PASSAT 1.9 TDI (1998) AFN утечка
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Утечка
Ако има три плафона(общо около 20 вата) си е напълно нормално!
- naiturseniq
- Автомобил: VW Passat 2016
- Двигател: 2000 TDI 150hp
Аз тая сутрин така не запалих
Вартата ми е на една година и е в гаранция . Занесох я, замериха я и казаха че няма ток . Сложих друг акомулатор и я закарах да я замерят за утечка и се оказа , че има 0.19а Без аларма , без панел на касетофона и изгасен ключ падна на 0.18 ... Оставих си акумулатора да го заредят и прегледат утре. Паднал е за една нощ , за по малко от 8 часа. Досега съм нямал проблем , а днес е адски студ.
Във варна да ми препоръчате жичкаджия ? И възможбо ли е от тая утечка да падне за толкова кратко време и как изведнъж се появи ...

Във варна да ми препоръчате жичкаджия ? И възможбо ли е от тая утечка да падне за толкова кратко време и как изведнъж се появи ...
- Yu
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Според мен акумулатора е заминал.Трябва 4-5А да е консумацията за да падне на нула.
- ABF95
- Автомобил: Golf 3 GTI 16V
- Двигател: ABF 1995
Голф4 2002 бензин: фабрична аларма и фабричен касетофон + CD Changer, без модул за вдиганена стъкла.
При свързване на акумулатора консумацията е 450mA след 4-5 секунди спада на 250mA след още няколко секунди спада на 35mA като включа алармата става 40mA.
Споделям го за сравнение просто...
При свързване на акумулатора консумацията е 450mA след 4-5 секунди спада на 250mA след още няколко секунди спада на 35mA като включа алармата става 40mA.
Споделям го за сравнение просто...
- naiturseniq
Тя и при мен е фабрична алармата и не е пипана колата откъм електроника , не са слагани допълнителни светлини или подобни. Може да се е намокрила някъде ... Преди седмица ми изгори двете крушки на късите едновременно , смених ги и всичко си беше окей. Трябва да се замери и аз мисля че 0.18 не е нормално .
- naiturseniq
Re: PASSAT 1.9 TDI (1998) AFN утечка
Така , о.18 се оказа от антената на клариона за телевизора ... Разкачих я и без тва не го ползвам. Разкачих и тунера .. оставих само радиото. Падна на 0.05 . Взех си акумулатора от сервиза зареден казаха , че е добре. Карах го без проблем 5 дена , като даже не се е замислял преди палене. Вчера отивам на работа сутринта без проблем, на обяд излизам с нея да ям на 1 км пак без проблем, вечерта си тръгвам от работа - беше завалял обилно сняг . Въртя ключа и таблото ми угасва . (Аз от случката съм си изключил всички плафони в колата даже панела на радиото не съм слагал.)
Паля на кабели прибирам се на 10км гася я в ГрандМола . След 20 мин се връщам паля и пак няма ток.
Днес я замерих акумулатора показва , че няма грам ток - 9.80V . Дойде момчето от сервиза измери за утечка показваше 0.07 каза ми че няма утечка. Или ако има то не се появява постоянно защото за да ми падне тока за 4 часа трябва да е много голяма. Дадоха пак оборотен тоя път малък 60 да видим ще го прецака ли и него. Взеха тоя и казаха че ще го държат седмица да видят дали се разрежда сам. Измериха релето ми зарежда нормално нито повече нито по малко.
Сега единия вариант е в колата да се появява утечка само понякога ??? Другия да е заминал акумулатора някоя клетка ? Но как пък една седмица без проблем и после за 4 часа до долу. А и преди това една година иполовина съм го карал с утечка от антената 0.19 и не е имал никога проблем.
И нещо не им се говори за подмяна ... смятам ако с този подменения нямам проблем да си искам нов акумулатор .
Паля на кабели прибирам се на 10км гася я в ГрандМола . След 20 мин се връщам паля и пак няма ток.
Днес я замерих акумулатора показва , че няма грам ток - 9.80V . Дойде момчето от сервиза измери за утечка показваше 0.07 каза ми че няма утечка. Или ако има то не се появява постоянно защото за да ми падне тока за 4 часа трябва да е много голяма. Дадоха пак оборотен тоя път малък 60 да видим ще го прецака ли и него. Взеха тоя и казаха че ще го държат седмица да видят дали се разрежда сам. Измериха релето ми зарежда нормално нито повече нито по малко.
Сега единия вариант е в колата да се появява утечка само понякога ??? Другия да е заминал акумулатора някоя клетка ? Но как пък една седмица без проблем и после за 4 часа до долу. А и преди това една година иполовина съм го карал с утечка от антената 0.19 и не е имал никога проблем.
И нещо не им се говори за подмяна ... смятам ако с този подменения нямам проблем да си искам нов акумулатор .
- naiturseniq
Re: PASSAT 1.9 TDI (1998) AFN утечка
Здравейте.
Проблема се оказа от акумулатора ! За жалост първо твърдяха , че е от колата така че се ядосах и си купих нов акумулатор (Еxide) не от тях този път. Днес обаче като ходих да им връщам оборотния ми казаха , че се оказало че моята варта наистина е дефектирала и падала сама както си седяла при тях.
Обаче няма ли Варта на склад и ми предложиха Монбат с две години гаранция или да чакам около две седмици да заредят с варта. Реших да изчакам и да си взема новата Варта 74а синя . Смятам да я продам с оставащите 10 месеца гаранция за около 150 лева , поне малко да избия новия.
Проблема се оказа от акумулатора ! За жалост първо твърдяха , че е от колата така че се ядосах и си купих нов акумулатор (Еxide) не от тях този път. Днес обаче като ходих да им връщам оборотния ми казаха , че се оказало че моята варта наистина е дефектирала и падала сама както си седяла при тях.

Върни се в “Дизелови агрегати”