Golf MK3 проблем с парното

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Golf3User
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с парното на голф 3

Мнениеот Golf3User » Вто 25 дек 2012 16:52

Здравейте Колеги,

Весели празници на всички!
Много благодаря на хората, които са писали така подробно в тази тема, прилагайки снимки и детайлни описания. :drunk
Да се похваля, Коледно и аз си оправих парното. Лепнах клапата топло студено и нещата си дойдоха на мястото. В момента африката е пълна. :applause:

Поздрави,
Петров!

battoci
Автомобил: Golf3 1.4
Двигател: ABD 1992

Мнениеот battoci » Чет 27 дек 2012 12:32

Здравейте,
имам следния проблем с парното на моя Голф3-1.4,92'(без клима)...имам парно, но не ми духа в краката scare . Проверявах клапите имаха дунапрен, даже допълнително с алуминиево тиксо запечатах всички дупки, проверих дали работят клапите(жилата) всичко е ОК. пускам да дъха парното в краката, чувам го да духа, но някъде другаде не и там където искам аз? маркучите за парното от към двигателя ги проверих..всичко е ОК. има ли още някъде маркуч, който може да се е откачил или? ако може някой да помогне, снимков материал ако може е най-добре! Благодаря предварително

aptt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aptt » Нед 30 дек 2012 19:39

Dancho_73 написа:При мен като е на място колата духа студено като е в движение си духа топло.Клапите съм оттварял всичко е ок.Незнам от какво е

При мен е същата работа . При 2000 х. об. духа топло а под тях студено. Даже днес смених отново радиаторчето с оригиналното но пак същата работа, даже преди да сложа маркучите напълних радиаторчето с антифриз за по сигурно обезвъздушаване но уви :banghead: . Вече вдигам ръце.
Колата е Венто с 2Е мотор ако това има значение.

Emo_bavareca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo_bavareca » Нед 30 дек 2012 20:20

Благодарности на колеги взели участие в темата (най-вече на колегите със снимковия материал).След 5 години без парно,вече проблема е решен отнеми около 1 час.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 01 яну 2013 10:31

И аз благодаря.От темата в раздела за Пасат не набирах смелост,а и се твърдеше за цяло табло...Моя първи проблем беше като на колегата по-горе с клапата за краката.Намира се точно зад предната клапа,жилото е на същата врътка горното.При мен се беше счупила стойката която държи жилото и беше останала клапата в затворено положение за краката.Залепих я с каноконлит,мислех,че докато слагам пластинката ще се счупи,но издържа.Ако там ти е здраво,като свалиш малката ниша под волана ще имаш видимост към нея/поне при пасата е така/.

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Вто 01 яну 2013 16:40

Колеги,на Голф 3 с фабрично монтиран климатик възможно ли е да стане така.Не искам да сменям радиаторчето а само да облепя клапата.На място ли се облепя или може да се извади при това положение.Къде се намира изпарителя на климатика.Поздрави.

aptt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aptt » Вто 01 яну 2013 17:51

aptt написа:
Dancho_73 написа:При мен като е на място колата духа студено като е в движение си духа топло.Клапите съм оттварял всичко е ок.Незнам от какво е

При мен е същата работа . При 2000 х. об. духа топло а под тях студено. Даже днес смених отново радиаторчето с оригиналното но пак същата работа, даже преди да сложа маркучите напълних радиаторчето с антифриз за по сигурно обезвъздушаване но уви :banghead: . Вече вдигам ръце.
Колата е Венто с 2Е мотор ако това има значение.

----------------------------------
Здравейте на всички и Ч Н Г! Весела , щастлива и безаварийна !
Проблема с парното е решен за 5 минути. При мен се оказа следното. Значи радиаторчето на парното е с по голямо съпротивление на водата от испаритела и за това на малки обороти водата циркулира от двигатела през испаритела и налягането е малко и не ходи до парното. Извадих единия маркуч на испаритела и сложих в него един по малък и вече има парно. Оставаше ми само да сменя и водната помпа и проблема щеше да си остане. :banana

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Вто 01 яну 2013 19:37

А от къде да знаем,че имаш изпарител?Първата проба като пипаш маркучите на парното е да пипаш и тези на изпаритела.Много трудно стъпкъ по стъпка е,ако чакаш идеи без да даваш инфо.
Честита и безаварийна и то мен.

