Бихте ли си налели такова масло на личния автомобил?
- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Re: Бихте ли си налели такова масло на личния автомобил?
Тогава защо пускаш тема?След като вече си се навил да сложиш тази боза в двигателя си?Това,че караме над 10годишни коли,не означава,че трябва да ги скапем за една година!
Благовест написа:Тогава защо пускаш тема?След като вече си се навил да сложиш тази боза в двигателя си?Това,че караме над 10годишни коли,не означава,че трябва да ги скапем за една година!
Ами той отговора ми май се съдържа във въпроса ти. Ако вече се бях навил да сложа от това масло, щях ли да пускам тема с анкета.
Не знам кой те е излъгал, че вече съм се навил да си сложа това масло в двигателя си, но аз такова нещо не съм казвал. За твое сведение аз продавам масло, което е доста евтино и висококачествено, че да има причина да си купя точно това от Кауфланд, което не е много по-евтино от моето.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
А тогава каква е идеята на тази анкета? Правиш представителна извадка от форумите кой би налял това масло ли?
- RoadRunner
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ASZ 2003
И дума да не става да сипя подобно нещо на колата си.
- dimovip
- Двигател: ADR
Току що се връщам от кауфланд.... то на гърба на опаковката дори не пише на Български.
- Soze13
- Двигател: APR
Абе ако се направи проучване, сигурно 40% от форума карат с някакво евтинко менте на някоя известна марка и двигателите им "мъркали" щото е Кастрол разбираш ли и то името само е достатъчно мотора да се смаже сам от респект
, но това било боклук. Предпочитам друга марка, а за това не съм чувал никакви отзиви, но ако се окаже читаво бих го сложил.

По-добре нещо истинско и нечувано от прехвалено и менте.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Днес бях в Кауфланд и специално разгледах това масло. Етикетът на гърба е от тези, които се отлепя и отдолу има допълнителна информация. Пише си и на български, както и на още няколко езика.
Маслото се произвежда за Кауфланд от Power Oil e.K. Germany.
Намерих им и сайта: http://poweroil.de/power-oil-hd-15w40-sj-cf.html
Така че - нисък клас немско масло. Може би на нивото на IGAT, което продават ЕВРО 07...
Масло, което не бих сложил на личната си кола ако смятам да я карам още дълго.
На аудито си слагам само оригинален Мотул 6100, който е 68 лв за 5 литра в онлайн магазина на клуба.
Маслото се произвежда за Кауфланд от Power Oil e.K. Germany.
Намерих им и сайта: http://poweroil.de/power-oil-hd-15w40-sj-cf.html
Така че - нисък клас немско масло. Може би на нивото на IGAT, което продават ЕВРО 07...
Масло, което не бих сложил на личната си кола ако смятам да я карам още дълго.
На аудито си слагам само оригинален Мотул 6100, който е 68 лв за 5 литра в онлайн магазина на клуба.
- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
Бих го сложил на бензиновия ми пасат 94г
Вече трета смяна слагам от това:
http://www.motorni-masla.net/index.php? ... cts_id=436
Купувам го от МЕТРО за около 23-24лв.
Във горепосочения сайт е двойно по-скъпо което не го прави по-качественно.
На дизела слагам от това:
http://www.motorni-masla.net/index.php? ... ts_id=1110
Носят ми го от Германия за 46-48лв.
В Булгаристан е двойно по-скъпо защото е много "по-харно"
Вече трета смяна слагам от това:
http://www.motorni-masla.net/index.php? ... cts_id=436
Купувам го от МЕТРО за около 23-24лв.
Във горепосочения сайт е двойно по-скъпо което не го прави по-качественно.
На дизела слагам от това:
http://www.motorni-masla.net/index.php? ... ts_id=1110
Носят ми го от Германия за 46-48лв.
В Булгаристан е двойно по-скъпо защото е много "по-харно"
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз последно налях на голфа 1.6 97-ма масло от Карфур,5W40. Пише че е синтетика, пише че е френско.
Не намерих разлика в цвят, мирис и вискозитет с Тотал 5W40. Само, че едното е 30 лв, другото двойно по-скъпо.
Изобщо не твърдя че са еднакви, просто споделям, че на цвят и вкус
не намерих разлика.
Предполагам, че Тотал-а е доста по-хубаво, следващата ми смяна ще е с него, засега чака в гаража.
Колата върви, не го гори повече от други масла, не трака, добре е, под натоварване на магистралата не развива по-висока температура на маслото, спрямо по-класни масла. Беше ми любопитно да го пробвам.
Иначе преди това съм ползвал масла на Лики Моли, Кастрол, Тотал, един път (преди 5-6 год.) Валволин, все са били 10W40.
Не намерих разлика в цвят, мирис и вискозитет с Тотал 5W40. Само, че едното е 30 лв, другото двойно по-скъпо.
Изобщо не твърдя че са еднакви, просто споделям, че на цвят и вкус

Предполагам, че Тотал-а е доста по-хубаво, следващата ми смяна ще е с него, засега чака в гаража.
Колата върви, не го гори повече от други масла, не трака, добре е, под натоварване на магистралата не развива по-висока температура на маслото, спрямо по-класни масла. Беше ми любопитно да го пробвам.
Иначе преди това съм ползвал масла на Лики Моли, Кастрол, Тотал, един път (преди 5-6 год.) Валволин, все са били 10W40.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
andro_ написа: просто споделям, че на цвят и вкусне намерих разлика.
Как вкус бе, колега? И аз съм близал течове антифризени, спирачно течностни...ама моторно масло никога.
Ебах го, и маслото ли да го ям...

- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
сипвате какво ли не в таралясниците само и само да е по-евтинко ако ще и маргарин да е...
а после се чудите и даже се възмущавате на италианската, немската, холандската немарливост като си купувате "запазена" кола на 10 и повече години
за мен не е нормално да си купувам храна и авточасти/автоконсумативи от едно и също място
доставчик съм на нехранителни стоки в големите вериги и съм запознат как протичат "преговорите" и ценообразуването на артикулите.
а после се чудите и даже се възмущавате на италианската, немската, холандската немарливост като си купувате "запазена" кола на 10 и повече години
за мен не е нормално да си купувам храна и авточасти/автоконсумативи от едно и също място
доставчик съм на нехранителни стоки в големите вериги и съм запознат как протичат "преговорите" и ценообразуването на артикулите.
- naka_76
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
в момента карам с масло на кауфланд , само , че пълната синтетика. Според мен съвсем нормално масло. Следващата смяна пак ще съм с него.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
не си струва рискуването - 20-30лв икономия при това за консуматив масово сменян веднъж в годината
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Като се замисля да,хранителен магазин да продава авточасти...Аз от там съм си купувал за колата само доста крушки,чистачки по 2-3 лева/вкл.безшарнирни/,теглич стоманено въже,стъргалка за лед и литър масло в оригинална опаковка.Щях да си купя и акумулатор,понеже държах на марката но нямаше моя ампераж.А за масло Аро не бих рискувал,защото нищо с тая марка не ми харесва-ни салами ни прахове.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”