Passat B6 няколко въпроси и мнения

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
borri
Автомобил: VW PASSAT CC
Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc

Re: Passat B6 няколко въпроси и мнения

Мнениеот borri » Пет 11 яну 2013 21:30

колега,горните две коли който си дал линкове към тях са СМАЗАНИ от каране и въобще не са оферта facepalm
тази от Порше е наистина постна,но пък е на истински километри и е най подържана.
аз съм за тази от Порше :да:

Aimbotfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aimbotfan » Пет 11 яну 2013 21:43

И аз само по снимки казвам, че тази от Порше е най-читава като бройка ;)

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Съб 12 яну 2013 8:05

От първата обява не разбрах на последната снимка счупено стъкло ли е?Ако е така,как може да напишат без забележка,баси.

myrti6a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrti6a » Съб 12 яну 2013 10:35

Тази от Порше наистина е запазена и потдържана, но аз държа да е автоматик.С всякаква друга екстра мога да направя компромис ама с автоматика не.Иначе това на снимката не е счупено стъкло, а стекла се вода.Мисля че искат да наблегнат на сензора. :)

myrti6a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrti6a » Сря 16 яну 2013 13:13

Вчера бях на преглед за бензиновия Пасат в Порше и там остановина следните проблеми на колата: Липсват кори под купето; Омасляване по скоростната кутия и раздатката (обясниха че трябва да се смени някакъв семеринг за да спре теча, като самия той бил кам 15-20лв но труда е кам 200лв в Порше);Скъсан буфер на заден ляв амортисьор;Разбити ляв и десен вътрешни кормилни щанги (налагало се смяна само на накрайниците);Липсват катализатори;Няма връзка с тестера; Поради последното не можаха да ми кажат за грешки в компютъра и я закарах в Бош, кудето ми казаха че единствената грешка е че свети чека защото няма катализатори.Засяках разход от 12л докато я карах.В Порще ми казаха, че няма проблеми с двигателя.Какво мислите?

Aimbotfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aimbotfan » Сря 16 яну 2013 16:01

А снимай лепенката с данните в "легена" на резервната гума. Ако я няма там, виж в сервизната книжка. По нея можем да ти кажем какви екстри трябва да има колата и т.н.

myrti6a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrti6a » Сря 16 яну 2013 16:19

Кой по-точно номер ви трябва, защото не мога да снимам ама може да го имам в докунента, който ми дадоха от Порше.

Aimbotfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aimbotfan » Сря 16 яну 2013 22:11

Не е номер, ами една лепенка. В началото на темата съм я постнал.
Ето така изглежда. Натисни за по-голям размер.
Изображение

myrti6a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrti6a » Чет 17 яну 2013 10:21

Ново двайсет момчета! Казаха ми на няколко места че не може да се сложи даз на този двигател.Кажете някъде където поставят газ на по-мощни коли.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Чет 17 яну 2013 10:43

Еми те момчетата те предупредиха май...Това означава ли,че взе/купи/ бензиновия?

myrti6a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrti6a » Чет 17 яну 2013 15:48

Не не съм.Исках първо да разуча въпроса преди да си вкарам таралеж в гащите.От проучването ми стана ясно че няма газова уредва за двигатем SSI V6 :x

palicha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот palicha » Пет 08 фев 2013 17:40

Защо смятате, че тази кола има екстри, които и във VW не са чували. Всичко което е описано е налице - само навигацията дали е китайска или оригинална не си личи от снимките. Вкл. налична е и памет за седалките - при отключване с някой от ключовете, седалката заема предварително запаметена позиция. Удобство, ако автомобила се кара от няколко човека. Дали е читава самата кола или на е на 4-500 хил км, това е въпрос без...........
Колкото до другия сивия дизелов - High Line е доста високо ниво на оборудване, така че много дискомфорт едвали ще има.
Карам от нов Passat B6 BKP мотор - сега е 140 000км - доволен. Дано така е и напред. Похвала за сервиза във Варна - случайна проверка за акция, доведе до покана след 2-3 дни да ми сменят дюзите Siemens със Bosh. Безплатно и без да съм имал аз оплаквания от тия дюзи през вече изминатите и обявени по-горе километри.

Aimbotfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aimbotfan » Пон 11 фев 2013 22:17

Колеги онзи ден ми смениха маслен привод.
Показал съм новия на снимка 1, и стария на снимка 2. Вижда се колко е износен стария. Колата е на 156 хиляди километра.
Така и така беше време да сменя маслото, викам си, я да вземат и това да сменят.
Сваля се кората (снимка 3).
Оказа се, че за да се смени се сваля капака на ангренажния ремък(не съм го снимал), самия ангренаж (снимка 4), после едни други капаци(снимка 6), после се сваля някакъв обтегач на веригата(снимки 8 и 9). При мен се оказа, че липсва парче от обтегача (на снимка 8 съм оградил върху новия какво липсваше на стария). Липсващото парче намерихме на дъното на картера, който беше свален след като източихме старото масло. Също така се сменява семеринг (снимка 7) на елемента на снимка 6. След това се сваля картера(снимка 5) и се достига до самия привод (снимка 10).
На снимка 11 съм снимал самият картер. Чисти се от силикон и се поставя нов силикон, или друго средство за уплътнение. Няма гарнитура!
Един ден работа. Привода струва 12 лева, маслото 95, филтриращ елемент за маслото е 15 лева, обтегач и семеринг 180 лева, труд 160 лева.
Измих картера, и кората под него.
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Изображение

gamble
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gamble » Вто 12 фев 2013 8:49

:eek Е че между твоята и моята толкова ли разлика има? При мене само се свали долната кора, картера и още там 1-2 неща. Определено нямам спомен да сме бъркали около ангренажа :undecided Добре е, че си го сменил де :th_up

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Вто 12 фев 2013 16:06

да има доста голяма разлика просто този с веригата е по-стария модел

Върни се в “Passat”