Здравейте,
За много години на всички, здраве и щастие през 2013.
Имам въпрос за проблем, който се появи по време на коледно/новогодишните пътувания (има няма 1500 км). Автомобила е Голф 4 Дизел - 131 коня, 2002-ра година.
При пътуване над 50-60 км се появява странно тупане/потропване/ от пред в дясно. Не е свързано с определена скорост, предвака или неравност по пътя. Волана тресе леко, и се усеща равномерно с въртенето на колелата. При подаване на газ, или натискане на съединителя това усещане спира.
Проблема е че като спрях колата, сервизите бяха затворили, а на сутринта всичко си е перфектно- отидох до сервиз, човека гледа, слуша, прегледа ходовата част и каза: Може да е маховик, но докато не почне да го прави постоянно недей се притеснява и си тръгнах без да може да се диагностицира проблема.
Вчера след 60-70 км шофиране по магистралата пак се появи това вибриране, тропане и така 300 км. Сутринта пак паля колата и всичко е перфектно.
Кажете какво да правя, защото явно трябва да карам 60-70 км по магистралата и тогава да се набия в някой сервиз ?
Извинявам се за неудобството, но ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, ще се радвам на съвет.
Поздрави,
Ицо
Golf 4 2002г. АSZ- Това проблем с маховика ли е ?
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Re: Golf 4 2002г. АSZ- Това проблем с маховика ли е ?
Отпред в дясно ли? Маховика ти е в ляво,освен ако не бъркаш страните. Иначе тези симптоми са ми познати.На маховика има едно лаааагерче. При мене тресеше по-абсолютно същия начин като ту идваше,ту си отиваше. Понякога след форсиране се оправяше и така,докато в един момент съчмите се събраха на едно място и двигателя беше готов да изкочи от коша. Дано не това при теб
Колега, немога да определя точно, но като шофирам се усеща посредата и по към дясно. Я кажи за този лагер, сваля се скоростната кутия ли ? Също по твойте думи да търся решение бързо, а не да чакам да го прави постоянно, така ли ? Мерси предварително.
- Jovany
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сваля се да. Лагера за който говори колегата се намира по средата на маховика и там лагерува първичния вал на скоростната кутия (освен ако не се бъркам нещо)
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Ето снимка да видиш какво беше положението.Не ми е ясно как се сменя този лагер(даже мисля че не се сменя),понеже аз направо си сложих плътен маховик. И странното беше,че като при теб тресенето изчезваше при натискане на съединителя,накрая обаче спря да изчезва и така. Не казвам че 100% е това при теб,ама на такова прилича

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”