И като се е представил кво ? Какво ще му направиш лично на него? Едно голямо нищо, можеш да обжалваш акта, но неграмотната кука няма кой да я смъмри, че ми иска пари и че си измисля нарушения при наличен свидетел на дясната ми седалка!
Точно пък няма да им се отварям ли? Знаеш ли как следващия такъв ще му викна още една патрулка на 112 да се изяснят и скандали до дупка! Какво ще спечеля ли - ще съм чист пред съвестта си и ще знам, че съм си отстоял правото да се защитя от този произвол!
KAT vs Шофьори. Как да се защитим ? (кратък наръчник)
- Tipsy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: KAT vs Шофьори. Как да се защитим ? (кратък наръчник)
Къде ги четете тияработи, че само КАТ могат да изискват СУМПС? Понякога ви се учудвам на глупостите, които пишете.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Четох го в една статия в нета,от некъв вестник беше.Може да не е законово издържана/не съм проверявал/,но пък наистина не може друг освен КАТ да ти състави акт за нарушение по ЗДвП.Нормално-не са запознати с него,не им е работа.
- Tipsy
- Автомобил:
- Двигател:
Освен служители на КАТ, акт по ЗДвП могат да съставят и служители на МВР, които са завършили курс по КАТ.
- Iezekil
Ахааа,и кои са те ,колега?Или по-точно по какво ще ги познаем ние?
-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
А с каква длъжност са тези господа, колега Tipsy? Явно си запознат повече от нас със Системата... Няма да откажем и ние малко инфо 

- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Това са полицаи от РПУ-тата, които са изкарали курс към КАТ. Научават ги как да съставят акт, но мисля че само за няколко основни нарушения, тип паркиране, без колан, говорене по телефона, не спиране на пешеходна пътека.
Но кой го е минал този курс, знае началника на РПУ-то, съответно ние на пътя не можеме да знаеме на момента.
И понеже това ще се разбере чак при евентуално обжалване на акта, в момента на спирането могат да си блъфират колкото си искат и да ни плашат.
Но морал от такива хора, не може да очакваме...
Но кой го е минал този курс, знае началника на РПУ-то, съответно ние на пътя не можеме да знаеме на момента.
И понеже това ще се разбере чак при евентуално обжалване на акта, в момента на спирането могат да си блъфират колкото си искат и да ни плашат.
Но морал от такива хора, не може да очакваме...
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Всеки служител на реда може да състави акт за установяване на административно нарушение, стига да знае как и да иска. Другото са вътрешноорганизационни глупости на полицията.
- Iezekil
Щом в закона пише,че трябва да извика колеги от КАТ за съставяне на акт по ЗДвП,начи не може всеки.И нормално е,он може и книжка да няма пък камо ли да ми тълкува закон,който дори не е чел.
Сега не съм много запознат, ама нямаше ли едни наредби на кметовете за обществения ред нещо си, доколкото знам, и имам приятели глобени точно за неправилно паркиране с акт/фиш по такава наредба, и глобата отива към местните данъци? След като такава глоба не е по ЗдВП не е ли възможно да е от къв да е полицай, че и служител на СПООР /Сектор за превенция и опазване на обществения ред/ към общината.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Iezekil написа:Щом в закона пише,че трябва да извика колеги от КАТ за съставяне на акт по ЗДвП,начи не може всеки.И нормално е,он може и книжка да няма пък камо ли да ми тълкува закон,който дори не е чел.
Това от доста време вече не е така.
Не само КАТ но и патрула могат да пишат актове по ЗЗДП.
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
На един колега му дойде "покана" по пощата да се яви с лична карта в пощата да получи писмо. Възможно ли е да е от КАТ или застраховател? Преди 2-3 години не си е дал талона и са му писали акт за без документи, в който е трябвало да се яви в три дневен срок, но е разбрал по-късно и така и не е ходил.
Последна промяна от Kuncavia на Пет 11 яну 2013 10:04, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не, не е възможно.
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Колега Kuncavia твоя приятел най-вероятно са го щракнали някъде с камера с превишена скорост или е минал на червено и са го снимали !
- speedermarto
- Автомобил: VW GOLF IV
- Двигател: ALH
- Контакти:
Syncro написа:Р Е Ш Е Н И Е
№ 86
гр. Сливница, 03.07.2012 г.
...
Тези условия са изброени в нормата на чл.189 ал.4 ЗДвП и се заключават в изискването – [b]установяването и заснемането на административното нарушение да става при кумулативното наличие на три задължителни предпоставки, а именно:
- първо - с техническо средство,
- второ - в отсъствие на контролен орган и
- трето - в отсъствие на нарушител.
...
Аз си направих труда да прочета въпросните член и алинея в ЗЗДП и пише друго. Гледах и стари версии на закона и пак не видях такова нещо. Аз ли не гледам правилния закон, или? Мога да цитирам закона, но 19 алинеи са доста текст.
Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”