Golf IV или V съвет при избора
Golf IV или V съвет при избора
Здравейте колеги, живот и здраве реших да се сдобия и аз с един голф, понеже това ще ми е първия още се чудя кой да е IV или V, но везните клонят повече към V, но зависи от това коя ще я намеря по читава (въпрос на късмет).
Първо искам да кажа, че съм се ориентирал към дизелов агрегат, но по изключение може да е бензинов. Знам, че 1.9 TDI е доказалия се мотоор на концерна, и съм слушал за 2.0 TDI 16V, че пукал глави, горял дюзи, проблеми с турбо и т.н., това съм го чувал за Passat 6, по същия начин ли стоят нещата с Golf-а? Ако е така как мога да различа агрегатите един от друг, за 2.0 TDI 16V и 2.0TDI 8V става на въпрос?
Кажете моля ви нещо и за автомаичната скоростна кутия, малко съм резрвиран към втора ръка автомат.
П.П. За какво трябва да внимавам при покупката на този автомобил.
П.П. 1 гледах в темите подобни на моята, но повечето са стари и за това пуснах нова, ако съм пропуснал някоя се извинявам.
Първо искам да кажа, че съм се ориентирал към дизелов агрегат, но по изключение може да е бензинов. Знам, че 1.9 TDI е доказалия се мотоор на концерна, и съм слушал за 2.0 TDI 16V, че пукал глави, горял дюзи, проблеми с турбо и т.н., това съм го чувал за Passat 6, по същия начин ли стоят нещата с Golf-а? Ако е така как мога да различа агрегатите един от друг, за 2.0 TDI 16V и 2.0TDI 8V става на въпрос?
Кажете моля ви нещо и за автомаичната скоростна кутия, малко съм резрвиран към втора ръка автомат.
П.П. За какво трябва да внимавам при покупката на този автомобил.
П.П. 1 гледах в темите подобни на моята, но повечето са стари и за това пуснах нова, ако съм пропуснал някоя се извинявам.
- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
Re: Съвет при избора на Golf IV или V
Вземи си голф 5 1.9тди 105кс нали запазен и няма да имаш грижи
На баща ми е такъв само, че на Шкода октавия и вече 2 години единствено консумативи са му сменяни 

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Много ясно ,че Голф 5!!Кола на по малко години с по хубав интериор и екстериор.Имам двама авери карат 2,0 ка мотор ПД .Не знаят от къде се отваря капака.А и двамата са карали много коли повечето чисто нови .Щом са се задържали на тези ..........!!!
Можеш ли да ги питаш, дали са 16 V или 8 V моторите, или ако не знаят да кажат какъв е кода на мотора.
Благодаря
Благодаря
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
За код на мотора не знам ,но снощи говорих с единия и каза че е около 140 к.Преди няколко дена го е продал ,дали са му доста пари.Но пак го каза ,че такъв безпроблемен автомобил не е имал.И пича кара яко!!2008г е машината.Другото момче е в Германия с Голфа .
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Golf 5
2.0TDI - viewtopic.php?f=24&t=183685
1.9TDI - viewtopic.php?f=1&t=144689
Golf 4
Тука какъвто и да вземеш с двигателите няма ядове
2.0TDI - viewtopic.php?f=24&t=183685
1.9TDI - viewtopic.php?f=1&t=144689
Golf 4
Тука какъвто и да вземеш с двигателите няма ядове
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Естествено 5-тица Голф-4 е модел на 15 години и след още 1-2 ще трябва да му търсиш 4асти по антиквариатите
-
- Автомобил: audi a3
- Двигател: asz+brezel
Да ама ако си гледаш колата като нормален човек,а не да чакаш да ти падне колелото,не виждам проблем и в голф 4....Имам познат който продаде г4 110кс тди в перфектно състояние,за да си купи голф 3 110кс в перфектното състояни,и нито има хлоп,нито има троп...Важното е да се провери всичко и да не се правят компромиси...Като става дума за по нова кола и аз мога да дам пример с приятел с джета 140кс пд на 100хил км маховик и съединител,сега и кутия автоматична,и човека каза че ще си кара ауди а3 131пд с ръчка,а джетата както е по нова с 5-6 години и е автомат,казва че не го кефи,и ще я маха...Годините не играят,важното е предния да не е бил някой мизерник...И тва с частите е смешно,можеше и да не го казваш,дал бог чарколаци,ама да има кой да ги купува..И моя съвет ако ще е голф 5 наистина да е 105кс,поне не съм чувал много оплаквания,инак за г4 бих казал 110,131,150...Най малкия мотор е най доказания разход-здравина-вървене,но пък не е толкова агресивен спрямо другите 2.... 

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
По новото си е по хубаво!!Няма какво да се лъжем.Друг е въпроса ,дали можеш да си го позволиш и на какво ще случиш.Голф 4 след някоя друга година ще е на 15 -16 г .Колкото и да е хубав .........!!!!!!!!!!!!
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
От кога ново е станало нарицателно за хубаво? И аз гледах 5-ци ама е на крам 4-ка. 'Що ли? Не е заради поддръжката де. За 2.0тди,на едните главата е доста проблемна.Има някои които не изкарват и 40хил. км. А цената на нова от новия модел е потресаваща.На другите пък дюзите пък са по над хилядарка парчето. Маховика е проблемен. Има и други глупости,които са мислени с на Ханс оная работа. И ако не можеш да си позволиш такъв кофтор след 2007-2008г. по-добре една 4-ка от последните години. Сега да не кажете,че всеки си хвали своето...не е така и 4-ките не ми харесват

Оглеждай се в някоя 5-6 годишна 5-ица, 1.9.... другото просто вече му е минало времето да се купува.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
morfei1 написа:Оглеждай се в някоя 5-6 годишна 5-ица, 1.9.... другото просто вече му е минало времето да се купува.

- calidad
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: 2.0 AZH 4motion
- Контакти:
Визията на четворката лично на мен повече ми харесва ! Двигателите на 5-те може и да са по добри, но екстериора им не ми харесва!Лично мнение 

- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Подкрепям, Голф/Бора МКIV ,поне според мен, са последните модели на компанията от този клас с ярко изразена индивидуалност,примерно аз след Вентото си знаех,ще купувам Бора IV,но след Бората това съвсем не е така и съм сигурен,че следващата ми кола няма да е Джета V примерно,моделите след МКIV ми се виждат еднакви и с нищо по-добри от конкурентните им модели на други компании.
Последна промяна от gr_kanev на Нед 13 яну 2013 21:11, променено общо 1 път.
Причина: Освен бутон "цитат", има и "нов отговор" - използвай го !
- aliyatin.com
- Автомобил: HONDA CR-V
- Двигател: 2008
Напълно съм съгласен с FELIPE!Преди Бората имах Вектра и както вървят нещата няма да продължа с Джета!Наскоро ходих на тест драйв на Шкода Рапид Елеганс с мотор 1.6 105кс Комън Рейл-доста добра кола!Живот и здраве като и падне малко цената се замислям.П.П.По-новия модел си е за предпочитане Голф-5 105кс.Лично мнение!
Последна промяна от gr_kanev на Нед 13 яну 2013 21:11, променено общо 1 път.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”