Голф 4 1.9 TDI проблем с паленето - горивен филтър
Re: Голф 4 1.9 TDI проблем с паленето - горивен филтър
Колеги, гледах доста видеа в интернет и според мен ми е счупен този Въздушен клапан май се нарича, който съединява двата маркуяа за топла нафта, някой може ли да каже от къде да го закупя.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
В магазин за авто части!
От 12 до 30лв,понякога се предлага и заедно с горивният филтър.

От 12 до 30лв,понякога се предлага и заедно с горивният филтър.
Колеги, оказа се че се е счупил "клапан, въздушен филтър", който е върху горивния филтър ( виж на снимката .
Имам няколко въпроса:
Новия филтър трябва да се напълни с дизел, доколкото разбрах от други колеги и познати.
1.От къде да го напълня - от горе или може и от капачката, която се навива най долу.
2. Колко дизел ще трябва да да се напълни? горе долу?
3. Тази капачка най-долу трябва да е затегната добре, нали ?
Ако имате други съвети, отностно подмяната ще съм благодарен да споделите.
Имам няколко въпроса:
Новия филтър трябва да се напълни с дизел, доколкото разбрах от други колеги и познати.
1.От къде да го напълня - от горе или може и от капачката, която се навива най долу.
2. Колко дизел ще трябва да да се напълни? горе долу?
3. Тази капачка най-долу трябва да е затегната добре, нали ?
Ако имате други съвети, отностно подмяната ще съм благодарен да споделите.
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Долната капачка трябва да е затегната. Наливаш дизел отгоре през този клапан - между 300 и 500 грама, нареждаш маркучите и палиш 

Благодаря, Колега, смених филтъра и тази пластмасовата джаджа, и нейните О пръстени и пак от пластмасовата джаджа капе от някъде. Поне пали сега и ще я карам в сервиз някой да знае защо може да капе от там?
Колеги, оказа се този теч, че е от този пластмасов клапан. Уж чисто нов купих пак тече, просо трябва да се намери намери точния и да имаш късмет да стане. Благодаря на всички за отзивчивостта.
Колеги, оказа се този теч, че е от този пластмасов клапан. Уж чисто нов купих пак тече, просо трябва да се намери намери точния и да имаш късмет да стане. Благодаря на всички за отзивчивостта.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Аз по едно време ги бях омразил
И си сложих един от Голф 2 , а на мястото на клапанчето-тръбичка 6мм . Е вече там проблем- няма ! Инак си има и полза от този клапан, в студено време ( стига да е здрав де) циркулира "подгрята" от самата работа на ГНП-ето, топла нафта, през самия филтър.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега Николо В,не се мъчи с този клапан,вземи си филтър от голф 2 без клапан и сложи пред филтъра възвратен клапан за да не връща нафта към резервоара и си готов.Когато имаш възможност разкачи маркучите от филтъра до резервоара и продухай с компресор системата от запушване,с най-простия филтър въздуха изчезва.Колата си пали от раз и върви.
-
- Автомобил:
- Двигател:
HukoloB написа:Благодаря за съветите !
От долу под пасажерската седалка имаш охладител на горивото,едно като радиатор,то се запушва много ,от там се връща обратната нафта ,като продухаш ще видиш дали минава лесно горивото и ще се оправи паленето ,същото го имахме и ние с едно ПД115,след смяна на филтъра и продухване сега пали като види ключа.Ако не си проверявал кошницата в резервоара може да почистиш там се набиват боклуци в цедката,която също запушва потока на гориво.Това са нещата ,направи ги и няма да имаш грижи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте ! За да не отварям нова тема , ще пиша в тази понеже имам сходен проблем .
На моя голф 1.9 110 коня предишният собственик му е сложил горивен филтър от голф 2ка и маркучите са свързани , а аз имам в наличност оригинален филтър манн за голф 4 .
Въпросът ми е - да купувам ли конектор към филтъра и да разделям маркучите за да ползвам оригиналният филтър както си е заводско или да го сменям с такъв от голф 2ка ( както е в момента ) ?
Също така ми е любопитно дали би имало някаква разлика в поведението на колата ако е с филтър за голф 4 или такъв от 2ка със свързани маркучи ?
Мерси !
На моя голф 1.9 110 коня предишният собственик му е сложил горивен филтър от голф 2ка и маркучите са свързани , а аз имам в наличност оригинален филтър манн за голф 4 .
Въпросът ми е - да купувам ли конектор към филтъра и да разделям маркучите за да ползвам оригиналният филтър както си е заводско или да го сменям с такъв от голф 2ка ( както е в момента ) ?
Също така ми е любопитно дали би имало някаква разлика в поведението на колата ако е с филтър за голф 4 или такъв от 2ка със свързани маркучи ?
Мерси !
-
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF
Не слагай филтр за четворка, само ще си докараш беля на главата! Не случайно предишния собственик е сложил филтър от 2-ка!!!! Карай си така много по добре е ! Така си елиминирал единия вариант постоянно да смуче въздух и да имаш ядове с паленето зимно време!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси за отговора ! Можеш ли да ми кажеш какъв точно филтър от 2ка да взема ? Моя ( за 4ка ) е на МАНН и мисля да взема за 2ка пак на МАНН - около 30лв
-
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF
Изборът си е твой така или иначе в България надписа на филтъра рядко отговаря на съдържанието, ако ме разбираш :)
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Слагай 2-ков на Filtron, няма смисъл от по-скъп, като случиш на гадна нафта и скъпия няма да ти помогне.
-
- Автомобил:
- Двигател:
А при смяната на самия филтър нещо по специфично има ли освен преди монтажа , новият филтър да бъде пълен с нафта ?
Върни се в “Дизелови агрегати”