Закупуване на Шкода Фабия 4000-4500лв
- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
Закупуване на Шкода Фабия 4000-4500лв
Наскоро си продадох голфчето,просто годинките му бяха много,а и ръждата го беше метнала здраво и се разделихме колкото и да ми беше мъчно ! И сега се оглеждам за друг автомобил за момента съм се спрял на Шкода Фабия дали ще е дизел или бензин ще видя каквото излезе . Незнам само ако е бензин 1,4 MPI 75 к.с дали няма да са му малко с климатика.Иначе може 1.4 16 V 101 к.с или 1,9TDI PD 101 к.с. Искам да попитам дали някой от тук е карал или да има такава и да каже как се държи ,каква и е поддръжката ? Спрял съм се на Шкода понеже за около 4000-4500лв може да се вземе нещо около 2002-2004 год. И кажете имат ли слаби места където гният ,защото вече като видя ръжда и ми призлява,такава кола вече продадох ? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Закупуване на Шкода Фабия !
Фабията е много хубав автомобил,като подръжка е чист голф 4,за двигателя мен ако питаш си вземи дизел няма значения коя модификация 

lucata написа:Фабията е много хубав автомобил,като подръжка е чист голф 4,за двигателя мен ако питаш си вземи дизел няма значения коя модификация
По-скоро Поло. Аз бих избрал 1,9 101 коня. Вярно че е ПД, но това е най-добрия според мен вариант, защото за разлика от останалите е дизел.
- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
Незнам дали си внушавам , но седнах в Фабия и после в Поло струва ми се,че в Шкодата е по широка !
-
- Автомобил:
- Двигател:
лятото карах една 1.4мпи 75 коня и една дизел незнам с кой мотор беше,но от към вървеж и разход дизела беше доста напред,просто това 1.4 за мен е доста слабо а гори като за 1.8 в градски условия
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
според мен трябва да търсиш италианка,като че ли не гният толкова много,най-много ненавиждам ръждата в една кола но за жалост са натресох на германка и.......
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, зависи на какъв автомобил ще попаднеш! Аз лично съм карал Шкода Фабия не знам точно колко кубика беше но беше 3 цилиндрова на газ (Такси) по табло показваше 300 хиляди! Честно да ти кажа, зависи от стила на шофиране, ако не си състезате, като мен няма да ти прави впечетление вървежа. Но ако натискаш се усеща че след 120км/ч колата търси долник
Иначе са много здрави автомобили (ако попаднеш на читав такъв)
Според мен са на равнището на Голф 3 като окачване а вътре са с пластмаси на Голф 4!
Но визията им е толкова зле, колкото и на Голф-а! По нашите паважи толкова! А за рЪждата знай, че рано или късно всички изгниват! Дали е Италянка или Марсиянка! По нашите чисти улици по София, няма да осетиш кога ще изчезне
Дано намериш колата за теб!

Според мен са на равнището на Голф 3 като окачване а вътре са с пластмаси на Голф 4!
Но визията им е толкова зле, колкото и на Голф-а! По нашите паважи толкова! А за рЪждата знай, че рано или късно всички изгниват! Дали е Италянка или Марсиянка! По нашите чисти улици по София, няма да осетиш кога ще изчезне

Дано намериш колата за теб!
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
ти ма подсети че и аз съм карал няколко километра фабия такси
направи ми впечетление че волана са върти толкова лесно се едно няма нищо закачено на него
и мн трудно са уцелваха първа и трета,разбит механизма

- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Скоро ще станат две години откакто карам Фабия 1 2008 1.4 TDI - PD
Взех я на реални 30 000 - което за дизел си е нищо ...сега е на 58 374
за това време съм сменил само предни накладки , една лампа къси светлини и два пъти масло и маслен филтър - веднъж горивен и филтър купе + двукратна профилактична проверка на фреона в климатичната система
Впечатления плюс - пъргав автомобил - въпреки , че е 70 к.с .... нисък разход
товарил съм доста над допустимото - никакъв проблем по магистралата .... тегли си доволно , като за задни гуми почти изчезнали под калника
огромен багажник / седан е / климатик и парно са ок като ефективност
Минуси - отзад е тясно за едри пътници като мен
кофти материал на гумените уплътнения на вратите - през три месеца трябва да се освежават със силикон за да не скърцат
кофти уплътнения под ламарината покриваща вратата - влиза вода отзад в ляво / капки но ме дразни / решава се със силикон
облегалките на вратите са хванати по такъв начин за вратата , че скърцат .... пак има решение , но не е редно / 8 години карах Голф 2 произведен 1991.... никъде не ми е скърцало или тракало /
това е .... накратко
Повече съм доволен - отколкото недоволен !!!
Взех я на реални 30 000 - което за дизел си е нищо ...сега е на 58 374
за това време съм сменил само предни накладки , една лампа къси светлини и два пъти масло и маслен филтър - веднъж горивен и филтър купе + двукратна профилактична проверка на фреона в климатичната система
Впечатления плюс - пъргав автомобил - въпреки , че е 70 к.с .... нисък разход
товарил съм доста над допустимото - никакъв проблем по магистралата .... тегли си доволно , като за задни гуми почти изчезнали под калника

