Търси мотор от голф2/поло 83-88 1.3 карб 55кс - MH/HK са му буквите.
GK е 1.3 75кс карбец пак от Polo , но е много рядък.

VW POLO MK2 реставрация
Re: VW POLO MK2 реставрация
Мого благодаря за съветите 
Докато си ровех и нета за кола донор ми хрумна идеята, че ще карам предимно на газ както е било и до сега, следователно по този начин не елиминирам ли проблема с голяма част от окабеляването на евентуалния мотор, който ще сложа?
Мислех си да взема 1.6 от поло 75кс или 1.4, 60кс от голф 3. След слагането на мотора, връзвам газовата и с това директно елиминирам разправията с окабеляването за помпи, друг резервоар и още куп други глупости
Правилно ли си мисля или съм в поредната заблуда?
Ако случайно се наложи колата да се кара на бензин, спокойно мога да сложа за бек ъп една механична помпа от ЗАЗ примерно и да си пърпоря за кратки разстояния... само не се сещам как ще шунтирам всичко останало, но се надявам някой да даде съвет.
Знам, че правя и мисля големи глупости, но може и да се окаже вариант
Благодаря!

Докато си ровех и нета за кола донор ми хрумна идеята, че ще карам предимно на газ както е било и до сега, следователно по този начин не елиминирам ли проблема с голяма част от окабеляването на евентуалния мотор, който ще сложа?
Мислех си да взема 1.6 от поло 75кс или 1.4, 60кс от голф 3. След слагането на мотора, връзвам газовата и с това директно елиминирам разправията с окабеляването за помпи, друг резервоар и още куп други глупости

Ако случайно се наложи колата да се кара на бензин, спокойно мога да сложа за бек ъп една механична помпа от ЗАЗ примерно и да си пърпоря за кратки разстояния... само не се сещам как ще шунтирам всичко останало, но се надявам някой да даде съвет.
Знам, че правя и мисля големи глупости, но може и да се окаже вариант

Благодаря!

- moskovw
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 1.3 NZ
- Контакти:
на едно място има едно такова поло като твойто --гт 1.3 доста странен двигател ..незнам какъв е ...има яки кори с оригинални червени кантчета ако ти трябва нещо казвай да вървя докато не са го намачкали
- vilden
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
1.4, 60кс от голф 3 влиза ли в коша без преправяне? Кутията става ли да остане същата? 2ф ААУ
moskovw написа:на едно място има едно такова поло като твойто --гт 1.3 доста странен двигател ..незнам какъв е ...има яки кори с оригинални червени кантчета ако ти трябва нещо казвай да вървя докато не са го намачкали
На мен ми трябва цял мотор със се карантиите по него

vilden написа:1.4, 60кс от голф 3 влиза ли в коша без преправяне? Кутията става ли да остане същата? 2ф ААУ
Попринцип би трябвало да влезе, но галимацията не си заслужава особено, защото вдигаш едни 15 коня дето с тях или без е все тая. Скоростите от HZ мотора, с който е в момента колата трябва да станат, защото са от типа 084 и 085 (ако греша, моля някой да ме поправи). На ААU-то са същите. Предавателните числа вероятно са различни, но иначе става.
- moskovw
- Контакти:
маи си е 1.3 карбуратор ..ходя често там така че ще мина да питам
стана ми странно точно това че колата е гт а е карбуратор
стана ми странно точно това че колата е гт а е карбуратор
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Може да е ГТ и да е 55кс инжекция или карб.
Гаранция няма.....
http://www.youtube.com/watch?v=5GeigB87_Yg
Така изглежда GK мотора
Гаранция няма.....
http://www.youtube.com/watch?v=5GeigB87_Yg
Така изглежда GK мотора
- moskovw
- Контакти:
ми приличат си ...с този ако знаеш с каква скоростна кутия върви ...щото този е с код AHZ --аз съм с нея в момента ....... а вчера докараха още едно такова дърто ..и двигателя е същия като този на снимката ..ама ми казаха че бил 1.1 не знам .. само знам че е гледан ..и този 1.1 е стока(двигателя де)
п.п ако искаш пиши на л.с да не спамим тук ...а не ми е никакъв проблем да отида да питам
п.п ако искаш пиши на л.с да не спамим тук ...а не ми е никакъв проблем да отида да питам
колеги, ако има някакво развитие по темата и ако някъде се продава поло от 83г. нека ми пише защото имам едно в нас и има нужда от ремонт...

- Angel Stavrev
- Автомобил: VW Polo 86c 2f
- Двигател: AAU 1994
Гледай карса и мобиле.. наскоро се продаваше едно,но не знам дали стой още
следя сега писах на един за двигател пасат 92г 1, 8 моно 90 коня дали ще стане за поло 83г, защото той главно е за смяна... А и какви пари горе долу да приготвя за двигател

- Angel Stavrev
Много е относително,със скорости без цял оборудван или части само.Ако е в лошо състояние. още 200-300лв за части.. Така ги виждам аз нещата..
Angel Stavrev написа:Много е относително,със скорости без цял оборудван или части само.Ако е в лошо състояние. още 200-300лв за части.. Така ги виждам аз нещата..
" Двигателя е от ремонт преди 20 000 км смених буталата,сегментите,гумички на клапаните,с нов съединител,нова водна помпа,без проблеми от фолксваген пасат 1992 г. 90 коня карах го на голф 1 "
това ми е написал собственика ?
- Angel Stavrev
Ами,ако можеш да го запалиш на колата и да го чуеш видиш няма да е лошо.. каква е цената за това което ти трябва?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
1.8 не е предвиден за коша на Поло. Трябва да се реже и преправя. Прескочи го директно този като оферта. Търси следните:
1. 1.3 от Мк2 Голф или Поло 86Ц
2. 1.4 или 1.6 моно с код АБУ или АЕА от Голф Мк3/ Поло.
Тези пасват и могат да се ползуват с твоите скорости, макар, че ако сложиш АБУ ще дойдат късички за него.
1. 1.3 от Мк2 Голф или Поло 86Ц
2. 1.4 или 1.6 моно с код АБУ или АЕА от Голф Мк3/ Поло.
Тези пасват и могат да се ползуват с твоите скорости, макар, че ако сложиш АБУ ще дойдат късички за него.