Немска прецизност.. митове и легенди.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Symptom
Автомобил:
Двигател:

Re: Немска прецизност.. митове и легенди.

Мнениеот Symptom » Нед 30 дек 2012 14:25

images/smilies/icon_cool.gif Никой не разбра замисъла за "разработването" има си го описан ов сервизните книжки, и касае първата смяна на маслото когато колата е подкарана още като нова.
После си следват интевалите на регулярните смени. В дъното на всичко това е ,че както каза колегата по горе ако икономисваме от масло то за какъв дявол караме коли.Интересен анонс е,че именно за проблема с маслената помпа на балансиращия вал на мотрите ТДИ по-ранните години ,преди 2008 е виновна смяната на маслата на големи интервали и калпави масла.А ремонта на тая пущина струва една камара пари.

Относно горивния филтър колега Stivi нали не смяташ за нормално да се сменя дори с тяхната нафта през 60 00 км. :)

Филтрон не слагам но е предмет на друга тема със сравнителен характер ,ното на голфето нито на Митсубишито нито Кадито занапред.

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Пон 31 дек 2012 11:42

Колега ако отвориш сервизната книжка ще видиш че Ханс прави точно каквото е написано в нея и да горивен филтър се сменява на 60 000км

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Пон 31 дек 2012 12:52

Понеже не съм си вкъщи сега, по късно ще допълня темата с това което е сменяно според книжката хем ида се върнем към заглавието на темата.

Обещавам матерял за коментари . :deal Само загатвам.. има 2 смени на масло за 61 000 км. :Mr Green Fun
Цитат :

"Besides, almost all PDs I've seen which had camshaft failure (here in Europe) were on long-life service schedule (30'000 km oil changes). At least to me this proves the long OCI does not work well in PD engines."
:mrgreen:

Stif
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stif » Пон 31 дек 2012 14:22

IRRITATING написа:Колега ако отвориш сервизната книжка ще видиш че Ханс прави точно каквото е написано в нея и да горивен филтър се сменява на 60 000км

:да: :да: :да:

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Пон 31 дек 2012 14:26

Даже в много сервизи сменят маслен филтър на две смени на маслото.
Много зависи какво имаш предвид под "немска" прецизност.
Ако преди 20 години си взел кола от германец, това далче не значи, че днес всичките коли в Германия са на чистокръвни немци...
Преди да взема моята 1.8Т, гледах такива в Германия - автокъщите се държат от г-н Мехмед..., а частните обяви бяха цената на голфа тук, но в евро. Човекът знае какво има, как го е гледал и не би го продал за безценица.

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Пон 31 дек 2012 14:57

Нотка на недоволство звучи като музика от Верди в темата?Защото думата"прецизност"нещо не се разбира по нашите краища в Европа :Mr Green Fun Надали колегата пуснал темата е прецизен както германците,но защо пък да не пусне тема за една стара кола и т.н.Та за недоволството,което масово се вихрят теми из форума и аз да кажа от каво съм недоволен!Недоволен съм,че си купих кола на старо!
ПП Колега,по добре замени думата"прецизен" с "педантичност",щото няма много общо с темата за кола на старо!

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Вто 01 яну 2013 1:15

8) Колега.. има много общо с темата заради общата,нам известна Немска педантичност към техниката ,отчасти касаеща и поддръжката. Ти няма как да знаеш за моята прецизност но те уверявам такава е . За разлика от 2 те смени на масло за 60 000 км на колкото съм взел колата от официален VW дилър. Ще се повторя , не съм недоволен от колата, така или иначе ще си я поддържам оттук нататък сам. На погледа м исе набожда обаче комерсиалния характер на фирми прозиводители на масла отчасти ,на официални дилъри , хората и автокъщи са извън полезрението на темата щото представляват отделна група.

Против съм смяна на масло над 10 000, против съм на смяна на горивни филтри над 2 смен ина масло ,сиреч 20 000 км.. против съм тъпата икономия на поддръжка която после излзиа майка си и баща си , но това горе шава всеки клиент собственик на возилото, страшното е когато стане практика на фрми производители и дилъри.

Наздраве за Новата Година :) :banana :beer

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Вто 01 яну 2013 11:20

Така както си го написал е абсолютно вярно!Мисълта ми беше,че темата ще повлече "недоволните"на твой гръб.т.е.без лоши чувства.Да ни е честита Новата година Symptom :beer

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 01 яну 2013 14:02

Колата, която аз пък докарах беше доста добре обслужвана. Смяна на масло и всички филтри на 30000 км. Въздушния филтър, който извадих на 20000 км беше доста чист.

Колата я купих от частно лице - първият собственик беше жена - карала я е 9 години. Вторият собственик я беше купил преди 3-4 месеца и явно беше решил да я продава, защото ролката на обтегача свиреше, а и беше точно за смяна на ангренаж и цялостно обслужване, което там е доста скъпо

Потребителски аватар
batkotivalio
Автомобил: VW Golf TDI
Двигател: AJM
Контакти:

Мнениеот batkotivalio » Вто 01 яну 2013 15:06

Добре де за далаверите дет се прават - италиански коли се продават в немско със съответните документи, книжки и прочее, никой нищо не спомена...

П.С. Категорично НЕ съм съгласен за Немската прецизност, че са митове и легенди!!!
Не само ние, ами целия свят може да се учи от тях!!!

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Вто 01 яну 2013 15:40

Symptom написа:...

Само един въпрос - от нормално частно лице ли взе Caddy-лака или от официален дилър на VW(там проверените им коли втора употреба, като на BMW Premium Selection-a къде е)?

jony555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jony555 » Вто 01 яну 2013 18:08

значи приятел си взе леон 1.8 от швейцария и по книжка се казва че горивния филтър е за лайф. след 12 год. употреба го сменихме - филтъра си беше като нов. карало се е швейцарски бензин разбира се. и тук съм на мнение че противно на повечето мнения, нашия бензин и горива като цяло, малко или много са качествени ако зареждате от ок бензиностанций. имам приятели които работят в сервизи и редовно сменят филтри и горивни които след 60 000 км. са си в много добро състояние с наши горива. работата е редовни смени на масло и обслужване на колата. а за немската прецизност е така ако се прави от немци, макар че и от тях има маймуни но са по малко. всичко друго което е мехмед, артим и т.н. стреляш в тъмното но пак си зависи. има си емигранти които живеят от живот там и са по големи немци от немците. примерно албанеца от които взехме колата си е водил нормална, проверена история в сервизите, обадихме им се... всичко е 6 :да:

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Вто 01 яну 2013 19:08

От официален VW дилър. :)

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Вто 01 яну 2013 19:18

Symptom написа:От официален VW дилър. :)

:horror: Смяааааатай. А щяхме да избираме кола на колега от работата след нова година, разчитайки именно на това, че е карана в немско, поддържана при официалне дилър, всичко е по книга, колата е проверена, с доказан произход и т.н., а то работата каква била :beat_butt2 Лошо са прихванали балканските палачорски навици :?

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Вто 01 яну 2013 20:12

Сестра ми живее в Германия и според каквото ми е разказвала сте в голяма заблуда за "Германската прецизност" що се отнася до поддръжката на коли. Хората са си прагматични и си правят сметката. Няма да тръгне да сменя нещо на 10000 щом от официалния сервиз са му казали на 30000.

Последна промяна от dj_tuhla на Вто 01 яну 2013 21:14, променено общо 1 път.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”