Закупуване на Шкода Фабия 4000-4500лв

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Закупуване на Шкода Фабия !

Мнениеот stefan4o » Нед 13 яну 2013 9:52

Не зная за Мерцедес. Баджанак ми имаше първо Ситроен ЗХ с 1.9ТД с помпа БОШ. Никакви проблеми от никакво естество не е имал с мотора и помпата. После взе малко по-"нов" от 1997 ЗХ 1.9ТД, но с помпа Лукас... и проблемите с помпата започнаха, така и не можаха да я оправят, само я позакрепиха май (работата клонеше към търсене на друга помпа, ама се размина след няколко посещения, не се получиха нещата от първия и втория път, доколкото помня успя чак от третия път да я позакрепи) mhihi
velinsl написа:Интересно при Шкода мощността е 64, при ФВ - 68, въртящия момент пак е с минимална разлика, но я има. Разлика в разходите и т.н.

При Поло има два вида моторизации - 64 к.с. - AEY (монтира се още и в Голф Мк3, Венто) и 68к.с. - AQM, при Фабия е ASY - 64к.с. Според Аутодата - 68коньовият СДИ се монтира в Октавия и Сеат Леон със същия код като при Поло е.
Към автора - виж и тоя модел, според мен също заслужава внимание. Предлага се с ТДИ 90 к.с., което е също доста добър вариант, според мен:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1qz7xr
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1qz7xr
Освен това има екстра като климатроник, която във Фабия няма как да я получиш, там не се предлагаше мисля (за сметка на това пък в Сеат от тая генерация няма ПД двигател със 100к.с.) :roll: Не мисля, че отстъпва по нещо на Фабия, освен може би по дизайна отвън, но е субективно малко това :wink:

danakoplatec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danakoplatec » Нед 13 яну 2013 11:00

Шкода 1.9 СДИ е просто невероятна много ниски експлотационни и амортизационни разходи и пословично ниския разход , счетоводителя направо не вярва на фактурите. Преди десетина и повече години в Германия говорих с един германец и помня думите му до днес че Шкода е най евтиния и добър за парите си автомобил.И наистина след толкова години примера е ясен всички Германски компании С изключение на лидл и сиеменс които сме ФВ то всички останали са Шкода Bosch/,WURTH, Penny. Billa, Stabag, Hilti.Лъвското сърце е прав Фв е малко по пипнат в материалите но по отношение на здравина немците са направили Шкода доста здрава поне в това поколение и този дизел.Аз и затова си смених моя легендарен пассат. Между впрочем Шкода в транспортта и в частност електротранспорта локомотиви тролейбуси трамвай е съ6то водеща зеадно с Дюваг и Сименс, тоест чехите си развиват автомобилостроенето и машиностроенето е не като немците но Цените са им доста по добри все пак са славяни не са толкоз студени и освен да пият бира са и доста приятни не толкова студени като ония. А жените им доста хубави мале докъде стигнах- е това е щкода

Quottzot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Quottzot » Нед 13 яну 2013 11:39

За тези пари, с малко повече търсене, може да се намери Октавия 1999-2000 тди 90к.с., което е много повече кола от Фабия. От личните ми наблюдения, ресурса на Октавия с този двигател е поне 600 000км без никакви ремонти. Разход около 4-4.5л/100км е напълно реален, при нужда може да поддържа и 160-170км/ч по магистрала, има голям багажник, поддръжката е евтина, ремонти се налагат много рядко.

Потребителски аватар
plamen-roni
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010

Мнениеот plamen-roni » Нед 13 яну 2013 14:38

Ще видя какъв трън ще си взема накрая !

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”