Избор между два телефона

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
eddyman
Автомобил:
Двигател:

Избор между два телефона

Мнениеот eddyman » Пет 04 яну 2013 9:31

Колеги доста се чудя между Samsung Note II и Nokia Lumia 920 http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/v ... 0%E2%ED%E8
Четох форуми, гледах ревютата в тубата, Ноут-а го разцъках няколко пъти в Технополис, Нокията не съм я виждал на живо. Самсунга ме влече заради по- големия дисплей, понеже доста проверявам поща, пиша мейли, сърфирам и тн., но за Нокиата чета много суперлативи, отделно ми харесва че е по- здрав и повече носи на изпускане, надраскване и тн. WP8 го дават много приятен за работа, а навигацията на Нокия е най- добрата. Не знам дали има толкова богат избор на приложения като Андроид. Ще съм благодарен ако и вие дадете мнение.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Re: Избор между два телефона

Мнениеот Vidol Nikolov » Пет 04 яну 2013 10:03

Аз бих избрал лумията по няколко причини:
1.Лично на мен ми допада повече като дизайн.
2.Възможно е да се ползва с една ръка и не ти е нужна допълнителна чанта за него,както според мен къде на шега къде наистина се налага за ноут2.

3.Уин телефоните са си супер практични-всяко едно приложение,което го има за андроид го има и за Уинда.Тоест няма да се налага да правиш компромис с приложенията.

4.Кофти е,че при първоначална настройка на маркета трябва да избереш регион на телефона,с 2 думи за различните региони са достъпни различни приложения.Аз съм с Ук-регион,а доста хора са с Щатски регион.Не избирай Бг като регион,ако заложиш на Уин телефон.

5.Доста от нещата създаващи проблеми при Вп7 при твоят Вп8-лумия 920 са решени като например-вече не е задължително са инсталираш досадния Зуум за да прехвърляш файлове от и към пс-то,мелодийте на звънене може да са песни от плейлиста без да нужно рязане и какво ли не друго.Уж са го доизмислили.Аз лично съм с Лумия 800 и съм доволен,предполагам 920 е съшо на изкл ниво.Горила глас е нокията и няма драс,няма прас mhihi

7.В закл. искам да кажа,че лимия 920 се вмества в представите на човек за телефон,хтц-то е нещо като малък таблет.Неудобен е за носене поне според мен.

За мен единствен минус на нокията е цветовата гама,Хтц-то е по-красиво с белия си цвят.

Разбира се ,всичко е въпрос на лична преценка и избора зависи само от теб

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пет 04 яну 2013 10:07

Определено уиндоуса е доста по-приятен за работа от андроида, но наистина няма толкова много приложения. Като работа реално няма да усетиш разлика между двата телефона, макар че характеристиките на самсунга са малко по-добри. От това което чувам нокиата дава по-малко дефекти, но това е относително. Лично на мен самсунга ми е огромен, бих предпочел по-малък размер но и това е личен избор. Според мен си вземи този който ти харесва повече за да си го ползваш с кеф

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Пет 04 яну 2013 10:34

Мерси колеги, общо взето мненията ви съвпадат с моето. До преди няколко дни буквално взимах Самсунга и попаднах на ревю на Нокията в интернет. Ще изчакам Ментел да го пусне, още не го предлагат, тъкмо ще помисля още малко. Предполагам няма да има проблем да синхронизирам на Нокията gmail поща и служебна през outlook? Отделно искам да прехвърля и римайндърите ми от сегашния айфон 4.
Видол, а това с маркета изисква ли да вкараш UK адрес или подобни данни или просто избираш регион?

Потребителски аватар
Vidol Nikolov

Мнениеот Vidol Nikolov » Пет 04 яну 2013 10:42

За аутлук-а незнам.Следвайки логиката не би трябвало.
Просто посочваш регион.Друго не е нужно.
В случай,че объркаш нещо в акаунта си всичко се възстановява по дефолт след хард-ресет.Аз ресетвах веднъж mhihi

Доста информация за това което те интересува http://winphonebg.com/forum/
Позволявам си препратка към друг форум,понеже не е конкурентен и ще е от полза,особенно за тези които не го знаят :drunk

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Пет 04 яну 2013 10:45

Много благодаря! Ще почета доста като гледам, тъкмо наскоро приключих с Андроид форума mhihi

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пет 04 яну 2013 10:49

Ъъъ тая Нокиа ако е на тая цена. maikomila

Видоле, те не останаха телефони, които да не са с Горила стъкло бре! Т'ва ако е предимство... mhihi

Като желязо телефоните в един и същи клас с WP8 няма да се различават особено. Това е политика на Microsoft.
Огледай Samsung Ativ S примерно, преди да си загробил ненужно висока сума в Лумиа.
Де факто е същия телефон, но с по-голям амолед дисплей и със слот за карта.

