Здравей, според мен се пробвай да монтираш бутона на самата врата.
Като свалиш кората разгледай, и прецени, да може като се затвори вратата да се натисне и от друга страна да не опира от вътре, тоест да има свободен ход.
Така няма да ти се налага да дърпаш кабел през маншона до "касата" на вратата.

Пасат B5.5 Бутон за вратата, Микроключета
Re: Бутон за вратата на Пасата B5.5, Микроключета
Страничните огледала дали могат да се прибират ръчно и колко сила изисква, някакъв пиниз има ли ?
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Бутон за вратата на Пасата B5.5, Микроключета
Могат. Силата е относителна... Аз първите пъти си помагах леко с тяло и крак, за да се получи по-плавно движение.. Не трябва да им се страхуваш 

- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Re: Пасат B5.5 Бутон за вратата, Микроключета
Стига да не са с електрическо прибиране се прибират относително лесно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги, предтсои поставянето на външни бутони,става въпрос за голф 4, 2000г комби.Значи не ми реагират предна дясна и задна дясна врата,както и петата врата ето това са грешките от ваг кома:
Control Module Part Number: 1J0 959 799 AH
Component and/or Version: 2K Zentral-SG Komf. 0001
Software Coding: 04097
Work Shop Code: WSC 01317
Additional Info: 1J1959801C 2K Tхrsteuerger. FS0002r
Additional Info: Steuergerбt Beif. antwortet nicht
Additional Info: 1J4959811C 2K Tхrsteuerger. HL0002r
Additional Info: Steuergerбt HR antwortet nicht
3 Faults Found:
01329 - Convenience System Data Bus in Emergency Mode
35-00 - -
01334 - Door Control Module: Rear Right (J398)
49-00 - No Communications
01332 - Door Control Module: Passenger Side (J387)
Притеснява ме първата грешка:Казва ,че комфорт модула работи в авариен режим. 01329 - Convenience System Data Bus in Emergency Mode
Въпроса ми е дали проблема е в микретата,или може да има нещо друго,ако има колеги който са правели диагностика да споделят какви грешки е показал вага,при неработещи микрета.Поздрави.
Control Module Part Number: 1J0 959 799 AH
Component and/or Version: 2K Zentral-SG Komf. 0001
Software Coding: 04097
Work Shop Code: WSC 01317
Additional Info: 1J1959801C 2K Tхrsteuerger. FS0002r
Additional Info: Steuergerбt Beif. antwortet nicht
Additional Info: 1J4959811C 2K Tхrsteuerger. HL0002r
Additional Info: Steuergerбt HR antwortet nicht
3 Faults Found:
01329 - Convenience System Data Bus in Emergency Mode
35-00 - -
01334 - Door Control Module: Rear Right (J398)
01332 - Door Control Module: Passenger Side (J387)
Притеснява ме първата грешка:Казва ,че комфорт модула работи в авариен режим. 01329 - Convenience System Data Bus in Emergency Mode
Въпроса ми е дали проблема е в микретата,или може да има нещо друго,ако има колеги който са правели диагностика да споделят какви грешки е показал вага,при неработещи микрета.Поздрави.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Не е в микретата, въобще не може да се върже към тия брави. Комуникацията от комфорт модлула към тях май минаваше през модул във всяка от вратите (май беше някъде по управлението на стъклата) и е цифрова. Ей с тоя модул не може да се върже.
Предполагам нито заключва, нито отключва проблемните врати. Тръгваш по жиците и гледаш къде има прекъснато/откачено. Пък може да се окаже, че и самите модули имат проблем, ама за да има 2 врати по едни и същи начин по-скоро някой е откачал нещо за да замаже проблем.
Предполагам нито заключва, нито отключва проблемните врати. Тръгваш по жиците и гледаш къде има прекъснато/откачено. Пък може да се окаже, че и самите модули имат проблем, ама за да има 2 врати по едни и същи начин по-скоро някой е откачал нещо за да замаже проблем.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами отклключват и си се заключват вратите но като ги отворя на предната не ми светва плафона , този във вратата, също така и не ми светва предния плафон и не ми реагира алармата на отворена врата тоест колата си се самозключва при отворена врата,така са ми и двете врати,та затова питам.Поздрави.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Щом се отключват/заключват значи греша. При мен всичко си работеше, но отчиташе, че вратите са постоянно отворени. При теб явно е обратното...
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Аз не съм закачал вагком за да гледам, но според мен проблемите са ти или неработещи микрета или студени спойки в платките на бравите. Като остраниш единият проблем ще разбереш дали си уцелил 

