Passat B5.5 долива ли се или се сменя хидравличното масло?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
krraynov
Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
Двигател: CFGB 2012
Контакти:

Passat B5.5 долива ли се или се сменя хидравличното масло?

Мнениеот krraynov » Съб 05 яну 2013 11:31

Наскоро отворих да видя нивото в казанчето за хидравличната течност-беше малко под MIN. Не съм го отварял за проверка поне 5-6 години :oops: . Долях с хидравлично масло - съвсем малко и нивото се вдигна по средата на нормата.
Въпроса ми е подлежи ли на подмяна хидравличното масло в хидравликата и ако да на какъв период (или км) или само се долива при нужда?

Визуално-работещото масло е светло на цвят, тънко (смисъл рядко) и няма механични примеси - поне, това което с щекичката успях да пробовзема.

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Re: Passat B5.5 долива ли се или се сменя хидравличното масло?

Мнениеот RadoShopa » Съб 05 яну 2013 12:01

Скоро го смених,стана случайно след като видях как става манипулацията в едно сервизче...даже закарах и малката кола,да не си завиждат :D И аз като теб долях преди 2 години с незнайно какво хидравлично масло...и сега,след обяснението на "майстора" че маслото си е специфично веднага реших за смяната!Взе апаратурата и го изсмука....каза,че имало налепи и боклуци,с една дума-зле :)

Та така,със сигурност не ти е сменяно откак е станала на кола,няма какво да се чудиш,ами го сменяй....като пари мисля ми излезе около 40 лв. (само тубата 1л. беше към 30 лв.,червено на цвят) и 10 мин.работа!Ще излезе по-евтино ако ти налеят точното количество (около 500-600 гр.) в смисъл да платиш само него,стига да има някакви малки или пък отворени разсфасовки,защото другото количество,което остава едва ли ще се ползва някога....освен при ремонт на кормилната уредба не дай Боже :|

П.С. Нека наистина,ако знае някой-има ли определен пробег или пък години за смяна...? :beer

hristopenov78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hristopenov78 » Съб 05 яну 2013 12:38

Колеги хидравличното масло на пасата е зелено е не червено - по точно какъвто е цвета на капачката на казанчето такъв е цвета на маслото.Моята е зелена и от представителството на VW за пасат 5.5 ми дадоха зелено.

Потребителски аватар
Steels
Автомобил: Arteon SB 280hp
Двигател: DNFE

Мнениеот Steels » Съб 05 яну 2013 12:45

hristopenov78 написа:Колеги хидравличното масло на пасата е зелено е не червено - по точно какъвто е цвета на капачката на казанчето такъв е цвета на маслото.Моята е зелена и от представителството на VW за пасат 5.5 ми дадоха зелено.

:да:

Потребителски аватар
krraynov
Контакти:

Мнениеот krraynov » Съб 05 яну 2013 14:34

RadoShopa написа:Скоро го смених,стана случайно след като видях как става манипулацията в едно сервизче...даже закарах и малката кола,да не си завиждат :D

Аз хидравлично масло имам- бях го купил по-рано... и е почти литър може би. Та от къде се дренира, или изсмуква тогава - от казанчето- едва ли, защото то- по цялата система ще остане от старото доста?

Потребителски аватар
RadoShopa
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Съб 05 яну 2013 20:04

Не знам дали има пробка някъде,при мен просто го изтеглиха с тръбичка и вакум от самото казанче.....докато смуче,волана се върти наляво надясно и помпата си го вдига в казанчето,а оттам в тръбичката :) И да остане-ще е малко :да: Само не знам защо ми сложиха червено,хем гледаха на компютъра... :roll: Зеленото беше доста по-евтино.....!100% ли трябва да е зелено...?И ще има ли последствия от червеното...?

hristopenov78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hristopenov78 » Съб 05 яну 2013 20:26

погледни си цвета на капачката на казанчето - ако е зелена и течноста трябва да е такава
какво може да стане ако си сложил червена - само времето ще покаже :)

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Съб 05 яну 2013 21:03

Моята хидравличната помпа започна да вие, като отворих казанчето течността беше червена, никога не бях я сменял. Майстора ми каза, че помпата вие от това, че не е сипано маслото по спецификация. 250 лв. за рециклиране на помпата, подмяна на уплътнения и сипахме зелено хидравлично масло, за Пасат 5.5 става въпрос.

Потребителски аватар
RadoShopa
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Съб 05 яну 2013 21:16

Да.....капачката ми е зелена,а и сега попрочетох тук там....добре,че излезе тази тема,за да разбера,че са ме прецакали с червено и скъпо масло :evil: В понеделник ще се разправям... :!:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 05 яну 2013 21:31

RadoShopa написа:Да.....капачката ми е зелена,а и сега попрочетох тук там....добре,че излезе тази тема,за да разбера,че са ме прецакали с червено и скъпо масло :evil: В понеделник ще се разправям... :!:

Червеното е най евтино :idea: Зеленото и жълтото масло за хидравлика са по скъпи :wink:

Потребителски аватар
    krraynov
    Контакти:

Мнениеот krraynov » Нед 06 яну 2013 0:31

Засега няма отговор - на колко км. или на колко време се препоръчва подмяната на хидравличното масло, или то се подменя инцидентно или по желание на потребителя :?:
    :roll: :roll:

hristopenov78
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот hristopenov78 » Нед 06 яну 2013 2:41

Като не го знаеш на колко км е се сменя за да не те боли главата после :)

Потребителски аватар
    RadoShopa
    Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Нед 06 яну 2013 10:43

:офф Отдъхнах си....ходих до гаража,маслото е зелено и май по спецификация VW -TL 521.46(G 002 000/A7/A8/G 004 000) mhihi Заблудил съм се,защото едновременно смених маслото и на другата кола,а там сложиха червено,сменил съм мястото им мислено :oops:

havoline chl 8642.jpg

По темата-krraynov,направо го сменяй,ще ти излезе около 30-на лв. :да:

Потребителски аватар
    krraynov
    Контакти:

Мнениеот krraynov » Пон 07 яну 2013 23:52

RadoShopa написа: По темата-krraynov,направо го сменяй,ще ти излезе около 30-на лв. :да:

Та значи според вас, ако взема една спринцовка и изсмуча маслото от резервоарчето, запаля колата и докато някой върти волана изсмуча онова, ако се появи ново масло, и сипвам новото така ли?

Потребителски аватар
    kris11
    VW експерт
    VW експерт
    Автомобил: VW Sharan 7M8
    Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
    Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 11 яну 2013 18:57

Ням аго написано в сервизната бумага. НО и тя не се отнася за дъртофелници като у нас.
    Гледай си маслото - ако имна чернилка значи е започнал разпада на гумени уплътнения и по помпа и по маркучи. Тогава сменяй
    Новите коли са еднодневки и не са направени да се карат по 10-15 г. Вс. започва да се скапва едно след друго.

Върни се в “Passat”