Здравейте!
Наскоро си взех едно такова Пасатче, но преди 3 дни като ходих в София на един от светофарите както си стоя с натиснат педал на спирачката и започна да потъва до дъно и да ми пищи ужасно гадно някакъв звук и в същото време ми се появи на таблото отпред удивителният знак, обграден с кръг и двете скоби отстрани! Оказа се, че нямам спирачна течност. Добре, налях до максимума. Да, но педала продължи да потъва. Прибрах се в Пловдив и с един приятел огледахме колата. Оказа се, че от задната лява гума си тече стабилна струйка спирачна течност. На следващият ден махнахме гумата и до където влиза маркуча в цилиндърчето нямаше течове, та предполагам е някъде в цилиндъра проблема!
Та...., въпросът ми е откъде мога да си намеря и дали някой може да помогне с намирането на такава машинка, евентуално втора ръка, ако не е много скъпа и нова и колко би струвала тя, ако някой се е занимавал с такъв проблем?!
Питам, защото не съм много запознат с техническите характеристики и това ми е първи автомобил!
Благодаря предварително!

Passat B5 1.9 TDI 1997г. AFN - Проблем със спирачките
-
- Автомобил:
- Двигател:
- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
Re: Passat B5 1.9 TDI 1997г. AFN - Проблем със спирачките
Нов спирачен апарат е 250-300лв.
употребяван - 50-60лв.
ремонтен комплект 15-20лв.
употребяван - 50-60лв.
ремонтен комплект 15-20лв.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не, не, аз говоря само за цилиндърчето, не за целия спирачен апарат! Само машинката, в която влиза маркучето със спирачната течност, дали е възможно?!
- Rosenirs
- Автомобил:
- Двигател:
vasil_iliev написа:Не, не, аз говоря само за цилиндърчето, не за целия спирачен апарат! Само машинката, в която влиза маркучето със спирачната течност, дали е възможно?!
Колега,за автомобили с дискови спирачки цилиндърчета не се продават отделно,защото цилиндърът е в спирачния апарат.Затова колегата над теб ти е дал цени на цял апарат,както и за ремонтен комплект,който включва смяна на гумички.Ето тук има подробна тема за Ауди В4 (авант) ,за да се ориентираш за какво става въпрос.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ясно, благодаря за линк-а, ще поразуча малко и го почвам! Извинявам се ако нещо не съм разбрал и съм питал тъпи въпроси, просто досега не ми се е налагало и търся помощ!