Ауди 80 1,6 RA мигане на лампа за подгрев

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
kompresor
Автомобил: Audi 8D Avant
Двигател: AEB 1996
Контакти:

Re: Ауди 80 1,6 RA мигане на лампа за подгрев

Мнениеот kompresor » Вто 15 яну 2013 23:55

Проблема е решен, лампичката вече не мига scare благодарение на колегата `svetliosabev` разбрах че има едно червено кабелче на 4та свещ, което служи да индикира ако не пристига напрежение на товарната шина от силовото реле, и тогава лампата мига. Нека всеки на когото му мигне лампата и кабелчето му е закачено да знае че е възможно да не му достига напрежение на свещите :Mr Green Fun
Колеги в течение на тази тема научих доста за подгряването благодаря

Колеги, ще подменям подгревните свещи и не мога да избера. Имало с последващо подгряване , бързо подгряващи бавно подгряващи. Как така последващо подгряване , нали релето спира тока и до там с подгрева ?

Потребителски аватар
kompresor
Контакти:

Мнениеот kompresor » Пон 09 сеп 2013 11:34

Колеги вчера събирах колата след ремонт и при свързването на подгрева явно нещо съм сгрешил, защото по време на подгрева лампата ми мига и зумера ми пищи, след като свърши подгрева и свещите изключат зумера спира да пищи. Преди като мигаше лампата не свиреше зумера, и като ми казахте че трябва да се закачи някакво кабелче на 4та свещ го намерих закачих го и спря да мига. Обаче сега са 3 кабелите и ги закачих и трите и се получи тоя фал. Някой може ли да каже кои цветове кабели къде се нареждат. Има червен с бяла лента дебел, и още два червени по тънки.
Свещите са чисто нови и 4-те .

Потребителски аватар
kompresor
Контакти:

Мнениеот kompresor » Пон 09 сеп 2013 17:57

Вдигнах капака, дадох контакт и шума започна да се чува. Наврях се под капака и намерих шума от къде идва. Онова голямото реле със нагънатата пластина отгоре като меандър сложих си ръката върху него и го усетих как вибрира и направо си звъни сякаш си е направено за това :Mr Green Fun . Сега остава да разгадаем защо това реле издава шум ? Лампата също отново мига, което означава че някъде има проблем в системата. Свещите са 4 чисто нови.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 10 сеп 2013 0:41

Според мен, макар и да не съм виждал колата след проблемите, колегата си е направил "качествен звънец" :mhihi по следния начин:

В общи линии се знае: силовото реле разполага с две бобини и съответно две контактни системи, едната подава 12V към свещите директно, а другата 12V през резистор (съпротивителна пластина във вид на меандър). Първото - директно 12V е за подгрев, а второто за съпътстващ такъв. Това реле няма никаква електроника и се управлява от второ, което е на таблото на колата и то следи температури и .....

Силовото реле би трябвало да има няколко клеми: 12V - вход от акумулатора, изход към свещите, два входа за управление на двете бобини съответно, маса. Всичко това го гледам от pdf-a на 2-ра страница.

Какво е направил колегата-а-а (предполагам :mhihi ) ... Свързал е всичко съвсем правилно ... всичко без масата :biggrin . Масата я е закачил към изхода към свещите (там наистина се свързва жица, но не тази). И какво става: в първоначалния момент едната бобина получава управление 12V и се задейства като "си взема" маса през свещите :smile , обаче когато "щракне" релето изведнъж към свещите се подават 12V и бобината остава включена от едната страна на 12 от управлението си, а от другата 12 от задействаните свещи. Така релето изключва и наново се подава маса към бобината. Този процес се повтаря доста бързо и е самоонищожителен за контактите на релето :exclaim .

(сори за спама)

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 10 сеп 2013 23:06

Как се справя кристалната ми топка по отношение на звънеца и подгревните свещи :mhihi ? В крайна сметка какво стана, оправиха ли се нещата?

Потребителски аватар
kompresor
Контакти:

Мнениеот kompresor » Вто 10 сеп 2013 23:32

Вече всичко е като по учебник. :11

:arrow Кабелите са три - дебел червен с бяла лента той се свързва към товарната шина на 4та свещ, също там се свързва и по - тънкият червен кабел, а кафевият с червена лента се връзва на маса а не на товарната шина където го бях вързал аз :Mr Green Fun .

Добре че е колегата milmar :bowdown да ме вкара в пътя както винаги.

:gruebel Днес първият старт на колата с правилно свързани проводници беше лесен но лампата за подгрева не светна, но въпреки това по волтметъра видях че свещите подгряха за супер кратко време.

:arrow По - късно вечерта колата беше изстинала и при подаване на контакт лампата светна отново за кратко и като изгасна запалих, колата запали на секундата и по волтметъра пак отчетох съпътстващия подгрев на свещите.

:exclaim Значи лампата светва при по - продължителен подгрев, а съпътстващия подгрев не се отразява от жълтата лампа за подгрев на таблото.
Но вече го няма онзи подгрев от минута и половина, който беше със старите свещи.

:Mr Green Fun Тия старите свещи бяха различни и четирите по подгряване, а по марка трите бяха Беру а четвъртата Искра. Искрата като най нова се зачервяваше а другите три подгряваха до виолетово.

Колеги златни сте :love.vwclub

Върни се в “Дизелови агрегати”