Поздрави !
голф 1.9 тди 110к.с. с чип блокира двигателя
-
koko933
- Автомобил:
- Двигател:
Re: голф-а 1.9 тди 110к.с. с чип блокира двигателя
Един майстор тук каза , че може да е "Повлякъл" лагерите на коляновия вал и може да се подмени само вала и турбината и да потръгне. Но ще ви информирам при първа възможност.
Поздрави !
Поздрави !
-
IRRITATING
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Re: голф-а 1.9 тди 110к.с. с чип блокира двигателя
При тоя "майстор"не ходи Колегата ти каза какво е станало Като се е скъсала оста маслото е е влязло в някой цилиндър и ако скороста е била висока се е изкривила биелата Махни подгревните свещи и колата ще си завърти Ако колата е карана бавно като е станала случката ще минеш само с турбо
- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
Re: голф 1.9 тди 110к.с. с чип блокира двигателя
Ако вкара маслото в цилиндрите няма ли то да се самозапали и да форсира двигателя без да може да се угаси от контактния ключ?
Поне това се случи на един приятел на старото ауди 100 мисля,че беше 2.0 тд. Запали колата и веднага се форсира сама ама здраво форсиране,а отзат страшен облак дим, улицата се не види. Върти ключа да угасне ама нищо не се случва.Докато се усети да включи 5-та ,спирачка и да пусне съединителя маслото свърши,колата угасна,турбото на попара,главата спукана и не знам си още какво.
Поне това се случи на един приятел на старото ауди 100 мисля,че беше 2.0 тд. Запали колата и веднага се форсира сама ама здраво форсиране,а отзат страшен облак дим, улицата се не види. Върти ключа да угасне ама нищо не се случва.Докато се усети да включи 5-та ,спирачка и да пусне съединителя маслото свърши,колата угасна,турбото на попара,главата спукана и не знам си още какво.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Понякога ако е много,то не успява да изгори и камерата на някой цилиндър се напълва с масло и..хидравличен удар
И в двата случая е... си еб...о м....а . Колега ми е разправял случай с изкъртени болтове . Вече и да говорим -файда няма , но поне ако на някого се случи това, да се моли да има време и късмет,да реагира светкавично и да угаси на скорост както е и яко с двата крака на спирачката 
И в двата случая е... си еб...о м....а . Колега ми е разправял случай с изкъртени болтове . Вече и да говорим -файда няма , но поне ако на някого се случи това, да се моли да има време и късмет,да реагира светкавично и да угаси на скорост както е и яко с двата крака на спирачката 
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
за да се избегне тоя проблем, трябва да ти работи клапата за меко гасене.почне ли да се форсира мотора, върнеш ли ключа трябва да изгасне.при по старите коли гасиш само на скорост и се молиш да не е късно.
Няма хидравличен удар.Маслото замества горивото,високи обороти и ако не се угаси навреме двигателя се получават заварки в коляно-мотовилковата група.Маслото не може да е в някой цилиндър,или е във всички цилиндри или го няма никъде.
-
koko933
- Автомобил:
- Двигател:
Привет колеги !
Искам да Ви попитам, има ли разлика между турбо с променлива геометрия и такова без .. ?
Защото ми изпадна турбо от Венто 1.9 ТД на тънко , но незнам дали ще стане и дали няма да дава грешки в компютъра.
Моля за някаква помощ , някой от Вас ако знае нещо по въпроса , нека пише !
Поздрави !
Искам да Ви попитам, има ли разлика между турбо с променлива геометрия и такова без .. ?
Защото ми изпадна турбо от Венто 1.9 ТД на тънко , но незнам дали ще стане и дали няма да дава грешки в компютъра.
Моля за някаква помощ , някой от Вас ако знае нещо по въпроса , нека пише !
Поздрави !
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Ами направо си за рубриката смях и забава, в кръга на шегата. С първият въпрос си отговаряш на всички въпроси. То грешките в комп. са най-малкият проблем, ако успееш да е подкараш ще е много як силов тюнинг.
Не се засягай ама като ти изпадне нещо евтино се замисли, че може въобще да не е за твоята кола. Пък колко да евтина тази турбина под 150лв. ли?
Не се засягай ама като ти изпадне нещо евтино се замисли, че може въобще да не е за твоята кола. Пък колко да евтина тази турбина под 150лв. ли?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Не става !! Търси такава ,като за твоята кола.Ти си с VTG турбо!
-
koko933
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм се изразил точно .. но няма значение вече.
Турбото е точно 150 лв.
Благодаря !
Турбото е точно 150 лв.
Благодаря !
-
IRRITATING
FGRC написа:Няма хидравличен удар.Маслото замества горивото,високи обороти и ако не се угаси навреме двигателя се получават заварки в коляно-мотовилковата група.Маслото не може да е в някой цилиндър,или е във всички цилиндри или го няма никъде.
В много голяма грешка си колега

- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Избщо не е в грешка майсторе... ти си в грешка.
Ефекта се нарича runaway diesel на български избягал дизел и точно турбото засмуква масло и го нагнетява в цилиндрите, при което се получава неконтролируемо горене при мното висока температура и ако на двигатела не му е спрян въздуха навреме или не е угасен на време вътре всичко става на сок..... айде поздрави.
Та .. в тоя ред на мисли, чистете си кулерите да няма бау...и си проверявайте редовно нивото на маслото.
Ефекта се нарича runaway diesel на български избягал дизел и точно турбото засмуква масло и го нагнетява в цилиндрите, при което се получава неконтролируемо горене при мното висока температура и ако на двигатела не му е спрян въздуха навреме или не е угасен на време вътре всичко става на сок..... айде поздрави.
Та .. в тоя ред на мисли, чистете си кулерите да няма бау...и си проверявайте редовно нивото на маслото.
Последна промяна от relaxxx на Вто 22 яну 2013 16:58, променено общо 1 път.
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Видях такова нещо на Владая малко преди караулката,преди около 1-2год.Ужасно е,вервайте ми!!!
Даже на следващият ден видях,че един фиат Типо се беше натресъл отзад в колата,не го е видял човека.........
Даже на следващият ден видях,че един фиат Типо се беше натресъл отзад в колата,не го е видял човека.........

- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
Точно това се сллучи преди доста години с аудито за което писах няколко поста по-нагоре.
-
IRRITATING
След като експерти като вас ми разясниха се съгласявам безрезервно
Върни се в “Дизелови агрегати”