Пасат б3 ,работи 5 секунди и гасне?

Техническа и сервизна информация за Passat
altanivan
Автомобил:
Двигател:

Пасат б3 ,работи 5 секунди и гасне?

Мнениеот altanivan » Пет 04 яну 2013 13:02

Моля за малко акъл!
Колата е пасат б3 1.8пб газ/бензин,като АГУ-то е с плочка.От вчера не работи на бензин ,и по-точно паля на бензин работи 4-5 секунди и загасва.Без значение топла или студена ,на бензин работи малко и гасне.На газ работи без проблем,само че малко трудно ще паля сутрин на студено.Къде да търся проблема,защото нямам пари за майстор в момента!

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: Пасат б3 ,работи 5 секунди и гасне?

Мнениеот Iezekil » Пет 04 яну 2013 13:26

Явно не хвърля бензин.Търси там-от захранване на помпата до дюзите,виж и релетата.Разбери кое от двете е,но по-скоро ще е помпата.Това се пробва лесно-вадиш маркуча на бензина в едно шише и си палиш на газ и гледаш струята.Шишето да е големичко.

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Пет 04 яну 2013 16:30

май ще се окаже помпа...извадих маркуча,запалих но не течеше бензин...гледах бушон 19 и реле 80,ръчках ги ама без резултат...бушона е здрав,релето видиму не мога да кажа нищо,но ще пробвам с друго. Дано да е релето...И да попитам- помпата под задната седалка ли се падаше или под мокета в багажника.Ако е при мокета....кофти,трябва да свалям и газовата :? :? :(

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пет 04 яну 2013 16:47

Би трябвало да е в багажника.Така и така ще стигнеш до нея,замери първо отива ли ток,да не би да има нещо прекъснат кабел.Можеш да боднеш и една крушка с кабелчета,да я гледаш докато палиш.Ако не ходи ток ще повториш замерването след релето,ще прозвъниш и кабелите или ще пуснеш нови.Ако ходи ток провери първо бензиновия филтър да не е запушен..Ако не ходи
В предния си пост забравих да кажа,че тази проба се прави ако нямаш реле на помпата да я изключва като си на газ.

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Пет 04 яну 2013 21:37

няма реле,помпата и на газ си работи.

Потребителски аватар
wishsalor
Автомобил: Passat B5 variant x2
Двигател: AFN 97-98
Контакти:

Мнениеот wishsalor » Съб 05 яну 2013 8:15

Странна работа, няма логика да работи и на газ. Това означава че се напъва, напъва, стига донякъде и хоп-запушено/или е прекъсната, с реле или е затапена-иначе няма да работи на газ...логически/-следователно от толко напъване може и да е горнала. Не ти го пожелавам, но затова пък, ако все пак я спасиш- виж та я пооправи и сложи реленце да я прекъсва, за да ти е мирна главата. Това с бензиновия филтър е добре също да провериш, тъй като надали помниш кога е сменян, и въобще от кога е. Прегледай бензинопроводите-там често стават изненади всекакви. Не на последно място, Бушонът за бенз помпа е 18!, дано си се объркал като си писал 19....
Поздрави, и дано се окаже нещо дребно!

ПП Няма да е зле да замериш качествено силово-оперативната верига на помпата/три кабела са които отиват от под мокета на багажника-към шофьорската страна-през прага-в бушониерата/-там също може да е беля някаква, а също така и газаджиите имат кофти навика да навират реле за прекъсване на помпата в шофьорския праг или зад бушониерата-обикновено от най-калпавите, което ще рече че може да има и там заредено капанче и да си мислиш само че го няма-провери внимателно. Също така може да проследиш кабелчетата на газовата-така евентуално ще стигнеш до някаква истина.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Съб 05 яну 2013 8:24

Колегата е написал,че на газ работи колата,не за помпата.Реле няма,щото сам е слагал газовата,не газаджии.За бушона ако си прав,другото се повтаряме.То ясно,че ако всичко е наред значи е изгоряла,за това първо се мери после се харчи.

