Passat B6 2.0 TDI - какво масло трябва да сложа?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Passat B6 2.0 TDI - какво масло трябва да сложа?
Здравейте колеги! Преди няколко дена закупих горепосоченият автомобил и се чудя с какво масло трябва да го обслужа. На места чета, че трябва да отговаря на сертификат 505,01, на други - 507,00. Незнам на кое да се спра - както и марката е под въпрос засега. Въздушните филтри също гледам, че са 2 вида - обикновен и за студени климатични условия - предполагам сега трябва да сложа вторият? Също се чудя дали да бързам да сменям прословутият шестограм на маслената помпа и сложна ли е процедурата (автомобилът е на 158 000 км.)Благодаря предварително на всички отзовали се.
Re: Passat B6 2.0 TDI - какво масло трябва да сложа?
Провери дали имаш филтър за твърди частици. Препоръчва се специално масло.
Смени си шестограма. По добре да ти го смени майстор - излиза около 40-50лв със шестограма
Смени си шестограма. По добре да ти го смени майстор - излиза около 40-50лв със шестограма
Ако имаш DPF филтър ти трябва 507.00 спецификация за маслото. За шестограма може да имаш малко зор да се снабдиш. Поне при мен и при други хора от VW си правят оглушки и казват: "Когато се износи/превърти елате..."
Аз лично чрез фирма си го поръчах (явно не отразяват мн мн частно лице в VW) и ми го доставиха от Порше - София. Недей рискува. В тези дни и аз ще го сменям. Трябва да се свали картера за да се смени, а колкото ще те таксува майстора е друг въпрос
п.с. Честито за покупката

п.с. Честито за покупката

- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Според мен за дизел с 507 по vw.
слагай castrol edge fts 5w30 и ти е мирна главата. аз махнах ДПФ, пак това си слагам. четох че и за турбото имало значение какво щяло да е маслото.
5л туба се намира на под 100 лв.
5л туба се намира на под 100 лв.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колеги за бързите отговори, отдавна ми е мечта да стана част от VW форума и старта ми допада с вашата отзивчивост (имам и един неуспешен опит преди 2 години с Б5.5 който ми откраднаха на втория ден след покупката) Маслото го поръчах сутринта по каталог от Мобил 5W30. Уговорена е и смяната на консумативите при един от форумните гурута във Варна - смятам занапред той да я обслужва и ще видим какво ще правим с шестограма. Двигателя е БКП без ДПФ филтър, а че маслото е важно за турбината го знам от предния ми автомобил - Лагуна 1,9DCI. Като го сменя ще дам отзиви дали има промяна някаква откъм шум, похапване или каквото забележа.
- borri
- Автомобил: VW PASSAT CC
- Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc
добре дошъл в сектата
мн безавариини километри

мн безавариини километри

Върни се в “Дизелови агрегати”