Колеги какво ми е необходимо да вземя за да миня от АBS ATE ITT MK 20 кам
ABS+EDS ITT MK20 колата е голф3 2.0 16в 1995г буксата на на EDS каде трябва да се варже какво е необходимо зада се направе монтажа му
От ABS към ABS+EDS
- mitko_vr6
- Автомобил: VW Golf GT 97 Audi A3
- Двигател: AFT AGU
Re: От ABS към ABS+EDS
Колега трябва ти целия блок,(механичната част и компютъра) от кола с ABS/EDS.Само гледай с какъв номер е новия защото имат различни кодировки и местоположение на кабелите. Мисля че бяха два модела които се вграждат заводско в голф 3. Аз съм с такъв ABS/EDS от юбилеен голф на 1,6GT и вече близо година работи перфектно.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Инсталацията си остава твоята както и сервото със помпата. Сменяш хидро блока със контролера този със EDS е със около 5см по-дълга хидравличната част. Управляващият блок е със същите размери. Различно е мястото на кодировката ама това не е проблем режеш старият мост и правиш нов.
мисля да земя от абф или вр6 моторите няма ли няккакви допалнителни кабели кам екуто на самата кола
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
vanko_5 написа:за клЮч
Защо за ключ, обясни какво си направил, ако си го осъществил?!
Нали идеята е да остане полезно и за някой след нас.

- ShoGo_GTI
- Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
- Двигател: AUQ 180
- Контакти:
може ли някой да обясни по подробно за кодировката и този мост, защото и аз си го мислих същото да го правя само, че със абс блок от голф 4
- znainainai
Твоята работа със модула от МК4 няма да стане там малко си говори със компа на мотора по кан шина която ADY-а няма.
- ShoGo_GTI
- Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
- Двигател: AUQ 180
- Контакти:
а от мк4 без кан ? на брат ми е такава 4ката и си смени абс блока с такъв с едс и си тръгна и стария му е същия като номер като само една буква се различава от моя и видимо и буксата са еднакви.
а относно кодировката и моста?
а относно кодировката и моста?
- znainainai
Аз гледам схемата във авто дата и там дават 2 кабела които отиват във енджин контрол модул ако е автоматик и в трансмишън контрол модул. Сам се сети какви са. Това е до 07м 2000г по натам не съм гледал че става още по-страшно. По добре си търси от МК3 или Пасат В4 ABF,VR6,AFN че гаранция са със EDS и са плуг енд плей.
Кодировката е да знае на каква кола е и дали е със или без EDS. На МК3 и Пасат В4 ABS-ите са ЕДНАКВИ със един и същ каталожен номер. И помпа и контролер са ЕДНАКВИ и при тях кодировката е само дали има или няма EDS.
Кодировката е да знае на каква кола е и дали е със или без EDS. На МК3 и Пасат В4 ABS-ите са ЕДНАКВИ със един и същ каталожен номер. И помпа и контролер са ЕДНАКВИ и при тях кодировката е само дали има или няма EDS.