Golf 3 TDI смяна на ремъци и ролки

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Golf 3 TDI смяна на ремъци и ролки

Мнениеот stefan4o » Съб 05 яну 2013 20:15

EMILEN написа:Така че тези твоите сметки на практика я излязат, я не. Хайде вече можеш да влизаш в банята да се очипаш, па ако щеш си мий краката, ако щеш си мий зъбите.

Моите сметки излизат, ама ако си поддържаш колата, както си трябва. А не да сменяш ремъци "на пролет". Прочети още веднъж поста ми с километрите и ми кажи ако си сменяваш ремъци и масло НА ПРОБЕГ откъде аджеба ще дойде разминаването, освен ако не си "пропуснал" или удължил/съкратил пробега на едно от двете? Тук изключвам случаите, когато аварийно се налага да смениш масло - като пример строшил си картера някъде на път и щеш не щеш си сипваш новото масло, или пък ремъкът ти се скъса ненадейно.
Само че в твоето питане, което цитирам:
EMILEN написа:Смяната на масло задължителна ли е при смяна на ангренажен ремък?

Никъде няма дадена информация кое на колко пробег е. Затова и получи такъв отговор, който явно не ти хареса :012:
Видях ти и питането за маслото от Кауфланд facepalm Ако смяташ да слагаш такова, по-добре си карай с това, с което си в момента (каквото и да е то) :да: като през това време се опиташ да събереш още 10-ина лева отгоре за някакво поне що-годе читаво като марка масло.

EMILEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот EMILEN » Съб 05 яну 2013 20:35

stefan4o написа:
EMILEN написа:Така че тези твоите сметки на практика я излязат, я не. Хайде вече можеш да влизаш в банята да се очипаш, па ако щеш си мий краката, ако щеш си мий зъбите.

Моите сметки излизат, ама ако си поддържаш колата, както си трябва. А не да сменяш ремъци "на пролет". Прочети още веднъж поста ми с километрите и ми кажи ако си сменяваш ремъци и масло НА ПРОБЕГ откъде аджеба ще дойде разминаването, освен ако не си "пропуснал" или удължил/съкратил пробега на едно от двете? Тук изключвам случаите, когато аварийно се налага да смениш масло - като пример строшил си картера някъде на път и щеш не щеш си сипваш новото масло, или пък ремъкът ти се скъса ненадейно.
Само че в твоето питане, което цитирам:
EMILEN написа:Смяната на масло задължителна ли е при смяна на ангренажен ремък?

Никъде няма дадена информация кое на колко пробег е. Затова и получи такъв отговор, който явно не ти хареса :012:
Видях ти и питането за маслото от Кауфланд facepalm Ако смяташ да слагаш такова, по-добре си карай с това, с което си в момента (каквото и да е то) :да: като през това време се опиташ да събереш още 10-ина лева отгоре за някакво поне що-годе читаво като марка масло.

Значи смяната на масло или е задължителна със смяната на ангренажен ремък или не е. Пробегът няма никакво значение. А ако съвпаднат двете смени, то не е защото са задължителни, а защото са минали съответния брой километри. И много просто ще ти обесня кога и защо няма да ти излязат сметките. Защото масло се сменя не само на 10 000 км пробег, а и на 12 месеца. А ангренажния ремък се сменя само на пробег. И аз за 12 месеца ако не съм навъртял 10 000 км, маслото пак ще трябва да си го сменя. Ако на всеки 12 месеца навъртам около 7 000 км, а ангренажен ремък се сменя на 30 000 км или на 60 000, дали двете смени ще съвпаднат някога, а? Пък ангренажният ремък мога да си го сменя и сега и на пролет и когато си искам. И ако смяната на масло не го съпътства, би било глупаво да сменя и маслото, след като съм го сменил преди няколко месеца и преди няколко стотин километра.

А относно марките масло, за твое сведение имам в наличност не една или две туби по 5 литра висококачествено масло, които продавам на смешна цена междудругото.
http://prodavalnik.com/evtino-no-i-viso ... -i14823045
Така че няма нужда да събирам още 10 лв точно за масло.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 05 яну 2013 20:38

EMILEN написа:А ангренажния ремък се сменя само на пробег.