Потребителски аватар
wishsalor
Автомобил: Passat B5 variant x2
Двигател: AFN 97-98
Контакти:

Мнениеот wishsalor » Съб 05 яну 2013 8:39

Нямаше как да предположа кой и как-затова реле и прочее.
За помпата-много хора правят грешката да не проверяват цялата верига обстойно-така се съсипват и новите помпи. Ако пък е тя-няма ядове-имам една разглобена-подарявам я за части, да пише колегата-ще му я дам.

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Съб 05 яну 2013 15:02

Iezekil написа:Колегата е написал,че на газ работи колата,не за помпата.Реле няма,щото сам е слагал газовата,не газаджии.За бушона ако си прав,другото се повтаряме.То ясно,че ако всичко е наред значи е изгоряла,за това първо се мери после се харчи.

Не съм слагал аз газовата ,а газаджий...иначе със сигурност няма реле за бенз. помпа,когато е на газ ,изключва рейката с дюзите а помпата си върти.В началото ,когато да слагам АГУ ,повечето съвети бяха да спирам дюзите не помпата,защото от спиране/пускане ....ще изгори по-бързо ..
Кое ще е по-добре?Да сложа релето на помпата или да си остане на рейката/дюзите?

Потребителски аватар
krasio00o
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR 1998

Мнениеот krasio00o » Съб 05 яну 2013 16:38

Почти съм сигурен,че има реле пробвал съм на 1.8 ABS има такова след подавана на контакт работи около 4-5 секунди и след запалване постоянно.Сложи пробна лампа на куплунга на помпата и подай контакт ако светне сменяш помпата.

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Съб 05 яну 2013 17:11

krasio00o написа:Почти съм сигурен,че има реле пробвал съм на 1.8 ABS има такова след подавана на контакт работи около 4-5 секунди и след запалване постоянно.Сложи пробна лампа на куплунга на помпата и подай контакт ако светне сменяш помпата.

Ами ще пробвам това с лампата,но лошо са ми сложили газовата бутилка..трябва да я сваля за да стигна до помпата!Иначе в страни минават и други кабели,не мога да знам кои са на помпата ...

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Съб 05 яну 2013 17:31

При мен е палила изрева я веднга до 2500 оборота примерно и гасне.
Сипвах малко пресен бензин и се оправя. Бързо изветрява бензина, това е. На Л..оил това е ставало само след седмица, зимата.
Сипи му малко пресен бенц и ще се оправи.

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Съб 05 яну 2013 17:59

altanivan написа:
krasio00o написа:Почти съм сигурен,че има реле пробвал съм на 1.8 ABS има такова след подавана на контакт работи около 4-5 секунди и след запалване постоянно.Сложи пробна лампа на куплунга на помпата и подай контакт ако светне сменяш помпата.

Ами ще пробвам това с лампата,но лошо са ми сложили газовата бутилка..трябва да я сваля за да стигна до помпата!Иначе в страни минават и други кабели,не мога да знам кои са на помпата ...

дебел жълт+червен е + на помпата,маса вземи откъде душа иска mhihi
минава под задната седалка от шофьорската страна :да: или отвътре на прага,под декоративния капак :beer

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Съб 05 яну 2013 18:21

Може масата да прави чакмаци,за това и + и - от куплунга на помпата.
krasio00o написа:Почти съм сигурен,че има реле пробвал съм на 1.8 ABS

Говорим за реле да изключва помпата на газ.Инък си има реле.

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Съб 05 яну 2013 18:54

На газ и на бензин от маркуча не тече бензин..това говори,че е само помпата...вече не пали на бензин.
И мисля,че няма да е проблем да разкача релето за рейката/дюзите и да прекъсвам с него помпата?

Последна промяна от altanivan на Съб 05 яну 2013 19:06, променено общо 1 път.

Върни се в “Passat”