Голф-3 проблем с чистачки
Голф-3 проблем с чистачки
Здравейте, имам Голф-3, 1.9Д, 1993г. До сега чистачките си бяха наред. Вчера се качвам паля и пускам чистачките да работят, при което те тръгнаха около 5 см на ход и след това спряха, като започна да се чува само един шум във вид на "бррррр", при което не мръднаха повече на никъде. Излязох и с ръка им помогнах с траекторията нагоре по стъклото, при което ако с ръце ги закарам до най-горната си точка, то след това те сами се спускат както обикновено, като чели няма проблем. След това обаче действието се повтаря и отново не отиват повече от 5 см нагоре и спират, при което трябва отново с ръка да им помагам. Не мога да разбера проблема от моторчето ли е или е механичен, т.е от вилките вътре. Моля за мнения.
- Daniel Kuntov
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: GTI 2.0 8V AGG
Re: Проблем с чистачки на Голф-3
Механичен е.Сваляш пластмасите които са под предния прозорец и отдолу ще видиш болтовете които дьржат чистачките ,от там се регулират,лесно е сам ще се справиш.
Къде да търся проблема. Днес успях да махна само едната пластмаса и успях да напръскам с ВД-40 всички движещи елементи, но и след това проблема си остана. Не можах да махна другата пластмаса, понеже не можах да отвия гайката на втората чистачка. Доста странен проблем, хем имам тапа на гайката.
- Daniel Kuntov
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: GTI 2.0 8V AGG
Трябва да стане ,иска малко техника че тея пластмаси трудно се свалят.Като ги свалиш ще видиш кьде са захванати чистачките.Развьртяш оттам си регулираш чистачката и изпробваш докато спре да ти опира.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Предполагам, че ти превъртат рамената в осите. За да се оправи просто трябва да стегнеш гайките. Ако и двете чистачки все още са в синхрон значи превърта оста на моторчето. И то се оправя като се стегне гайката му, но достъпа е доста по-труден. Не мога да си го представя сега точно как стои, но е възможно да се наложи сваляне на целия механизъм за да стигнеш до гайката му. Трябва да внимаваш много в каква позиция стягаш да не тръгнат чистачките по предния капак.
Re: Голф-3 проблем с чистачки
Днес отворих механизма на чистачките с моторчето. Извадих го целия. Установи се, че вероятно проблема е механичен, т.е от кръглата част, която придава въртеливото движение на чистачките. Видях, че е на някакви зъби, които вероятно са изхабени. Подлежи ли тая част на ремонт или се купува друга част. Продават ли я отделно и от къде мога да я купя това "кръгло колеленце"(не знам как се казва). Не ми се купува ново моторче.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф-3 проблем с чистачки
Ако съм разбрал правилно си отворил червячния редуктор на моторчето и проблема е в износеното пластмасово зъбно колело.
Разгледай обявите за коли на части в този форум и си купи друго моторче за 10 - 20лв. Подобна повреда се случва крайно рядко. Едва ли може да се купи само нова зъбчатка. Май се продава цялото моторче като отделна част.
Разгледай обявите за коли на части в този форум и си купи друго моторче за 10 - 20лв. Подобна повреда се случва крайно рядко. Едва ли може да се купи само нова зъбчатка. Май се продава цялото моторче като отделна част.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”