти ти си сложил двигател от друга кола на Голф 4, че смееш така смело да отсичаш кои сме ние "некадърниците и неграмотниците" ???
Аз смея да те попитам понеже съм сменял не един двигател на такъв, и съм присаждал двигател от такъв на друга кола ?
Колко пъти ти си сложил двигател от друга кола на Голф 4, че смееш така смело да отсичаш кои сме ние "некадърниците и неграмотниците" ???
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Бе човека е слагал V8 в москвич.К'во разбираш ти че да му говориш... 

- spears
- Автомобил: VW VENTO
- Двигател: 2.0 16v ABF
За В8 незнам дали ще го побера москвича ама за 6така М50Б20 става с преправяне на предницата ! 

- boss_901
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги на мене ми трябва да сложа двигатела и да може да запали и да върви добре. Сега че там няма да работи нещо си постепенно ще се направи. Признавам си досега не съм присаждал двигател но не ми се струва толкова трудно. Четворка нямам налична обаче скоро ще купя и ще се захващам с ТРУДНАТА РАБОТА, а който мисли че НЕ МОЖЕ да стане по добре изобщо да не пише в тая тема. Очаквам да пишат хора само които могат да ПОМОГНАТ с АКЪЛ

- spears
- Автомобил: VW VENTO
- Двигател: 2.0 16v ABF
Колега според мене ако имаш излишни пари нерви и свободно време прави го ама ако нямаш зимаи една четворка и си я караи с здраве ! 

- boss_901
- Автомобил:
- Двигател:
Bioside написа:Добре де,Васил Ви го обясни технически айде и аз да го направя по простому.Или трябва да превърнеш 4-та на 3-ка или таблото няма подкарване.То комуникира по KAN шина с компютъра.Никакъв щанс да накарате тройковия компютър да се отчита коректно на таблото.Дори и с доста пари пак ще има едно ако.Да не говорим за иммото
Добре веее колега ако сложа електрониката от двигател на четворката на двигатела на тройката няма ли да стане ??? Говорим за 1999г Четворка

- Stoqnov_
- Автомобил:
- Двигател:
Никой не съм засегнал персонално, не е видно и да съм визирал който и да било тук. Винаги съм бил добронамерен, писал съм с желание да помогна. Защо се засягат някои хора тук - идея си нямам,, големи сме май, за да се правим на щипнати моми.
Да земем да оставим настрана детските работи викам аз, не само защото съм на повечко години.
Не знам за кой път трябва да го напиша. Като се сложи двигател от тройка на четворка - ще се използва почти всичко от тройката отпреде, както и самата инсталация на мотора плюс компа. С други думи казано - четворката ще си стане тройка.
Това е технически подфорум, смешни мнения не са нужни на автора на темата. Момчето просто иска да направи кола. Не виждам някой да помогна с нещо.
ЗА СЕТЕН ПЪТ ГО ПИША - МОЖЕ ДА СТАНЕ.
Просто трябва да ти се занимава. Самият мотор ще се сложи сравнително лесно, ще се напаснат лапите и тампоните. Дори и да се разминават местата в коша, никакъв проблем не е да се преправи една лапа, твърде детинско е да ревем за един различен тампон. Важното е да държи мотора и да не е прекалено мек за да няма усукване. Дори не е задължително да е от Фолксваген. Най-удачното е и да се използва скоростната кутия от тройката, въобще - цялата предница. Щом наличният двигател работи добре, редно е да се използва ресурсът му. 1,9 е балансиран мотор, със сравнително приемлив разход на гориво, не особено скъп за обслужване и изобщо цялостна експлоатация, отделно и че е в малкият данък.
А за Москвича, да вярно е, шестака му приляга. Но определено М20-ковият мотор се връзва по-добре. Ако има някой над 18, който му се занимава- да ми пише на лично, да види М20-ката и ако може да помогне с един остър вал. Но да познава цифрите естествено
Весело посрещане на НОВАТА ГОДИНА!
ЖИВИ И ЗДРАВИ ВСИЧКИ ,,,

Да земем да оставим настрана детските работи викам аз, не само защото съм на повечко години.
Не знам за кой път трябва да го напиша. Като се сложи двигател от тройка на четворка - ще се използва почти всичко от тройката отпреде, както и самата инсталация на мотора плюс компа. С други думи казано - четворката ще си стане тройка.
Това е технически подфорум, смешни мнения не са нужни на автора на темата. Момчето просто иска да направи кола. Не виждам някой да помогна с нещо.
ЗА СЕТЕН ПЪТ ГО ПИША - МОЖЕ ДА СТАНЕ.
Просто трябва да ти се занимава. Самият мотор ще се сложи сравнително лесно, ще се напаснат лапите и тампоните. Дори и да се разминават местата в коша, никакъв проблем не е да се преправи една лапа, твърде детинско е да ревем за един различен тампон. Важното е да държи мотора и да не е прекалено мек за да няма усукване. Дори не е задължително да е от Фолксваген. Най-удачното е и да се използва скоростната кутия от тройката, въобще - цялата предница. Щом наличният двигател работи добре, редно е да се използва ресурсът му. 1,9 е балансиран мотор, със сравнително приемлив разход на гориво, не особено скъп за обслужване и изобщо цялостна експлоатация, отделно и че е в малкият данък.
А за Москвича, да вярно е, шестака му приляга. Но определено М20-ковият мотор се връзва по-добре. Ако има някой над 18, който му се занимава- да ми пише на лично, да види М20-ката и ако може да помогне с един остър вал. Но да познава цифрите естествено