Колеги да питам тая фабрична аларма има една досадна екстра да се самозаключва сама, ако не отчете че е отворена врата, и като не е въвред микрото и става веселба.
Та има ли възможност тази екстра да се премахне чрез Вагкома и тнт ?
Та има ли възможност тази екстра да се премахне чрез Вагкома и тнт ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колеги като се по стопли,ще опитам с външен бутон,но няма да дупча колата а ще подам маса и ще видя какво ще стане.Поздрави.
здравейте направих си вратите на пасата по метода на миланов с външни бутони и стана добре, на задните кабела е същият цвят като одпрет.искам помощ за багажника защото доколкото разбрах там са два кабела някой ако го е измилил да пише
- cnc-comp
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AWX
Здравейте колеги, аз като скорошен притежател на пасат b5.5 1.9TDI имам малък (надявам с да е малък) проблем. След като прочетох цялата тема ми станаха ясни някои неща...
Та по същество...
Имам проблем с шофиорката врата на пасата не отчита когато е отворена на таблото и не светва плафона, когато работи колата от време на време премигва самия плафон за моменти по някога доста често. Лампата на вратата която е отдолу при отворена врата си свети. За този проблем разбрах, че е от микро ключето. Мисля да посъпя по метода на колегата Milanov с външен бутон.
Също така и не работят бутоните за ел. стъклата иначе по отделно на другите врати стъклата си работят.
Този проблем до колкото ми стана ясно може да е от комфорт модула.
Централното от дистанционното не заключва шофиорската врата и трябва да я заключвам/отключвам с ключа, също и диодчето за алармата на вртата не всети. Бутончето което е вътре за закл./откл. работи и само заключва/отключва шофиорката врата.
Ел. огледалата и тонколоната също не работят.
Първноначалното ми мнение беше, че има прекъснати кабели. Отворих меката връзка на вратата имаше наранена изолация на някои но не и прекъснати. Увих ги с изолирбанд за сега. Замерих червено/бяло и кафяво (които са по дебели) които съответно мисля, че са захранващи и има 12V. Свалих кората да прегледам вътре но няма прекъсвания и наранявания. Проверих и всички бушони са здрави.
...Та може ли някой да ме насочи къде да търся или нещо бодобно... или ще се ходи при ел'аджия...
Не съм я закачал колата на VAG-COM понеже нямам кабел все още.
Та по същество...
Имам проблем с шофиорката врата на пасата не отчита когато е отворена на таблото и не светва плафона, когато работи колата от време на време премигва самия плафон за моменти по някога доста често. Лампата на вратата която е отдолу при отворена врата си свети. За този проблем разбрах, че е от микро ключето. Мисля да посъпя по метода на колегата Milanov с външен бутон.
Също така и не работят бутоните за ел. стъклата иначе по отделно на другите врати стъклата си работят.
Този проблем до колкото ми стана ясно може да е от комфорт модула.
Централното от дистанционното не заключва шофиорската врата и трябва да я заключвам/отключвам с ключа, също и диодчето за алармата на вртата не всети. Бутончето което е вътре за закл./откл. работи и само заключва/отключва шофиорката врата.
Ел. огледалата и тонколоната също не работят.
Първноначалното ми мнение беше, че има прекъснати кабели. Отворих меката връзка на вратата имаше наранена изолация на някои но не и прекъснати. Увих ги с изолирбанд за сега. Замерих червено/бяло и кафяво (които са по дебели) които съответно мисля, че са захранващи и има 12V. Свалих кората да прегледам вътре но няма прекъсвания и наранявания. Проверих и всички бушони са здрави.
...Та може ли някой да ме насочи къде да търся или нещо бодобно... или ще се ходи при ел'аджия...
Не съм я закачал колата на VAG-COM понеже нямам кабел все още.
- ti6ogb
- Автомобил: WV Passat Variant TDI 1.9
- Двигател: AVF - 2001
Не знам дали е тази темата,но да попитам - колата е комби Пасат В5.5 1.9 ТДИ 2001 г.и дръжката за отключване (над номера)ту работи /ту не работи.С лек удар малко в дясно от емблемата и сработва.Но не това е начина да се отваря нали?
Махнах кората,и оглеждайки стигам до извода че само тази дръжка не работи или прекъсва ,може би.Има ли ги като резервна част или се поправят ?
Махнах кората,и оглеждайки стигам до извода че само тази дръжка не работи или прекъсва ,може би.Има ли ги като резервна част или се поправят ?
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Не става съвсем ясно точно за коя дръжка става въпрос но ако е за бравата на петата врата на 24 стр. в същата тема съм писал по същият проблем, и аз отварях така.
Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”