Немска прецизност.. митове и легенди.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Symptom
Автомобил:
Двигател:

Re: Немска прецизност.. митове и легенди.

Мнениеот Symptom » Вто 01 яну 2013 20:32

На мен колата си м ие точно според нуждите,минах различни варианти и се спрях на такъв модел.Разгеле намери се .
Количката овътре си е като нова,на мен си ми харесва. Отсега нататък ще си се грижа за нея пък което излезе за ремонт ще си се прави.

Не ми е първата кола за поддържане и съм видял много неща от неподдържани автомобили.
Важното е да се отплаща с рентабилна работа и за това за което е взета.

:beer :mrgreen:

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Вто 01 яну 2013 21:13

Не разбирам каква е целта на темата:

Да се покаже, че в Германия има мърлячи? Примери за това много...
Да се покаже, че в Германия не е като "едно време"? И затова пак може да се говори доста.

Корените на промяната са дълбоко в проблемите на немското общество, свиването на свободната пара в средния и ниския средностатистически сегмент, политики и прочие и так далие. Хората се овълчват, щом огладнеят, нормално.

Примерите, които мога да дам, са от 1ва ръка. Ще има да пиша доста. Накратко: Колите ми отиват само при доверени и проверени хора, и те не пребивават в Германия. Затова предпочитам да държа "кола в резерва", отколкото да "ми е спешно" и да се е**т с мен, като ми свалят по 5 кожи.

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Сря 02 яну 2013 9:56

:Mr Green Fun , Колега темата си има заглавие и мненията гравитират около него.. :) Хората разбраха какъв е замисъла на темата а това ,че ти не си разбрал е друга тема..

Ако нагазим в кашата да определяме социалната ситема на конкретната държава ще има писане и накрая направо ще е безсмислено..

Темата има за цел да даде светлина относно закупуването на кола от по различен продавач от общоприетите частни и Мюмюнски автокъщи.. както и лично мнение,несъгласие с някой положения.. на който му е интересно я е разгледал.

van_hellish
Автомобил: Golf 3 joker variant
Двигател: abs or aam 97

Мнениеот van_hellish » Съб 09 фев 2013 16:02

Само да вметна :) Преди месец смених горивният филтър на голфа който на километраж е на 208000 и беше оригиналният , поне така ми каза майстора, той голфа е на газ и кой знае колко е навъртал на бензин и все пак, такова нещо не бях виждал.

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Съб 09 фев 2013 16:22

...По темата.. като направя 10 000 км откак го карам Кади-то ще го махна горивния да видим какво аджеба е хванал с нашата нафта и ще го плесна тук на снимка. :)

jony555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jony555 » Нед 10 фев 2013 0:44

van_hellish написа:Само да вметна :) Преди месец смених горивният филтър на голфа който на километраж е на 208000 и беше оригиналният , поне така ми каза майстора, той голфа е на газ и кой знае колко е навъртал на бензин и все пак, такова нещо не бях виждал.

и аз смених моя на 200 000 км. оригинален. пичовете от сервиза се хванаха и викат чай баце да го разглобим и видим аджеба с немския бензин дали се е задръстил и познай? не. чист като нов. разлика между нашия и тяхния бензин явно. а и между другото в книжката за експлоатация пише че горивния филтър не се сменя. така че да не търсим винаги под дървото камък... :th_up

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Нед 10 фев 2013 8:51

IRRITATING написа:Колега ако отвориш сервизната книжка ще видиш че Ханс прави точно каквото е написано в нея и да горивен филтър се сменява на 60 000км

В моята книжка пише 90000км :gruebel

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Нед 10 фев 2013 9:10

:deal То хубаво всики четем сервизните книжки ама до колко тамошните условия съвпадат с нашите.
Реално погледнато 20 лева за филтър са нищо в сравнение с анджакламите които са след него. Я на 10 хил. всичко долу пук който иска да анатемосва .Същото е и с маслата ,голем рев ама защо 507.000 на тези с DPF, мааа може и Приста.. а после ми той филтъра ,олеле мале :dummy .
:beer

Потребителски аватар
DA@KA
Автомобил: Caravelle
Двигател: ACV 1998

Мнениеот DA@KA » Нед 10 фев 2013 9:21

Това го източихме от дизелова кола немска нов внос,не мога да кажа дали горивния филтър е оригинален,но явно не е сменян отдавна.Нали не мислите че германците карат с нафта от туби.Е явно и в резерварите на техните бензиностанции има ръжда и вода. :mhihi
Прикачени файлове
IMG_3792.JPG