огромен багажник / седан е / климатик и парно са ок като ефективност
Минуси - отзад е тясно за едри пътници като мен

кофти уплътнения под ламарината покриваща вратата - влиза вода отзад в ляво / капки но ме дразни / решава се със силикон
облегалките на вратите са хванати по такъв начин за вратата , че скърцат .... пак има решение , но не е редно / 8 години карах Голф 2 произведен 1991.... никъде не ми е скърцало или тракало /
това е .... накратко
Повече съм доволен - отколкото недоволен !!!
-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
Аз карам всеки ден служебни фабии - нашите са 1.4 тди и 1.9 SDI - препоръчвам ти 1.9 сди мотора-наистина безпроблемен мотор. 1.4 не ми харесва слабостта при потегляне, но пък е доста по-икономичен. Като минуси съм забелязал че и на 4-те автомобила някъде около 80-90 000 заминава съединителя, на тези с 1.4 тди маховика им стърже стабилно вече а са на около 125 000 км, и на 4-те автомобила се сменяваха механизмите на стъклоподемника - много неприятна повреда - миналата зима при минус 10 градуса вследствие на по-стабилна дупка стъклото директно падна на най-долно положение и умираш прав. струва около 250 лв. механизма, и това което не ми харесва е че е занитен към вратата. Според мен това си е сериозен заводски дефект. Друг неприятен дефект който се сещам е че на нито една от колите не работи задната пръскалка, също ме дразни слабото осветление на бутоните на климатика и циркулацията - при по слънчево време не можеш да разбереш дали свети или не свети. Относно бензиновите нямам преки наблюдения точно на фабия, караме сеат 1.4 16v (на жена ми) и сме адски доволни 

-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Uneek написа:Аз карам всеки ден служебни фабии - нашите са 1.4 тди и 1.9 SDI - препоръчвам ти 1.9 сди мотора-наистина безпроблемен мотор. 1.4 не ми харесва слабостта при потегляне, но пък е доста по-икономичен.
Ще ми кажеш ли колко по-икономичен ще е 1.4 TDI от 1.9 SDI,половин литър на 100 дали има???
- Ikov_VR
- Автомобил: Vw Passat b5.5
- Двигател: AVF
- Контакти:
До колкото знам 1.4 MPI 75к.с няма.1.4 MPI e 60к.с , 75к.с е 1.4 16V. Аз лично препоръчвам 1.9 TDI PD 101k.с.
Добро ускорение,добър разход.Обслужването си като на дизел...
Добро ускорение,добър разход.Обслужването си като на дизел...
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Нямам преки впечатления от модела, тъй като единственият ми досег е бил бензиново такси. Но и на мен най-удачен ми се струва 1.9ТДИ 100к.с. помпа-дюза за тая кола. Предполагам, че няма да се усети липса на мощност в това сравнително малко купе, а и разходът би бил приемлив 

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
plamen-roni написа:Не знам дали си внушавам , но седнах в Фабия и после в Поло струва ми се,че в Шкодата е по широка !
Fabia -> Polo
Octavia -> Jetta
И аз съм за Помпа-Дюза 101кс.
- dinko_bonev
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей, колега!
Можеш да погледнеш тази кола - http://www.cars.bg/u868221
Преди седмица ходих да я гледам за баща ми...
На място цената е 5200, но реално поне още около 300 лв ще свали.
Доста е добре колата, всичко и работи, 1.9 TDI 101 к.с., климатроник, моторчето мърка...
Аз я харесах, но на бащата му се видя малка ...
Можеш да погледнеш тази кола - http://www.cars.bg/u868221
Преди седмица ходих да я гледам за баща ми...
На място цената е 5200, но реално поне още около 300 лв ще свали.
Доста е добре колата, всичко и работи, 1.9 TDI 101 к.с., климатроник, моторчето мърка...
Аз я харесах, но на бащата му се видя малка ...
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”