1.9 TD AAZ ел. авансатор помпа BOSCH

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Re: 1.9 TD AAZ ел. авансатор помпа BOSCH

Мнениеот ventotdi » Вто 15 яну 2013 12:35

Крайна сметка какво излиза ,ако включим принудително клапана на студен старт .... старта ще е по лесен и най - доброто е ,ако успеем да го контролираме (докато греят свещите да работи и той) ще спрем да ползваме ръчния авансатор и ще се почуства ме електрофицирани ;)

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Вто 15 яну 2013 12:55

Явно е така ,но нали се сещаш ,че като няма мн обороти мотора ( съответно помпата) няма как да се създаде налягане да "избута" хидр.авансатор в предварение .Ще се "разчита" единствено на по- студеното гориво, а то ще е ...неефикасно в случая. Просто няма как да я накараме (ГНП-то) да бъде в предварение в покой .Вече кат' дигне обороти...там ясно :Mr Green Fun . И затова е "бастуна" ,като го дръпнем - натиска механично аванса в предварение и..палим :Mr Green Fun
М/у другото, само информативно - на студен мотор (сутрешно палене),гледал ли си на ниски ддали няма ток преди и след като запалиш на тоя клапан :roll: (само на студен ) и после кат' позагрее малко - да няма .
П.п. твоя вариант да включва клапана със свещите ще е най-лесно с обикновено реленце ми се види :roll:упр.верига да е на свещите ,а изп.- на клапанчето, и над 3000 оборота няма как да върне "ток" към свещите ,щото ще е "прекъсната" веригата ...
Струва ми се обаче излишно щото...нали прочете,че няма как помпата в покой и на ниски да "застане" в предварение, освен по механичен начин - със "смукача" :Mr Green Fun

doko6699
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот doko6699 » Вто 15 яну 2013 15:15

КОЛЕГИ ДНЕС ГО ПРОБЕАХ НА 2800 ЛАМПАТА ИЗГАСЯ :beer

Върни се в “Дизелови агрегати”