проблем с парното на голф 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
vwpnss
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с парното на голф 2

Мнениеот vwpnss » Нед 13 яну 2013 21:23

На загрял на работна температура двигател като развиете капачката колко антифриз като количество излиза?

Аз като отвия капачката на работещ или веднага след изгасен двигател изсъсква за 1 секунда и излиза пара, която е била от вътрешната страна на капачката, която се превръща в антифриз и леко намокря гърловината на съда, после от съда антифриза започва да пуши бяло.

icorainbow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icorainbow » Вто 15 яну 2013 0:33

Би трябвало значи да ти е обезвъздушена системата, ама все пак леко с отвиването на тази капачка, да те не плисне! Иначе щом не хвърля значи е наред, нормално е да съска, все пак е под налягане!

vwpnss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwpnss » Вто 15 яну 2013 9:41

Аз ако източвам антифриза, после като го наливам събира източеното и отива на максимума, после на другия ден е на минимума или под него, ако трябва доливам. По принцип дават да събира 6,5 литра.
Ако бутам термостата или източа и от двигатела антифриза, после наливам, обаче остава малко от антифриза и трябва да се налее след като се запали и изкара малко въздух.

Ами как мога да опитам да обезвъздуша радиаторчето на парното?
На загрял нормално двигател леко да извадя маркуча на изхода на радиаторчето?

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 15 яну 2013 16:22

Аз ги стискам.
Преди малко сменях антифриза.Разбрах 2 неща.
Първо като източих стария налях вода в системата за промивка.На отворена капачка ми направи впечатление,че трудно се обезвуздуши,доста време ми отне да закарам водата в парното.
След промивката напълних новия антифриз и затворих капачката.Парното този път си дойде сравнително бързо и без излишно пристискване на маркчите.
Второто което забелязах е,че Стефанчо е прав.Отвих на загрял двигател капачката,антифриза си стоеше вътре.Не дочаках да се включи перката,понеже щеше да отнеме доста време.Температурата беше 80 градуса.

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Вто 15 яну 2013 16:43

Не си чакал достатъчно. При мен излиза точно, когато включи перката - не знам колко гр. са, може и 100 да са. Затова го дебна, че единия път отиде около 0,5л.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 15 яну 2013 16:47

И аз имах такива спомени и даже точно така написах-в момента на включване на перката.Но човека е направил такъв клип,с което съм съгласен,че е така,както при него.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 15 яну 2013 17:14

Тази тема, не случайно е с "!" viewtopic.php?f=5&t=100095 Не се учудвайте, че преди повече от 4 г. там фигурира тема с абсолютно същото заглавие.
Надявам се колегата, пуснал настоящата тема да е намерил читаво радиаторче за парното и да обезвъздушил нормално системата.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”