В голяма заблуда си. Ремък се сменява на 5г. или пробег, което дойде по-напред. Не знам дали си наясно - ама ремъкът основно съдържа каучук, който старее с годините.
Другите бисери, че ангренажен ремък се сменял на 30 000км изобщо не ми се коментират. Не си наясно с тия неща, по-добре спри да пишеш глупости.

EMILEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот EMILEN » Съб 05 яну 2013 21:05

stefan4o написа:
EMILEN написа:А ангренажния ремък се сменя само на пробег.

В голяма заблуда си. Ремък се сменява на 5г. или пробег, което дойде по-напред. Не знам дали си наясно - ама ремъкът основно съдържа каучук, който старее с годините.
Другите бисери, че ангренажен ремък се сменял на 30 000км изобщо не ми се коментират. Не си наясно с тия неща, по-добре спри да пишеш глупости.

Ами дори и да е на 5 години, ПАК няма да ти излезе сметката бе човек!!! Ти си като кон с капаци. Ако правя на година по по-малко от 10 000 км през първите 4 години, а през първите 8 месеца на 5-ата година направя 10 000 км, смяната на маслото и ангренажния ремък ПАК няма да съвпадне!!! Както да го въртиш и да го сучеш, двете смени могат да съвпаднат, могат и да не съвпаднат. В крайна сметка разбрах, че смяната на маслото по никакъв начин не обвъзрана със смяната на ангренажния ремък. Горивният филтър примерно е пряко обвързан със смяната на маслото. И не съм казал, че ангренажния ремък трябва да се смени на 30 000 км, идеята ми беше, че дали сменяш ангренажния ремък на 30 000 или на 40 000 или на 50 000 или на 60 000, няма как да го разделиш на 7 000.

Като видя, че явно не си прав, взе да ми философстваш, ама очевидно без успех. Ти себе си не можеш да убедиш, мен си тръгнал да убеждаваш.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 05 яну 2013 21:21

EMILEN написа:Както да го въртиш и да го сучеш, двете смени могат да съвпаднат, могат и да не съвпаднат. В крайна сметка разбрах, че смяната на маслото по никакъв начин не обвъзрана със смяната на ангренажния ремък.

Не въртя и не суча. Казах ти - масло и ремък се сменяват съответно на 10-15 000км или 1г. (ако не говорим за лонглайф) и 60-90 или 120 000 (според зависи какъв е ремъкът и какво препоръчва производителят) или 5 години, което настъпи по-напред. Толкоз.
Вместо да питаш хипотетични въпроси "да се сменя или да не се сменя" да беше казал "маслото ми е на 2000 км да го сменявам ли с ремъка" и щеше да ми/си спестиш търкането на клавиатурата.

EMILEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот EMILEN » Съб 05 яну 2013 22:03

stefan4o написа:
EMILEN написа:Както да го въртиш и да го сучеш, двете смени могат да съвпаднат, могат и да не съвпаднат. В крайна сметка разбрах, че смяната на маслото по никакъв начин не обвъзрана със смяната на ангренажния ремък.

Не въртя и не суча. Казах ти - масло и ремък се сменяват съответно на 10-15 000км или 1г. (ако не говорим за лонглайф) и 60-90 или 120 000 (според зависи какъв е ремъкът и какво препоръчва производителят) или 5 години, което настъпи по-напред. Толкоз.
Вместо да питаш хипотетични въпроси "да се сменя или да не се сменя" да беше казал "маслото ми е на 2000 км да го сменявам ли с ремъка" и щеше да ми/си спестиш търкането на клавиатурата.

Важното е, че се намери кой да ми отговори на "глупавия" въпрос и без да му казвам на колко пробег е. Пък ангренажния ремък нямам представа на колко км пробег е по простата причина, че колата съм я купил от непознат.

Върни се в “Дизелови агрегати”