Питане чистачки мк2
Питане чистачки мк2
Колата е голф 2, 91г. Проблема е следния: Като пусна предните чистачки на интервал си работят нормално. Като ги пусна на бърза или бавна степен спират там където върна лостчето за чистачките. Не продължават хода си до долу след като съм върнал лостчето. И всеки път минавам през позицията за интервал за да застанат долу на прозореца. Извадих реле 19 и същото само нямам интервала. Има ли друго реле за бързите или това 19 е за смяна или е ключа на волана или моторчето на чистачките... От къде да почна:)
- teddy
- Автомобил: golf 4
- Двигател:
Re: Питане чистачки мк2
като извади релето сменили го?
- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Проблемът е в лостчето на чистачките, замърсена е пистата за захранване в областта на нулевото положение. Разглоби лостчето и почисти нагара.
- chiki-riki
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: 1.8
аз съм със същия проблем, и друго реле пробвах, и лостчето чистих подобрение нямаше .. 

- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Тогава смени лостчето с работещо.
Провери предпазителите дали са здрави. В моторчето на чистачките има захранване за изходното положение, различно от това което движи чистачките в работно положение, като предпазителите са различни. Друг вариант е проблем в редуктора на моторчето. Просто предполагам варианти, различни от предложените до сега.
Чакам да ми доставят ново реле да го пробвам дали ще е от това. Но ме съмнява. Като разглобих старото изглеждаше чисто. Има един чип, евентуално той да е здал. После ще почиста лостчето. Ще проверя и предпазителите, но ако е изгорял някой не би ли трябвало да нямам въобще чистачки. Ако открия проблема ще пиша.
- daniel_dutin
- Автомобил:
- Двигател:
Извинявай, колега ,че ти цапам в темата, но да не отваряме друга- как се разглобява лостчето? Защото мойто явно е замърсено, защото като искам да пусна чистачките, иска малко да го поразмърдвам наляво и дясно в съответната степен ,за да захапе да работи, също и като дръпна за да ми пръска стъкломиещото пак не от всеки път успявам
Пак се извинявам ,колега, че в твоята тема питам

Пак се извинявам ,колега, че в твоята тема питам

- BoU
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN
Сваля се волана 1-во и после гледаш къде са болчетата(винтчета) за да се разделят мигачи и чистачки почистването ще го видиш как става от страни има прорез през които се вижда една пластина зачистич я и виж да ле прави добър контакт това е което мога да помогна 

- daniel_dutin
- Автомобил:
- Двигател:
А самото почистване може да стане без да се сваля волана, така ли?
- BoU
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN
Възможно е но малко ще е по трудно трябва да свалиш пластмасата около вола и лосчета но ще е по трудно да си го зачистиш по добре както се казва ,аз лично съм процедирал по първият начин които бях споменал по горе и ми е по удобно ако някои от др.. колеги знае др..варият нека сподели 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”