Polo / Поло 6N AFH '97 Неясен проблем относно запалването

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
carhartt
Автомобил:
Двигател:

Polo / Поло 6N AFH '97 Неясен проблем относно запалването

Мнениеот carhartt » Пет 11 яну 2013 21:21

Здравейте колеги,
Търсих доста във форума, но открих само сходни проблеми, които не са баш като моя :dummy:! Ще съм ви благодарен ако споделите мнение.
Драмата се разви преди около 2 часа. Слизам си пред блока, цък-аларма, качвам се, колата пали от половин оборот на ключа, изчаквам да загрее и се сещам, че съм си забравил телефона. Качих се до нас, слизам пак след 3 мин., въртя ключа и...кур. Понеже съм на наклон, а лампата на резервата ми светеше, реших, че не е останал никакъв бензин. Отидох до бензиностанцията, сипах 4 л., връщам се, пълня, въртя ключа и...пак кур. Помислих си, че съм я задавил и я пуснах по въпросния наклон...идея си няма да запали.
Като дам на контакт, всичко си работи както трябва, даже и стрелката си е доста над резервата (някъде към 6л. трябва да има)но сякаш като завърти е напразно. Другото е, че отзад бензиновата помпа бълбука, все едно малко дете си играе със сламка.
Имал съм подобен проблем със сходно Поло, но тогава никакъв шум не се чуваше от помпата, а в крайна сметка се оказа бобина. Смених я и всичко си беше ок. Тогава, обаче, загасна в движение.
Колебая се, че проблема може да се крие или в бобината, или в помпата, но не съм много сигурен. :(

Потребителски аватар
metojoor
Автомобил: scirocco mk2 polo 6N
Двигател: AGU AEX T

Re: Polo / Поло 6N AFH '97 Неясен проблем относно запалването

Мнениеот metojoor » Съб 12 яну 2013 9:51

Провери помпата първо,това бълбукане да не е от спукан маркуч нещо.Виж помпата дали работи,ако работи проверяваш дали идва ток до нея ако ли не проблема е друг

Потребителски аватар
Blizzarder-VW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Blizzarder-VW » Нед 13 яну 2013 19:07

Ако си успял да запалиш по наклон, едва ли е бобина или помпа. В тези 2 случая, няма да върви изобщо. На мен така ми отказва стартер, без абсолютно никакви симптоми, но не знам как се проверява дали е той.

Потребителски аватар
carhartt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот carhartt » Нед 13 яну 2013 20:23

Благодаря ви за отговорите, но за съжаление днес бях възпрепятстван да предприема каквото и да било...само вчера като се прибирах пробвах да я запаля пак, но освен, че акумулатора беше почнал да сдава - никакъв друг резултат. Развих и капака над резервоара (под седалката), нито течове имаше, нито нищо...
До колегата metojoor - има ли вариант да е от спукан маркуч, след като не мирише на бензин (нито около резервоара, нито под капака) и възможно ли е да не достига ток, след като дам на контакт, се чува обичайното бучене, само дето е придружено от бълбукане? :banghead:
До колегата Blizzarder-VW - колата не е запалвала когато я пуснах по улицата (достатъчно е дълга за около 3 опита), тъй че може да се каже, че не върви изобщо :lol:
Утре мисля да взема една работеща бобина и да пробвам с нея...ако се окаже, че не е от нея - продължавам по реда - бензинова помпа, маркучи, тоци...

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Пон 14 яну 2013 13:05

откачи маркуча на рейката става лесно една скобичка е виж ходи ли бензин тези 6 литра са само резервата а под наклон може и да не стигат .Ако ходи бензин тогава търси бобини и каквото ще но съм сигорен че проблема ти е помпата щом караш с толкова много бензин в резервоара .Преди да купиш нова извадия я и виж какво става дали няма запушена цетка или спукан маркуч провери я на вън метка ли бензин.А и другото лесно сипи и още бензин.

Потребителски аватар
carhartt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот carhartt » Съб 19 яну 2013 2:50

Такааа, проблема се оказа в бобината, а бълбукането предполагам е било свързано с връщането на горивото... facepalm . Днес я смених и всичко си е ок. Специални благодарности на колегите, които взеха участие в решаването на проблема :beer

Потребителски аватар
Blizzarder-VW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Blizzarder-VW » Пон 21 яну 2013 11:18

Браво колега. Може ли да споделиш и колко струваше бобината, че моята я сменях преди 3-4 години и може да и дойте времето скоро :)

Потребителски аватар
carhartt
Автомобил:
Двигател:

Re: Polo / Поло 6N AFH '97 Неясен проблем относно запалванет

Мнениеот carhartt » Сря 23 яну 2013 7:14

Цените варират според производителя като започват от около 60 и стигат до към 200. Аз реших, че няма смисъл да се изхвърлям много и си взех марка Huko за 75 лв. :banana Водят се Made in Germany, но силно подозирам, че ги е сглобявал азиатец

Потребителски аватар
Blizzarder-VW
Автомобил:
Двигател:

Re: Polo / Поло 6N AFH '97 Неясен проблем относно запалванет

Мнениеот Blizzarder-VW » Пет 25 яну 2013 11:19

хах идеално :) И моята на времето беше за 75лв. Засега е перфектна, но знае ли човек.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”