Двигател от GOLF3 на GOLF 4
- boss_901
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Двигател от GOLF3 на GOLF 4
Незнам може и аз да съм се объркал(но в тоя случай ти си обърканият) че просото искам да се информирам дали може да стане ХВАТКАТА НА КИТАЙКАТА, но от такива песимисти като тебе нищо не мога да разбера. А за сервизи да не говорим всичко аз ще си правя и какво е толкова чудно на всеки че ще сложа двигател от Г3 на Г4 просто имам двигател и искам да го ползвам. Или трябва да го сложа на по стара кола както повечето колеги се учудват??
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Чета и се чудя да се смея ли да плача ли.
Васко го е казал и аз заставам зад неговите думи на 100% обяснил го е точно както трябва. Колега Стоянов май се опитваш клиенти ли да си спечелиш или какво? Не е невъзможен даунгрейда ОБАЧЕ на каква цена? Някога пипал ли си инсталация на голф 4?
Няма НИЩО общо със тази на голф 3. Докато на 3-тото поколение всяка екстра е на отделен кабелен сноп при 4-тото поколение всичко е във един общ сноп. Както ти е казал Васко след 2001г кан шината навлиза със пълна сила и става страшно. Ако е да осакатиш колата има някакъв шанс. Ама толкова лампи на едно място едва ли си виждал да светят. Имаш ли идея че на по-новите 4-ки които са със ASR и ESP контролният модул на ABS си говори със мотора и го убива за да не надвишава оборотите Х и по този начин да повиши сцеплението. И какво правим като не подкараш всичко имаме осакатена от към екстри кола ама ще се движи. То със същият успех може да сложиш двигателя във контейнер за смет и да го накараш да се движи.
Васко го е казал и аз заставам зад неговите думи на 100% обяснил го е точно както трябва. Колега Стоянов май се опитваш клиенти ли да си спечелиш или какво? Не е невъзможен даунгрейда ОБАЧЕ на каква цена? Някога пипал ли си инсталация на голф 4?
Няма НИЩО общо със тази на голф 3. Докато на 3-тото поколение всяка екстра е на отделен кабелен сноп при 4-тото поколение всичко е във един общ сноп. Както ти е казал Васко след 2001г кан шината навлиза със пълна сила и става страшно. Ако е да осакатиш колата има някакъв шанс. Ама толкова лампи на едно място едва ли си виждал да светят. Имаш ли идея че на по-новите 4-ки които са със ASR и ESP контролният модул на ABS си говори със мотора и го убива за да не надвишава оборотите Х и по този начин да повиши сцеплението. И какво правим като не подкараш всичко имаме осакатена от към екстри кола ама ще се движи. То със същият успех може да сложиш двигателя във контейнер за смет и да го накараш да се движи.
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
Колега,Ваското и Петко знаят най-добре за какво говорят,,имам познат който прави същата интервенция,накрая продаде 3-ковия двигател и сложи 4-ков,най-малкия проблем му беше промяната на захвата,за няма и ден сложиха двигателя,преправиха полуоските,и още седмица се мъчиха с кабелите,накрая запалиха маторя но до там...нищо друго,показанията на таблото-грешни,АБС,ЕСП,АСР...нищо не работеше,накрая си направи груби сметки,с още 100-200 лева отгоре можеше да си купи двигател от 4-ка и щеше да спести близо половин месец къртовска работа и да подкара всичките функций на колата,а да не говорим че после имаш да минаваш и Технотест...
- spears
- Автомобил: VW VENTO
- Двигател: 2.0 16v ABF
А как става обратно да вкараш примерно 4рков или 5торков мотор в купе на 2ика ? Пак няма ли да има проблеми с ЕСП АБС етк ? Много ми е интересна темата и ще я следя защото гледах 1 голф 2ика с ТСИ двигател табло и сичкото му вкарано в 2иката
?

- znainainai
Там на практика са сменили купето двигател кутия и инсталация са си от МК5 само купето (железата) са от голф 2.
Ползват само опаковката дефакто. ABS,ESP,Climatronic,табло интериор всичко е от 5-цата заедно със инсталацията на 5-цата. Но за такова начинание трябват доста финикийски знаци.
И това е ъпгрейд а колегата иска да прави даунгрейд. И аз на моя пасат съм със табло от следващият модел и ABS Teves MK20 ,може и МК60 да се подкара във пасат като моя ОБАЧЕ трябва мотор който работи по кан шина както Teves MK60.А това си е цифра а и частите все още са трудни за намиране.
Ползват само опаковката дефакто. ABS,ESP,Climatronic,табло интериор всичко е от 5-цата заедно със инсталацията на 5-цата. Но за такова начинание трябват доста финикийски знаци.
И това е ъпгрейд а колегата иска да прави даунгрейд. И аз на моя пасат съм със табло от следващият модел и ABS Teves MK20 ,може и МК60 да се подкара във пасат като моя ОБАЧЕ трябва мотор който работи по кан шина както Teves MK60.А това си е цифра а и частите все още са трудни за намиране.
Последна промяна от znainainai на Пон 31 дек 2012 14:31, променено общо 1 път.
- spears
Колко ли ще струва прибризително такъв проект да се вкара ТСИ-то в двоиката табло и всичко останало как вървят в българия пазарите за 2ра употреба части и дали се намират .. че като гледам са по нови моделчета знам ли ? 

- znainainai
Трябват ти две коли кола донор и кола приемник.
Плюс някой дето не си пие редовно хапчетата като мен и някои други тук във форума дето да направи трансплантацията.
Сам сметни колко струват двете коли и труд за тоя дето ще прави горе описаното.
Плюс някой дето не си пие редовно хапчетата като мен и някои други тук във форума дето да направи трансплантацията.
Сам сметни колко струват двете коли и труд за тоя дето ще прави горе описаното.
- spears
Примерно някои 5тица блъсната да се вкара от германия (имам роднина които вкарва блъснати коли от италия и германия) а 2иката си е налична ? сигорно ще има доста преправяне по предницата жалко че незнам в германия как вървят блъснатите 5тици но предполагам че няма да са толкова евтини по новите модели са по скъпи ... 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
boss_901 написа: А за сервизи да не говорим всичко аз ще си правя и какво е толкова чудно на всеки че ще сложа двигател от Г3 на Г4 просто имам двигател и искам да го ползвам. Или трябва да го сложа на по стара кола както повечето колеги се учудват??
Като всичко ще си правиш сам защо питаш във форум? Направо действай

Последна промяна от stefan4o на Пон 31 дек 2012 14:50, променено общо 2 пъти.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Към колегата spears :Ето ти една на която основни агрегати и карантии са в ред (мисля) http://suchen.mobile.de/auto-inserat/vw ... UNREPAIRED
- spears
samo_pechka написа:Към колегата spears :Ето ти една на която основни агрегати и карантии са в ред (мисля) http://suchen.mobile.de/auto-inserat/vw ... UNREPAIRED
Колега интересно няма много поражение така като гледам и цената е много добра 3,700 евра е разбира се може да намали сигорно този проект би ступал на 10 бона лв ?

- znainainai
Няма да ти стигнат после и техно тест и още други скрити изненади.
Само гръмналият бег на шофьора е 470 евра
Само гръмналият бег на шофьора е 470 евра

- samo_pechka
Не може ли без него бре
нал' ще го слага на друго купе 

- znainainai
Нали идеята е да стане истинско а не побългарено. Всичко което съм правил по колата е така направено че е неразличимо от заводско.
- samo_pechka
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”