Окачване на голф 2-по комфортно

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
daywalker
Автомобил: VW Passat
Двигател: DS

Окачване на голф 2-по комфортно

Мнениеот daywalker » Вто 01 яну 2013 10:32

Колеги,от доста време съм с окачване 60/40 на моя Голф 2.Друсането обаче малко ми омръзна,а и на хората,които возя също не им е приятно.Пазя си старото стоково окачване и мисля да го сложа,но искам да ви попитам има ли начин било чрез други амортисиори или пружини (от друг модел фолксваген например) да стане по-меко? :beer

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Re: Окачване на голф 2-по комфортно

Мнениеот Vidol Nikolov » Вто 01 яну 2013 10:45

Едни високи гуми -195/60/15 ще са идеално начало за по-комфортна возия.
Имай впредвид,че на голф 2 това е максмимално възможната височина.195/65/15 ОПИРА ВЪВ КАЛНИКА ОТПРЕД И ВЪВ веждите отзад.
Сега с какви гуми си?

Честита нова година и безаварийни хилидярски с голфчето eusa

Потребителски аватар
daywalker

Мнениеот daywalker » Вто 01 яну 2013 12:01

Vidol Nikolov написа:Едни високи гуми -195/60/15 ще са идеално начало за по-комфортна возия.
Имай впредвид,че на голф 2 това е максмимално възможната височина.195/65/15 ОПИРА ВЪВ КАЛНИКА ОТПРЕД И ВЪВ веждите отзад.
Сега с какви гуми си?

Честита нова година и безаварийни хилидярски с голфчето eusa

ЧНГ,Видол!Много здраве и успехи на теб! За гумите мисля да направя точно така -за лятото слагам 15' с 195/60/15. В момента съм с 13ка -175/70/13 и пак вози твърдо,но е заради окачването. Та освен гумите дали има начин чрез окачването да се омекоти?

Потребителски аватар
Vidol Nikolov

Мнениеот Vidol Nikolov » Вто 01 яну 2013 12:37

Разбира се,едно нормално но ново окачване така ще промени колата ти че няма да я познаеш.
Нов амортесиор държи колата почти толкова залепена за пътя колкото и спортният.С тая разлика,че не получаваш мозъчно сътресение mhihi.
Пък и знаеш,предървеното спортно е опасно за движение.Незнам твоето дали е такова,ама аз бях точно с такъв боклук и да ти кажа-с кеф прашасва в гаража mhihi
Купи си 4 нови -примерно Монро или Каяба-Каяба е най -най доброто.Предните са по 90 лева мисля за бройка,задните по 60.
Това е по-спомен и без отстъпка.Т.е с твой човек си 20-30%надолу.Повярвай ми струва си всеки лев.

Лошото е,че ето след 20 000 км единият ми нов преден аморт, вече е почнал да се предава-ако имаш вариант си купи от иБей НОВИ АМОРТЕСИОРИ.

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Вто 01 яну 2013 13:50

и нови пружини,единия пасат дето го имам като го взимах беше с нови пружини и амортисьори-уникално добре вози

Потребителски аватар
daywalker

Мнениеот daywalker » Вто 01 яну 2013 14:20

Vidol Nikolov написа:Разбира се,едно нормално но ново окачване така ще промени колата ти че няма да я познаеш.
Нов амортесиор държи колата почти толкова залепена за пътя колкото и спортният.С тая разлика,че не получаваш мозъчно сътресение mhihi.
Пък и знаеш,предървеното спортно е опасно за движение.Незнам твоето дали е такова,ама аз бях точно с такъв боклук и да ти кажа-с кеф прашасва в гаража mhihi
Купи си 4 нови -примерно Монро или Каяба-Каяба е най -най доброто.Предните са по 90 лева мисля за бройка,задните по 60.
Това е по-спомен и без отстъпка.Т.е с твой човек си 20-30%надолу.Повярвай ми струва си всеки лев.

Лошото е,че ето след 20 000 км единият ми нов преден аморт, вече е почнал да се предава-ако имаш вариант си купи от иБей НОВИ АМОРТЕСИОРИ.

Да,значи ще си купя нови амортесиори,ще проверя цените :) Спортното остава в гаража heavy metal zork Благодаря,колеги :)

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 01 яну 2013 14:30

Заводското окачване с хубави маслени амортисьори по твой избор марката - Каяба, Билщайн, Боге и т.н.

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Мнениеот kn9453 » Вто 01 яну 2013 22:32

Според мен за по-комфортна возия би трябвало да смениш модела на VW.Не забравяйте че говорите за Г2 той не е комфортен дори и в покой.Това е отличителната черта за модела,и всяка намеса с цел подобрение губи чара му!

Потребителски аватар
Vidol Nikolov

Мнениеот Vidol Nikolov » Сря 02 яну 2013 7:30

kn9453 написа:Според мен за по-комфортна возия би трябвало да смениш модела на VW.Не забравяйте че говорите за Г2 той не е комфортен дори и в покой.Това е отличителната черта за модела,и всяка намеса с цел подобрение губи чара му!

Много добре си вози,когато всичко му е наред.Разбира се това са едни 600+ лева дадени само за окачване.Специално при джета возията си е супер,когато е в топ състояние.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”