Въпрос за термостат.Mk4 1.6 16V
- maerto
- Автомобил: VW Golf 4 2001
- Двигател: 1.6 16V AUS
Въпрос за термостат.Mk4 1.6 16V
Привет колеги .Днес сменях термостат,но ефект нулев.Новия го купих от Ауто+ ,BEHR-26лв.Но явно е поредниа ментак.Питах продавача това турски Бер ли е ,той малко се засегна даже и каза че пишело маде ин Германи.Но уви не пишеше никъде.В Турция се произвеждали части за цял свят ,така че не било менте!Ок ама не работи.Утре мисля да го връщам.Слагам снимка на опаковката-това ли е оригиналната опаковка на BEHR колеги.И още един въпрос-скобата на дебелия маркуч непосредствено преди термостата се счупи и сложих натягаща скоба,не стягах много ама ще има ли проблем да е с нея а не с оригиналната дето е тип пружина?Слагам снимка и на нея за нагледност.
Последна промяна от maerto на Сря 16 яну 2013 23:20, променено общо 1 път.
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Re: Въпрос за термостат.Mk4 16 16V
Скобата не и пречи!Дори я стегни по-хубаво!Аз предния месец сменях термостат и опаковката не беше такава!При мен проработи!Взех го на цена от 18лв!
-
- Автомобил:
- Двигател:
k_garchev написа:Скобата не и пречи!Дори я стегни по-хубаво!Аз предния месец сменях термостат и опаковката не беше такава!При мен проработи!Взех го на цена от 18лв!
на мене не искат перките да се включват нито на 90 гр. ДОри перката на климатроника от какво може да е
Последна промяна от mitakanachev на Вто 15 яну 2013 12:57, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
на голф 4 1,9 тдиmitakanachev написа:k_garchev написа:Скобата не и пречи!Дори я стегни по-хубаво!Аз предния месец сменях термостат и опаковката не беше такава!При мен проработи!Взех го на цена от 18лв!
на мене не искат перките да се включват нито на 90 гр. ДОри перката на клитроника от какво може да е
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз преди две седмици купих термостат BEHR, кутийката е същата като на снимката, струва 19 лв. Започва да отваря на 84 градуса, така пише, ама не е така. Още като тръгнах с колата и видях, че бавно загрява, ама като загрее държи температурата. Обаче като се спуска дълъг байр изстива нормално и после като дойде на равно да се кара остава изстинал двигатела.
Преди два дни точих антифриза, махнах долния маркуч на радиатора и изтече каквото изтече и остана да тече тънка струя от двигатела през термостата
Забравих да кажа, че съм чел много теми за загряване, прегряване, не загряване и за термостати. Накрая останах с впечатление, че WAHLER и BEHR работят най-добре. Пък от двата като по-работещ ми се стори WAHLER, ама купих BEHR и се оказа боклук.
Преди два дни точих антифриза, махнах долния маркуч на радиатора и изтече каквото изтече и остана да тече тънка струя от двигатела през термостата

Забравих да кажа, че съм чел много теми за загряване, прегряване, не загряване и за термостати. Накрая останах с впечатление, че WAHLER и BEHR работят най-добре. Пък от двата като по-работещ ми се стори WAHLER, ама купих BEHR и се оказа боклук.
Последна промяна от vwpnss на Пон 14 яну 2013 23:08, променено общо 2 пъти.
- k_garchev
- Контакти:
mitakanachev написа:...клитроника ...
На кое викаш не иска да се пусне?!?

Отиди в сервиз да ти направят комп. диагностика!В това време колата трябва да загрее доста за да се включат перките!Има доста възможни причини,заради които да не ти се пускат перките!
- maerto
При мен си загря нормално ,отвори точно преди 90 гр.но после май не можа да затвори като тръгнах из града постоянно се менеше стрелката от 90 към 70,после като я изрежех на по-малка предавка стигаше пак 90.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами явно твоя и моя са от една партида ментета. На колко градуса започва да отваря твоя?
Аз дето го взех е бял, лъскав термостата и може да си порежеш пръста на ръбовете му
Аз дето го взех е бял, лъскав термостата и може да си порежеш пръста на ръбовете му

- maerto
vwpnss написа:Ами явно твоя и моя са от една партида ментета. На колко градуса започва да отваря твоя?
На 87 отвори,не че с нещо съм мерил де но точно преди 90 гр.отвори следях го с ръка на маркуча кога ще отвори.Но после не може явно добре да затворищото температурата слиза чак до 70 на моменти...луда работа с тея ментета.МОя си беше черен досущ като оригиналния ,но не пишеше нищо на него.Сега отивам да го връщам,ще търся WEHLER да ги видим и тях що за стока са

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз моя не мога да го върна, то минаха повече от 2 седмици. Най-добре вземи някой WAHLER и опитай как ще бъде с него.
Според мен WAHLER-а ще работи.
Според мен WAHLER-а ще работи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
k_garchev написа:mitakanachev написа:...клитроника ...
На кое викаш не иска да се пусне?!?![]()
Отиди в сервиз да ти направят комп. диагностика!В това време колата трябва да загрее доста за да се включат перките!Има доста възможни причини,заради които да не ти се пускат перките!
Повече от 70 гр не вдига градско нито и3ванградско бе3 3начение лято 3има...На място вдига 90 градуса но перката на термостата не се включва помагайте колеги...??
Последна промяна от mitakanachev на Вто 15 яну 2013 13:53, променено общо 3 пъти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
k_garchev написа:mitakanachev написа:...клитроника ...
На кое викаш не иска да се пусне?!?![]()
и кой са тея причини...?
- k_garchev
- Контакти:
Температурни датчици,релета,бушони...
-
- Автомобил:
- Двигател:
k_garchev написа:Температурни датчици,релета,бушони...
но на място вдига 90 гр но перката не се включва ако на-правя една диагностика дали 6те покаже каквъв е проблема а колега
-
- Автомобил:
- Двигател:
mitakanachev написа:k_garchev написа:Температурни датчици,релета,бушони...
но на място вдига 90 гр но перката не се включва ако на-правя една диагностика дали 6те покаже какъв е проблема а колега
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”