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Нед 10 фев 2013 9:42

jony555 написа:значи приятел си взе леон 1.8 от швейцария и по книжка се казва че горивния филтър е за лайф. след 12 год. употреба го сменихме - филтъра си беше като нов. карало се е швейцарски бензин разбира се...

van_hellish написа:Преди месец смених горивният филтър на голфа който на километраж е на 208000 и беше оригиналният...

jony555 написа:...и аз смених моя на 200 000 км. оригинален. пичовете от сервиза се хванаха и викат чай баце да го разглобим и видим аджеба с немския бензин дали се е задръстил и познай? не. чист като нов...

пичове, нали правите разлика между бензин и дизел? що не пробвате да покарате някоя печка с "оригиналния" горивен филтър 200 хиляди :rtfm

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Нед 10 фев 2013 10:16

Да не се повтарям ,бях споменал преди като сменях моя, черен беше.Да се таковам в главата проста що го хвърлих :banghead . Ако този който сменя скоро след 10 хил. е чист можем да умозаключим колко е чист и немскиа дизел .
Нека изчакаме. :)
Щом си харесваме количките трябва и да си ги почитаме.Нищо не се спестява ако не сменяме консумативите навреме ( мое мнение).

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 10 фев 2013 10:48

Ето линк към друг автомобилен форум където съм пуснал тема със снимки за дизелов горивен филтър на 35 000км,пък които иска да ги сменя на 5000км :screwy
http://toyotabg.net/viewtopic.php?f=2&t=21468

Потребителски аватар
DA@KA
Автомобил: Caravelle
Двигател: ACV 1998

Мнениеот DA@KA » Нед 10 фев 2013 11:24

Искаш да ни убедиш че тоя черен филтриращ елемент на 35000км според теб,има пропускливоста на нов такъв така ли????Никои не те кара да го сменяш на 5000км.филтър за vw с отвор за илишна нафта е 18лв не е като на Тойотката 65лв :mhihi Кеф цена няма са казали хората.
Прикачени файлове
028210557-big[1].jpg

Symptom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Symptom » Нед 10 фев 2013 13:08

:12 И за Митсубиши L200 2008 не е 65 лв.. а 21лв па една дюзичка на комън райла е скромните 650 евро.. па преди дюзичките има едно плунжерче в помпата Denso дето първо се скапва от "чисти" нафти.. па почва от 350 долара бройката. :drunk
Та колегата дето е видял дребните боклучета ..,а тези които не е видял :stumm .. но да не бъдем педантични ,като влезне камиче в инжектора все ще го надроби и иизлезне.. :Mr Green Fun .

Темата е за сверяване на часовниците далеч сме от мисълта да се превръща в междуличностен сблъсък на виждания.Наясно сме ,че който е менкал на 60 иляди, по причини неведоми пак ще си го кара тъй.Който му се мисли.. може и да размисли... :) За това са фактите.

Като гледам този развит филтър все си мисля ,че не ги пускат с двойно оцветена хартия..туй ще да са боклучаци... :aaa040 .

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 10 фев 2013 19:34

Аз пък си мисля че ако някой изкорми СЪЩИЯ филтър след един резервоар нафта ще има точно същия цвят като този на снимката,сигурен съм също така че има хора които още си мислят че щом маслото не дизела почернява след 100км значи е мента и мотора е за вторични :mhihi

DA@KA написа:филтър за vw с отвор за илишна нафта е 18лв не е като на Тойотката 65лв :mhihi Кеф цена няма са казали хората.

Тези момчета продават на добри цени хайде погледни колко струва за моя Г4 да видим колко ли е голяма разликата със "скъпата" Тойота http://bparts-bg.com/product/42/goriven-filtar-mann-wk-823-1.html,това че на някой може да му е монтиран друг модел филтър марка Филтрон /какъвто никога няма да сложа в кола/ за 18лв няма отношение със случая понеже говорим за определен модел филтър в единия случай MANN а в другия оригинален made in Japan !

Последна промяна от Stivi на Нед 10 фев 2013 19:45, променено общо 1 път.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”