Весело посрещане на НОВАТА ГОДИНА!
ЖИВИ И ЗДРАВИ ВСИЧКИ ,,,

- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
За да пасне мотора трябва всички тампони да се преправят.Ще се наложи да се ползва цялата инсталация от 3ката,заедно с таблото,ECU и прочие.Другите контролери в колата няма да е никак евтино да ги накараш да заработят,освен да минеш без климатик,без ел.стъкла,без ABS,освен ако и него не прехвърлиш от 3ката. Може да се сложи и 4ковото табло,но това също ускъпява доста интервенцията.Имобилайзера е проблема. А след това,тази кола е твоя до гроб.Подобен курник никой няма да купи,а и там има разходи за да регистрираш "новия" двигател.
Къде е казано,че не става. Всичко става... въпроса е дали си струва да дадеш една торба пари и да имаш някаква сбирщина от части дето само ще се чудиш откъде ще се издъни или да дадеш пак толкова и да имаш напълно функционираща кола с екстри. Най-лесно ще стане на кола преди 00 и то като се сменят само тея неща. Има ли КАН ... съдери са ама ще го подкараш на п*ткинден.В тези коли всички контролери са оплетени като свински черва.Не е като да вземеш примерно двигателя от 4ката и да го сложиш в 2ка,където ползваш един куп части по-малко
Къде е казано,че не става. Всичко става... въпроса е дали си струва да дадеш една торба пари и да имаш някаква сбирщина от части дето само ще се чудиш откъде ще се издъни или да дадеш пак толкова и да имаш напълно функционираща кола с екстри. Най-лесно ще стане на кола преди 00 и то като се сменят само тея неща. Има ли КАН ... съдери са ама ще го подкараш на п*ткинден.В тези коли всички контролери са оплетени като свински черва.Не е като да вземеш примерно двигателя от 4ката и да го сложиш в 2ка,където ползваш един куп части по-малко
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
Stoqnov_ написа: Винаги съм бил добронамерен, писал съм с желание да помогна.
Най-удачното е и да се използва скоростната кутия от тройката, въобще - цялата предница.
виж сега, нищо лично не влагам в думите си, но в случая не помагаш а направо директно заблуждаваш...
слагаш на тия хора някаква фалшива надежда, че всичко ще си стане както трябва и няма да има никакви кой зане какви грижи. тоя форум не е за това. тук се опитваме да си помогнем-не да си пречим... пак ще кажа-нищо лично не влагам към тебе! нито се опитвам да омаловажавам това, което си правил и което знаеш!
да използваш предницата е физически невъзможно! освен ако правиш някакъв странен скрапер, който, честно казано, аз смятам за опасен само по думите ти!
да използваш скоростната кутия е нелогично, и нефункционално, защото тя е с различен тип селектор, който повежда модификации в купето, които от своя страна усложняват и оскъпяват допълнително цялото и без това достатъчно сложно упражнение.
не всичко подлежи на преработка и не всичко е лесно и детска игра...
за узаконяването няма да има никакъв проблем, защото нито работен обем, нито мощност са изменени. което означава най много 2 часа в КАТ и колата е с ново документи.
- boss_901
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги значи ако няма КАН ще стане работата така ли?????
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
А каква е идеята на цялата гимнастика? Да хвърлим едни пари и да строшим много време?
Скоро очакваме тема - как да сложим карбуратор или моно на Бора 1.6, че да й сложим АГУ.
Отделно, че питащият има само двигател, а тепърва ще купува четворка. Малко работата като с копчето и балтона.
Важното е да си ентусиаст, пък дали си струва, не е важно 
Скоро очакваме тема - как да сложим карбуратор или моно на Бора 1.6, че да й сложим АГУ.
Отделно, че питащият има само двигател, а тепърва ще купува четворка. Малко работата като с копчето и балтона.

Последна промяна от stefan4o на Пон 31 дек 2012 9:31, променено общо 1 път.
- boss_901
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o кой ти е казал, че двигатела на четворката е сложен???? Нещо да не си надрусан stefan4ooo 

Последна промяна от boss_901 на Пон 31 дек 2012 9:27, променено общо 1 път.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Дори и голо купе да купиш пак ще е голяма хамалогията, според това, което казват повечето колеги. Накрая като сума ще излезе все едно си купил Мк4-ка с двигател, че даже и може да го надхвърли. Ако няма да си го правиш сам, ще потънеш с доста пари за труд. 
Объркал съм се
Но все пак по-малко съм се объркал от теб.В някой сервиз ще си изкарат заплатите само от твоята кола за месеца 

boss_901 написа: Нещо да не си надрусан stefan4ooo
Объркал съм се

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”