Windows XP е все едно да си купиш кола, която на 10 000км иска основен ремонт, ако не я караш много леко и само с постоянна скорост. Все пак е на 10 години и леееко остарял като технология...
Седмицата е светлинни години напред. Въпреки това много проблеми нямат решение, освен преинсталация. Нещо, което не съм правил от 2 години на офисното Убунту, въпреки че се учех на него и съм правил какви ли не безумия. Иначе е вярно - чат пат се случва да няма драйвери за Линукс и следват часове четене в Гугъл. И все пак - по-добре от "рестартирай го, преинсталирай го".
Единствената причина да ползвам Windows са игрите. Фотошоп и сервизните програми вървят прекрасно на VirtualBox с XP.
LINUX or WINDOWS?!
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Re: LINUX or WINDOWS?!
На XP не се ограничавам с нищо,не е лаком за ресурси,всякакъв софтуер върви на пушка без проблеми
За мен XP rullz

За мен XP rullz

- Cypariss
- Автомобил: VW GOLF II
- Двигател: GU
godfadar написа:На XP не се ограничавам с нищо,не е лаком за ресурси,всякакъв софтуер върви на пушка без проблеми![]()
За мен XP rullz
Прав си аз по-рано написах. Сложих си 7 на отделен партишън заради 1 програма. Виндолс 7 е по-тежък от Хр, защото като си пусна 1 скайп разговор и една игра пц-то ми умира докато под Хр нямам никакъв проблем.
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Cypariss написа:godfadar написа:На XP не се ограничавам с нищо,не е лаком за ресурси,всякакъв софтуер върви на пушка без проблеми![]()
За мен XP rullz
Прав си аз по-рано написах. Сложих си 7 на отделен партишън заради 1 програма. Виндолс 7 е по-тежък от Хр, защото като си пусна 1 скайп разговор и една игра пц-то ми умира докато под Хр нямам никакъв проблем.
Да така е по-тежък е за по-старите машини(имам предвид малко по-стари като компоненти), но по-новите работят доста по-оптимално на Win 7 отколкото на ХР.
-
Седмица със спрени ефекти е по-тежка от XP само от към RAM - иска за нормална работа 1GB, докато XP-то работи и на 512.
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Всичко опира до задкомпютърното устрйство в крайна сметка. Компютърът прави само това, което му казваш, а не това което искаш! Всяка OS може всичко, стига да има кой да я накара да го прави

theultimate написа:Windows XP е все едно да си купиш кола, която на 10 000км иска основен ремонт, ако не я караш много леко и само с постоянна скорост. Все пак е на 10 години и леееко остарял като технология...
Седмицата е светлинни години напред. Въпреки това много проблеми нямат решение, освен преинсталация. Нещо, което не съм правил от 2 години на офисното Убунту, въпреки че се учех на него и съм правил какви ли не безумия. Иначе е вярно - чат пат се случва да няма драйвери за Линукс и следват часове четене в Гугъл. И все пак - по-добре от "рестартирай го, преинсталирай го".
Единствената причина да ползвам Windows са игрите. Фотошоп и сервизните програми вървят прекрасно на VirtualBox с XP.
Ще ти допълня сравнението с колата. Windows е комфортен Мерцедес, който се налага понякога да спираш след 100-200км пробег (в отделни случаи и след 50). През останалото време се возиш в Мерцедес. Линукс е като Вартбург, който може да мине 50,000км без да спира. Ако някой се възмути на големия контраст ще предложа и олекотен вариант - хайде да е Голф 2 на 15 години. Въпросът е - някой ще приеме ли спартански комфорт само и само да не спира от време на време?
За твърденията "и съм правил какви ли не безумия" за Убунту ще кажа, че аз доста малко време съм се мъчил с такъв и съм успявал да го блокирам много успешно, сам чудейки се що така стана. Тъй че по темата за непоклатимостта съм крайно несъгласен.
-
Просто си свикнал с безумията в Windows, затова ти се вижда лесно. На съвременен Линукс и Мак не се работи по-трудно. Просто е по-различно. Важното е на всеки да му е удобно в крайна сметка.
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Win 7 е кораво животно. Вече от около 1,5 години не ми се е налагало да го преинсталирам. Дори с опити за оверклок и доста рестарти не се е сривал нито веднъж
Това наистина е нещо различно от предишните бози 

- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
нормално е ос на 10 години да върви по-добре на по-стари компютри от 7-цата ама на 5-6 годишни компютри да сложите 7ца...на пентиум 4 7ца с колкото и да рам да е нищо не става.обратното също е валидно за 2,4,6... и така нататък ядрените хр не работи както трябва.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
В какъв филм се вкарах...сам при това
. Инсталирах си Linux Mint 12 на другия лаптоп, всичко мина добре, ама аз ли съм по-ограничен или не мога да си сверя времето примерно, с десен бутон на десктопа цъкнах Properties и дадох тикче на една опция и сега десния бутон се промени (не показва това, което показваше преди)
Просто седим и се гледаме с него, аз повече него де
, някой да препоръча туториал или нещо помагащо, колеги?

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”