Оказа се че и аз съм хванал промоцията с "завиряването" на акумулаторния отсек. Колата е наскоро закупена, когато я взехме нямаше никакви индикации за проблем със спирачките, понеже бях прочел във форум за запушването на дупките под акумулатора и под сервото веднага ги проверих и да, бяха солидно запушени, съответно ги отпуших. Твърде скоро обаче педала на спирачките стана страшно твърд най-вече при отрицателни температури. И така след обстойни консултации и проби отначало с кварталния майстор, а после и в унитрейд се стигна до извода че сервото си е заминало. До тук да кажем добре бях готов за някаква изненадка все пак колата е от горубляне. За оригинално серво цените варират м/у 600-700лв в зависимост къде попитах. Понеже разбрахме че оригиналното всъщност е производство на TRW се насочих към доставчици на тази марка цената излиза от 220 до 320лв. Къде ли не попитах в АутоПлюс, D&N, Autohelp, Teh-Ko, Niteh на всякъде ми казват че дори и в завода го нямат на склад в момента

:(:( Въпроса е сега на къде, оригиналното е твърде скъпо за мен, особено при положение че и смяната на това чудо не е евтина. Ако някой има идеи за друга алтернативна марка, старо читаво или друго зареждане на TRW да казва. Оригиналния номер на сервото е:
8E0 612 105 J по късно от VW са го заменили с 8E0 612 107 J. Благодаря за всяка помощ.
VW Passat Variant B5.5 2002г. еngine: 2.0(бензин) AZM 115hp. ръчна скоростна