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Пет 04 яну 2013 10:53

Не знам, четох че Самсунг не се погажда така добре с W8 като Нокията, все пак Майкрософт доста пари вкара в Нокия. Но това са мои разсъждения, не съм го тествал лично, иначе на характеристики и това телефонче е добро.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov

Мнениеот Vidol Nikolov » Пет 04 яну 2013 10:57

То хубаво е по-голям дисплей,ама лятото като си отпуска и ти се ще да си по къси панталони,кво прайме-требва да си някав луд рапър да може да побереш чудовищните инчове в джоба.

Вадиш телефона и квоооо-ама то не ти се вижда лицето,защото телефона го закрива....айде нема нужда mhihi

Чакай,че сега съм с телефон дето ми заема половината маса и мяза на малка тетрадка.

Телефона е измислен да е хем функционален ,хем практичен а все повече второто остава много на заден план.

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Пет 04 яну 2013 11:03

Само да те информирам, Видоле, че разликата в дължината на телефоните е само 7 мм., а Самсунга е по-тънък и по-лек с 50 грама. Айде малко четене преди писане, а? :roll:

eddyman, както по-горе споменах, желязото под интерфейса на практика е еднакво. Въпрос на предпочитание са само опаковката, размера на дисплея, възможността за слот за карта и смяна на батерията.

Ако е удобно да попитам - къде по-точно чете, че Самсунг има грижи с WP8? Защото мога да подшушна за Omnia 7, която е с WP7, на 2-3 години е като модел и не отстъпва по нищо на Лумиа с WP7, освен по отношение на цената. mhihi

Потребителски аватар
Vidol Nikolov

Мнениеот Vidol Nikolov » Пет 04 яну 2013 11:11

escrime написа:Само да те информирам, Видоле, че разликата в дължината на телефоните е само 7 мм., а Самсунга е по-тънък и по-лек с 50 грама. Айде малко четене преди писане, а? :roll:

Сайз метърЗ mhihi

Автора,може да разгледа и 8Х на Хтц-то предлага като алтернатива на нокия допълнителният слот за карта,аз искам него да взема-но ще е догодина живот и здраве

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Пет 04 яну 2013 11:19

escrime написа:Ако е удобно да попитам - къде по-точно чете, че Самсунг има грижи с WP8? Защото мога да подшушна за Omnia 7, която е с WP7, на 2-3 години е като модел и не отстъпва по нищо на Лумиа с WP7, освен по отношение на цената. mhihi

В някакъв английски форум беше, препратка от български. А това че Самсунга е по- лек според мен се дължи на по- качествените материали на Лумията, в тубата гледах че го режат с нож и драскат с ключове и нищо му нямаше, докато Самсунга си го представям като SIII, с доста тънка пластмаса и по- трошлив дисплей.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 04 яну 2013 11:26

eddyman написа: А това че Самсунга е по- лек според мен се дължи на по- качествените материали на Лумията, в тубата гледах че го режат с нож и драскат с ключове и нищо му нямаше, докато Самсунга си го представям като SIII, с доста тънка пластмаса и по- трошлив дисплей.

Те с тея ревю-а и пирони ковът,ама ти дали би направил такъв тест :063:

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Пет 04 яну 2013 11:32

Хайде още малко...

Разликата в теглото идва от това, че Лумиата е на практика с еднакви размери и по-малък дисплей.
На мен лично ми харесва един телефон да е корав, но само заради това не бих си вкарал автогол с по-висока цена, по-малък дисплей и невъзможност за разширяване на паметта и смяна на батерията.

Самите дисплеи на практика имат еднаква защита - Gorilla Glass 2. Защо на Нокиа се чупи по-малко ли? Защото е по-дебела, по-тежка и има повече пластмаса. Иначе и Самсунга е от поликарбонат.

За съжаление, пълно щастие няма. Всеки трябва да си прецени с какво е готов да направи компромис и с какво не.

eddyman, ако те притеснява един телефон колко е здрав и колко не - мисли в насока защита с протектори и калъфи или търси телефон със сертификация IP57 или IP67. Всичко друго е ала-бала.

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Пет 04 яну 2013 12:38

Мерси колеги за отговорите!!! Escrime, всичко което казваш е вярно. Сега се разколебах за Нокията, все пак едни 300 кинта разлика не е малко. Предимства са гпс-а , камерата със стабилизатор и все пак е с 32ГБ памет, макар и без СД карта, но от друга страна Самсунга предлага аналогични спецификации, батерията му е сменяема, което за мен е голям плюс.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”