Потребителски аватар
Vargal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vargal » Сря 02 яну 2013 16:27

Все се пише,че при смяна на радиаторче за парното се сваля и таблото.Сменял съм на Джета 2 и Голф 2 без да го свалям и става без ядове.Дали става и на Пасат 3 без климатик,или таблото задължително се сваля.При огледа ми на вентилацията и парното не видях нищо по различно от Джетата и Голфа.Ако колега е сменял на Пасат3 без да сваля табло да пише по въпроса.И без това скоро ще го мятам.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Чет 03 яну 2013 20:27

В пасатския форум има хора дето вика тче може,пиши на някой от тях.Според мен също може,но е играчка. пак там пише,че на Голф 3 не става/за разлик от 2/,понеже гредата пречела...

gogovvv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovvv » Пет 04 яну 2013 14:02

Здравейте колеги!
Значи миналата година в сервиз ми смениха радиатора на парното,уплътниха клапите и парното работеше перфектно цяла година до преди 1 месец кога както ми работеше колата на място и парното вече духаше по хладно...Карах така 2 седмици след което един ден пак си духаше нормално топло ...Сега отново духа леко топъл въздух...Всички радиатори са нови по колата на 1 година,течност си има постоянно и не мога да разбера какъв може да е проблема... направи ми впечатление, че като е в по-високи обороти като че ли духа с по-висока температура..а преди и на място като си работеше само колата парното си беше на 6 т.е. топлината...маркучите които влизат и излизат от радиаторчето са топли нормално... ако някой може да ми каже какъв е проблема Благодаря предварително .. !!!

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Съб 05 яну 2013 9:13

Има един тънк момент за диагностика с голи ръце.Първо да кажа,че днес ще сменям радиаторчето на пасата,поне ще опитам без да вадя таблото.
Та сравнявам 2 пасата и какво ми прави впечатление.Загряваме колите до 40-50 градуса.При това положение на изправното парно маркуча за входящата вода на радиатора вече пари при задържане..Вътре духа може да се каже горещ въздух.Като хванеш изходящия маркуч се осеща доста по-хладен от входящия.Сиреч добре си отдава топлината радиаторчето.
При моето първо,че входящия не пари толкова.Вътре духа хладно.Изходящия е топъл почти колкото входящия...
Това за мен е дилемата.Ако е запушено радиаторчето са нормални симптоми,ама не е запушено уж,пусках вода с маркуч-нормално си тече.Ако е байпасирало-тогава е нормално вход и изход да са еднакво горещи,ама при мен не са горещи а топли.
Все пак днес го свалям и ще видя.

Така,смених радиаторчето с едно менте.До преди малко се занимавах.Резултата е по-добро парно но не идеално.На прво четене входящия маркуч на парното загрява доста по-бързо от преди.Старото като го свалих си играх 1 час на чешмата да го клатя и плакна и все пускаше ръжда.Явно се е позапушило наистина,въпреки че имаше циркулация и някво греене.Мисля цяла зима да го плакна и да си го сложа отново,понеже видимо е с повече ламели от новото.Описанието на манипулацията ще пусна в Пасат раздела.

Потребителски аватар
klimata
Автомобил: Polo
Двигател:
Контакти:

Мнениеот klimata » Пон 07 яну 2013 12:57

Здравейте,от същите главоболия страдам и аз.Голф 3 2Е.Смених радиаторчето с ново(не че имаше нужда,но разглобих заради клапите),облепих клапите с алуминиево фолио(тиксо),обезвъздуших системата и парно нямаа.Така,маркучите са:входа горещ,изхода топъл.Пътя на водата е:от мотора към входа на радиаторчето,от изхода му към изпарителя иии парното ми е неква пикня общо взето.Разглобил съм в момента отново.Клапата за топло/студено я въртя на ръка,забравих да кажа че съм с климатроник,и имах съмнения дали моторчето я затваря/отваря.Незнам какво да правя,изчерпах се...Ако междувременно реша проблема обезателно ще споделя.

aptt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aptt » Пон 07 яну 2013 19:27

Колега свържи входа на испаритела към входа на парното а изхода към изхода на парното, като преди да вкараш маркуча към изхода на изпаритела му вкарай един с по малък диаметър ф 6 на пример ( около 5,6 см дълъг) и тогава го вкарай в изпаритела. Така по бъзо ще ти стопля изпаритела и няма да замръзва и ще усетиш парното. Аз имах същия проблем и така го реших.
Успех!

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пон 07 яну 2013 19:53

Това че входа е горещ,а изхода топъл говори 2 неща.
1.Всичко ти е 6,проблема е в клапите
2.Понеже изпаритела е вързан последователно след парното,а неговия дебит е по-малък,е възможно да се получава прекалено забавяне на горещата вода в радиаторчето и от там преохлаждането и от вентилатора на парното.Както е казал колегата преди мен,пробвайй с успоредно свързване.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”