Golf 4 TDI AHF 110 свистене и син пушек при задържане
- ел.техника
- Автомобил: GOLF4 TDI
- Двигател: AGR
Re: Golf 4 TDI изгубва тяга при ускорение
ЧНГ колеги.Дано сме без аварии през тази година,та да се радваме на ФВ тата си.Та към проблема на колегата.Аз съм също с АГР 90кс.99г голф4.Също ми забиваше,но не при определени километри,а след 20,30 или 40 км.извънградксо каране.Някой път забиваше и като го сръчкам към 3500,4000 об.Изчетох много материал.Изписваше грешка в турбото,но това е мн.общо.Проблемните неща могат да бъдат много.Та какво направих аз....Първо подмених 3 та маркучета от Н75 с нови за около 6лв.После самият Н75 с втора ръка от една А3 работеща за части 30лв.След всяка процедура пробвах,пак забиваше от време на време.След туй прочистих колекторните тръби до блясък чрез накисване с кореселин и затапихме АГР клапана с медна ламарина в горната му част.Сменен беше и скъсан О пръстен на самия АГР.Това за около 25лв.МАП сензора ми беше някакъв измислен италиански и го смених с втора ръка БОШ 30лв.Интересното е,че след подмяната на клапана за картерната вентилация намиращ се на капака на клапаните,колата спря да губи масло,спря да изпушва зверски и най вече спря да забива,пробвана е вече веднъж на 300 няколко пъти на по 50км.Иначе на 50км я рестартирах поне 1или2 пъти.Клапана за кар.вент.от ауто+ за 70лв.Проверено е турбото за допустими луфтове.Реших се на тези стъпки,защото ми писна от проверки с компютър,всеки нещо ми казва и нищо,само пари залудо.Дано да съм бил полезен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
здр колеги днеска имам малко подобрение с забиването след 100 км и така какво направих -първо търсих кой клапан е н75 който следи турбината ,и се оказа че не е н75 а нещо като н18 ,а този н75 е вързан към егр това нормално ли е ,и сега откачих вакумите на н18 и ги вързах без този клапан и колата спря да забива и се осети леко намалена мощност не е нещо сериозно ,възможно ли е да стане нещо ако я карам така докато го отремонтирам или взема друг и дали не трябва да ги разменя тези клапани .
- audi__a8
- Автомобил:
- Двигател:
n18 играе роля когато гасиш мотора а според мен трява да смениш h75 него с нов и око след това забива провери геометрията
- danyyel1
- Автомобил:
- Двигател:
колега имах същият проблем оказа се Н75 с 3-те цветни маркучлета смених го и газзз когато запалиш колата трябва тоя клапан да цъка тои се чува когато се доближиш до него дайе само на контакт като дадеш цъка няколко пъти успех.
-
- Автомобил:
- Двигател:
аз като дам контакт този клапан постоянно цъка не само един път или 2 пъти а сега като е без него колата върви по-малко ама няма забиване,а колегата горе където е писал за геометрията миля че агр мотора -90коня няма геометрия .
- audi__a8
- Автомобил:
- Двигател:
pai4one написа:аз като дам контакт този клапан постоянно цъка не само един път или 2 пъти а сега като е без него колата върви по-малко ама няма забиване,а колегата горе където е писал за геометрията миля че агр мотора -90коня няма геометрия .
правси колега тоя мотор няма променлива геометрия но да знаеш аз мисля на 85% че пр. е от N75 смениго с нов и виж резултатът успех
-
- Автомобил:
- Двигател:
до вчера имах същия проблем на 100 110 км и минава на авариен режим,оказа се че турборо пренадува ,не разбирам много ,но маисторите ми казаха че имало някакво лостче на лопатките на турбото което нямало никакъв ход и са го раздвижели,прегледаха вакумите ,клапанчета някакви всичко е ок.
- audi__a8
- Автомобил:
- Двигател:
ico_1986 написа:до вчера имах същия проблем на 100 110 км и минава на авариен режим,оказа се че турборо пренадува ,не разбирам много ,но маисторите ми казаха че имало някакво лостче на лопатките на турбото което нямало никакъв ход и са го раздвижели,прегледаха вакумите ,клапанчета някакви всичко е ок.
колега тва лостче за което са ти казали е лостчето за променливата геометрия замарсенае сега ти остава два варианта яко рачка на колата зада издуха нагара което малко ме съмнява де и 2-рия вариянт е сваляне на турбото и почиствани
-
- Автомобил:
- Двигател:
ЗДР проблема с забиването почти е сигурно че е от н75 сега карам без него и колата не забива скоро ще си купувам някакъв работещ и без него клапан колата върви една идея по-малко ,но не е фрапиращо,и вече мога да изпреварвам .
И както казах вече имам абс но на компа изкара една грешка за него, и в следствие на какво може да е това .
1 fault found
01324 control module for all wheel drive (j492) 49-00-no communication
И както казах вече имам абс но на компа изкара една грешка за него, и в следствие на какво може да е това .
1 fault found
01324 control module for all wheel drive (j492) 49-00-no communication
-
- Автомобил:
- Двигател:
здр колеги вчера си сменях ангренаж имали вероятност да сам сменил с един зъб на някъде колата ми се струва че стана малко по шумна ,пали нормално и бързо и топла и студена върви както преди но сякаш а по шумен от преди или си въобразявам.някои може ли да ми даде оригинални белези за този агр мотор 90 коня за да проверя центровката
- audi__a8
- Автомобил:
- Двигател:
pai4one написа:здр колеги вчера си сменях ангренаж имали вероятност да сам сменил с един зъб на някъде колата ми се струва че стана малко по шумна ,пали нормално и бързо и топла и студена върви както преди но сякаш а по шумен от преди или си въобразявам.някои може ли да ми даде оригинални белези за този агр мотор 90 коня за да проверя центровката
мотора как се даржи тресели
-
- Автомобил:
- Двигател:
audi__a8 написа:pai4one написа:здр колеги вчера си сменях ангренаж имали вероятност да сам сменил с един зъб на някъде колата ми се струва че стана малко по шумна ,пали нормално и бързо и топла и студена върви както преди но сякаш а по шумен от преди или си въобразявам.някои може ли да ми даде оригинални белези за този агр мотор 90 коня за да проверя центровката
мотора как се даржи тресели
не тресе колега понеже му правих аз белези и те бяха с тебешир и на разпределителния вал се изтри докато намествах ремъка и не бях сигурен дали не съм го сбъркал
- audi__a8
- Автомобил:
- Двигател:
ми колега щом казваш че нетресе пали лесно и варви аз мисля че няма място да се тревожиш
Върни се в “Дизелови агрегати”