Износено предно стъкло - Има ли шанс за полиране

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
didobg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Износено предно стъкло - Има ли шанс за полиране

Мнениеот didobg » Чет 16 ное 2006 14:27

Здравейте, бих бил много благодарен за малко помощ. Имам Голф 3, 94год. които още си е с оригиналното предно стъкло което е на около 13г и се поизносило. Не обичам да подменям нищо по голфа с неоригинално и най-вече това важи и предното стъкло. Стъклото е износено по познатия начин, там където вървят чистачките има хиляди малки драскотинки успоредни една на друга, които вечер пречупват светлините на другите коли по особено гаден начин и ми е много неудобно да карам. Има ли начин да се полира с нещо, намерих тема в която пише за 3M паста за това, но бих желал да разбера точно каква е пастата и по възможност от къде да я купя.
Благодаря

Потребителски аватар
ivo8181
Автомобил: MK 4 GTI
Двигател: 1.8 TURBO

Мнениеот ivo8181 » Чет 16 ное 2006 14:29

Става и с полир паста за боя :P

didobg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didobg » Чет 16 ное 2006 14:42

Пари за това как виждам давам, моля само за марка на пастата и място за купуване.
Плюс сетих се че имам доста люспи по стъклото да не се получи заради тях обратен ефект.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 16 ное 2006 21:22

Абе що не кажеш че имаш износени чистачки,а не стъкло!Иначе си го сменяй на всеки 10000 км. като консуматив и всичко О.К

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 16 ное 2006 21:29

Новото стъкло ще ти излезе около 130-140 с монтажа,пък и актове пишат за повредено предно.И аз имам една язвичка и я чакам да цъфне през зимата

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Чет 16 ное 2006 21:32

emo-gar написа:Абе що не кажеш че имаш износени чистачки,а не стъкло!Иначе си го сменяй на всеки 10000 км. като консуматив и всичко О.К

Сменяй си ти твоето на тия километри, колега и недей да сереш по темата, ако нямаш мнение просто недей да пишеш че сега някой трябва да чисти .
Ако можеш да помогнеш с пастичка кажи ама ако не - остави хората да си питат :evil: :evil: :evil:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 16 ное 2006 22:30

Опитвал съм да чистя с паста. Нищо не стана, макар, че драпах към 15 минути на едно място и плувнах в пот!
Но като се замисля, дори и да стане, това би предизвикало изкривяване на образа, защото на прктика ще се получи леща. Гледали сте през криво стъкло на прозорците в къщи, предполагам! Не е хич приятно, нали?! А я си представете, че трябва да карате през такова стъкло???
Колега, или го смени, или не го пипай! Поне аз така мисля

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Чет 16 ное 2006 22:50

Аз си мисля че не трябва да се пипа колега.
А ако наистина проблема е голям и ако пречупва ссветлина , заминавай да го сменяш.Но все пак помисли преди това.

Потребителски аватар
simon
Автомобил: Hyundai Tucson
Двигател:

Мнениеот simon » Пет 17 ное 2006 11:00

Аз моето на старата кола го мъчих с някаква паста на 3М за стъклени повърхности в туба като паста за зъби/бая течна/ даде ми малко един познат уж била за стъкла,ама ефект никакъв.Сигурно не е станало защото търках без машина,но и да имах машина не знаеш с каква гъба на какви обороти,абе шит.Тогава си бърсах стъклото с коресилин бензин и всякакви химии и поизчезна разликата там където са минавали чистачките и е оставала гума от тях.А като си помисля ти каско нямаш ли?

Потребителски аватар
Schwepsi
Автомобил: Golf 4 GTI
Двигател: ARL 2003

Мнениеот Schwepsi » Пет 17 ное 2006 17:26

0888 709 835 НИКОЛАЙ колев , това е номера на един автостъклар който нашта фирма ползваме . тои предлага услугата полиране на автостъкла, но не съм ползвал услугата. ако пробваш кажи кви са резултатите , УСПЕХ

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Пет 17 ное 2006 19:06

Едно приятелче пробва с "костенурка" за боя-металик. Дразнеха го следите от чистачките. Оригиналното стъкло си е старо и цялото е в микроскопични цънки от камъчета, които общо взето не правеха впечатление. Те се напълниха с паста - резултата беше потресаващ. Не помогнаха нито разредител, нито бензин. В автомивката му взеха 15 лв. след час и половина непрекъсната борба. Окончателно стъклото се пооправи след 2 месеца и още 5-6 автомивки...

Потребителски аватар
kolgo
Автомобил: Skoda Roomster 1.9 TDI
Двигател:

Мнениеот kolgo » Съб 18 ное 2006 10:56

Колега не си прави експерименти - не могат да се заличат следите НИКОГА !!! след обилно полиране единствения ефект е пълна матовост на стъклото което става нато леща и по тъмно фаровете на другите вадят очите отчайващо!!!! само ново! преди на реното ми беше надрано цялото (някой идиот го беше чистил зимата все едно с шкурка) пробвано беше да се полира с часовникарска полираща паста за стъкла-не става - с машина,въпреки спазените обороти,въпреки всичко - просто автостъклата са многослойни и горния слой се матира доста гадно=> камъче в единия ъгъл=>застраховател=>ново стъкло

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”